Szólj igazat, betörik a fejed? Az őszinteségről egy 38 éves férfi szemével

„Minden csalódásom, kudarcom ellenére is töretlenül, továbbra is hiszek az őszinteségben, a bizalom erejében, a gyönyörű magyar nőkben, és egyenes gerinccel élhetem tovább az életemet” – vallja Domokos András, aki a Merjünk, tudjunk és akarjunk őszinték lenni! nevű 21 napos kihívás kapcsán írt nekünk.

38 éves vagyok. 38 éve vagyok őszinte az emberekhez, a családtagjaimhoz, és a párkapcsolataimban is. És épp itt van a probléma... Ebben a hazug világban megéri őszintének lenni? Hiszen rengeteg fájdalommal, és lemondással jár. Tartja a latin eredetű mondás: „szólj igazat, betörik a fejed”.

Nem célom az önsajnálat, csak a tapasztalataimat írom meg, kedves férfi- és nőtársaim. Hogy mivel jár Magyarországon az emberi kapcsolataimban az őszinteség? Elmondom hát.

Légy őszinte a párkapcsolatodban, és betörik a fejed! Helyezz minden bizalmat ebbe a kapcsolatba, és betörik a fejed. Bízz meg a másikban feltétel nélkül (mert máshogy nem tudok elképzelni egy párkapcsolatot), és betörik a fejed. Szeresd meg a másikat, és betörik a fejed. Tedd magad oda maximálisan, és betörik a fejed.

Rengeteg csalódás, fájdalom, pszichológus, és önmarcangolás az eredménye, majd a kapcsolat vége. Szerencsémre ilyenkor én minden esetben „önfejlődöm”, ahogyan kell. Na de milyen áron?

Vagy én csinálok valamit rosszul 38 éve, vagy tényleg ez a hazug világ töri meg végérvényesen az őszinteségen alapuló kapcsolatokra törekvő férfiembereket. Ezt én egymagam nem tudom eldönteni...

Minden csalódásom, kudarcom ellenére is töretlenül továbbra is hiszek az őszinteségben, a bizalom erejében, a gyönyörű magyar nőkben, és egyenes gerinccel élhetem tovább az életemet. Mert egy másik latin eredű mondás pedig így tartja: „Omnia vincit amor” (vagyis a szerelem mindent legyőz).

Talán egyszer én is révbe érek...

Domokos András

Fotók: Comfreak via pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    gaborborota

    2016. december 08 14:23
    Az őszinteséget én is nagyra tartom. Igyekszem minden körülmények között az lenni, még ha néha kellemetlen is. Nekem az a tapasztalatom, hogy az őszinteségem megerősítette a párkacsolatomat és a tágabb családi kapcsolataimat is. Volt amikor emiatt hátrányba kerültem, de este mindig nyugodtan feküdtem le, béke volt bennem. Nem törték be a fejemet, mert két szempontot igyekeztem mindig szem előtt tartani: 1. az igazságot nem kell mindig kimondani, de ha megszólalok az igazat mondom. 2. Az őszinteségem rólam szól, nem a másik hibájára irányítom a figyelmet, hanem arra, hogy nekem mire van szükségem (ami mellékesen rávilágít a hibájára, de nem azon van a hangsúly). Én sok örömöt és békét éltem meg az egyenesség útján.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk