Bánk bán opera – Kultúrát Apától!

2019. március 21 19:00 - Budapest

Szeretettel hívunk minden APÁT lányával/fiával együtt a Magyar Állami Operaház Bánk bán című előadására!

Az előadásra a Férfiak Klubja Kultúrát Apától programja keretében az Operaház támogatásával - korlátozott számban - kedvezményes jegyek vásárolhatók.

Időpont: 2019. március 21. 19.00 óra
Helyszín: Erkel Színház (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)

A kedvezményes jegyek vásárlásához Kuponkódot kell igényelni, melyet e-mailben küldünk el. Ezzel a kuponkóddal lehet a kedvezményes jegyeket az Operaház honlapján megvásárolni. A kuponkód igényléshez kattints ide:

KUPONKÓD

Kedvezményes jegyárak a Férfiak Klubja Kultúrát Apától program keretében:
Felnőtt jegyár: 7200 Ft Ft/fő.
Gyermekjegyek féláron: 3600 Ft/gyermek.
(Jegytérkép és helykiosztás az e-mailben megküldésre kerülő, egyedi, egyszer használatos kóddal, a jegy.hu oldalon lesz majd látható a vásárlási folyamat során.)
A kedvezmény kizárólag az előzetesen megküldött kuponkód használatával érvényes! Egy tranzakció keretén belül egy felnőtt jegyhez maximum 4 gyermekjegy vásárolható.

A Kultúrát Apától program keretén belül a kedvezményes jegyek csak 2019. március 13-ig, illetve a készlet erejéig elérhetőek, ezért minél hamarabb érdemes megszerezni őket, nehogy lemaradjatok!

A kuponkód igényléshez kattints ide:

KUPONKÓD

KULTÚRÁT APÁTÓL

Régebben az apákkal közös programok természetesek voltak a családban, jártak még focimeccsre, együtt végezték a kerti munkát, a barkácsolást vagy az autószerelést. Mára jóformán nem maradt lehetőség, hogy az apák valódi helyzetekben mutathassák meg, hogyan viselkedik egy férfi. Pedig az apai példamutatás ma még fontosabb lenne, mint valaha. Ezért indította el a Férfiak Klubja kultúrmisszióját, hogy új lehetőség nyíljon az apa-gyerek egymásra hangolódásra. Mert az összes tényező közül az apa mintája a legmeghatározóbb a gyerekek kultúra-szeretetének kialakulásában is.

Ilyen találkozásra hívunk most minden apát és gyermekét, méghozzá egy olyan illusztris helyre, mint az Erkel Színház.
Erkel Ferenc Bánk bán című operája a magyar operairodalom egyik kiemelkedő alkotása. A szerző 1844-ben, a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére kiírt pályázaton aratott győzelme után kezdett el foglalkozni Katona József sokat támadott drámájával, mint lehetséges operatémával. A történelem hosszúra nyújtotta a komponálás idejét: előbb a szabadságharc, majd az azt követő diktatúra cenzúrája miatt egészen 1861. március 9-ig kellett várnia a közönségnek, mire a mű teljes egészében megszólalhatott az akkori Nemzeti Színházban. A nívós kiegészítések és átdolgozások hatására – vagy ellenére – a sikerét mindmáig töretlenül őrző Bánk bán Vidnyánszky Attila által rendezett produkciójának különlegessége, hogy szövege és zenei anyaga a mű ős- és baritonváltozatának felhasználásával jött létre, tisztelegve ezzel a baritonváltozat ihletője, Palló Imre alakja előtt is.

Találkozzunk az Erkel Színházban, legyen egy örömteli, izgalmas apa-gyermek programotok a kultúra jegyében!

Jelentkezem!
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk