10 dolog, amit mindenképpen gondolj végig, mielőtt kimondanád a boldogító igent!

Nagyon kényelmes korban élünk. A mai embernek nem igazán kell élet-halál kérdésekben döntést hoznia, tulajdonképpen az egész életen végig lehet anélkül evickélni, hogy egyetlen valóban sorsfordító döntésbe is bele kellene állni.

Az út ki van járva, az iskola, a munkahely, a tévé, a sorozatok, az internet stb. struktúrát adnak az életünknek, még különösebben gondolkodni sem kell. A mai ember számára az egyetlen igazán életre szóló döntést a házasság jelenti. Éppen ezért sokan nem is merik meghozni, hiszen „honnan tudjam, hogy mit fogok én 30, 20, 10 vagy akár csak egy év múlva is gondolni? Ki fog nekem akkor tetszeni?”, és így tovább, rengeteg a kifogás, miért lehetetlen egy életre elköteleződni valami vagy valaki mellett.

Minden ellenkező híreszteléssel szemben azonban ma is bőven többen vannak azok, akik ezt a döntést meg merik hozni. Az emberekben zsigeri szinten megvan a „házasságra való érzék”. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy nem mindig sikerül az életre szóló döntést egy életen át valóban meg is tartani. Az első házasságoknak valamivel több mint a fele változatlanul élethosszig tart, a másik fele viszont felbomlik. (A második, harmadik, stb. házasságokat lényegesen könnyebben bontják föl, ami érthető is, hiszen a válásra van már minta.) A kérdés most már csak az, ha az emberek többsége tényleg komolyan gondolja a holtomiglan-holtodiglant, akkor mégis miért válnak el?

Nos, az okok szinte minden esetben a házasság előtti időszakban gyökereznek, onnan viszünk magunkkal olyan berögződéseket, (tév)hiteket, meggyőződéseket, rutinokat, stb. amelyek egy idő után feszegetni kezdik a házasság kereteit. Ez a fázis kivétel nélkül minden házasságban elkövetkezik, csak vannak, akik könnyebben átvészelik, míg mások hajótörést szenvednek.

Éppen ezért érdemes még házasság előtt végiggondolni és a helyére tenni néhány kérdést, hogy amikor majd szembe kerülünk velük, ne érjen teljes meglepetésként, legyen hova visszanyúlni. Most induló sorozatunkkal ebben szeretnénk segíteni.

Első rész: A házasság nem „párkapcsolat”

Neo

Kövess minket, és olvasd el sorozatunk további részeit is. Más, férfiakat, nőket, párkapcsolatokat, házasságot, családot érintő fontos kérdéseket is feszegetünk, amelyekről nemcsak férfiak írnak (A férfi útja, Férfiérték történetek rovatok), hanem a Férfiak Klubja Női Támogatói Köre. Hallgass bele előadásainkba, neves nőkkel, férfiakkal készült tartalmas interjúinkba:
Fotók: Free-Photos on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk