A 10 legstresszesebb szakma a világon

Valójában bárhol dolgozunk, minden munkahelyen el kell szenvednünk némi stresszt. Ennek a mértéke pedig nem igazán mérhető, mert mindenki másként éli meg. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy egyes szakmák veszélyesebbek és stresszesebbek, mint mások, különösen akkor, ha emberi életek forognak kockán.

A Careercast weboldal vette magának a fáradságot és utánajárt, melyek a világ leginkább stresszes szakmái. A rangsor felállítása a munkakörülmények, a betartandó határidők, a munkával járó utazások, a munkahelyi balesetek valószínűsége és súlyossága, a nyilvánossággal történő kapcsolat sűrűsége és intenzitása, valamint a munkateher növekedési potenciáljának figyelembevételével történt. A lista élén lévő négy foglalkozás nem okoz majd különösebb meglepetést. Az ilyen szakmákat űzők vállára nagy felelősség nehezedik, ami már önmagában véve komoly stresszforrás. Talán az sem meglepő, hogy ezekben a szakmákban túlnyomórészt férfiak dolgoznak.

Arra viszont fel fog majd néhány szemöldök szaladni, hogy a rendezvényszervező munkakör az ötödik helyen végzett. Minket is meglepett. Rövid gondolkodás után azonban beláttuk, ez egy olyan munkakör, amelyben nagyon szűk határidőknek és gyakran olyan bonyolult igényeknek kell megfelelni, mint amilyen egy ifjú menyasszonyé vagy egy elégedetlen örömanyáé. Ezért végül elfogadtuk, hogy az ötödik helyre került a rangsorban.
Íme, a top 10 legstresszesebb szakma a világon sorrendben a könnyedebbtől a legnehezebb felé haladva:

10. Taxisofőr
9. Szenior vállalati menedzser
8. PR vezető
7. Tévés műsorvezető
6. Napilapos újságíró
5. Rendezvényszervező
4. Rendőr
3. Repülőgép pilóta
2. Tűzoltó
1. Katona

Neo

Fotó: buy_me_some_coffee on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk