Az apai felelősség nem válogat! - 3. Rehab Critical Mass

Az egyik fiam jóval idő előtt és nagyon betegen született. Két hónapot töltött a koraszülött intenzív osztályon, míg hazaengedték. Volt alkalmam megismerni az osztály életét, elbeszélgetni sorstárs szülőkkel, orvosokkal, ápolónőkkel. Sok történetet hallottam, hogy mekkora nehézség elé kerülnek azok a családok, ahova beteg gyereket visznek haza. Sokszor akkora nehézség elé, hogy nem is bírják elviselni és felbomlanak. Volt orvos, aki 80%-os válási arányt emlegetett, volt, aki még többet. Azt is mondták, hogy a férfi, az apa az, aki nem bírja elviselni, hogy beteg gyereke született és elmegy.

Bevallom, én ezt nem hiszem, legalábbis szeretném nem hinni. Akik mondták, azok sem tényekre alapozták véleményüket, hanem csak így gondolják. Én viszont nem hiszem, mert az igazi apa, az igazi férfi nem ilyen. Nem személyválogató, akik rá vannak bízva, azokat védi, oltalmazza, szereti, függetlenül attól, hogy milyenek a képességei. Egyként, egyformán.

És most mi, férfiak, bizonyíthatjuk is, hogy szolidárisak vagyunk a nehéz helyzetben lévőkkel, magukkal a fogyatékossággal élőkkel illetve családtagjaikkal.

Most vasárnap, május 29-én immár harmadik alkalommal rendezik meg a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik a Rehab Critical Mass felvonulást.

Az esemény célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek. Gyülekező május 29-én vasárnap 13 órakor a Clark Ádám téren és 14 órakor a Lánchídon keresztül átvonulnak az Erzsébet térre, ahol koncertek, kulturális- és családi programok várják őket. Fellép – többek között – a Republic, Pásztor Anna, Kovács Patrícia, Barabás Lőrinc, a Szilvási Gipsy Folk Band és az Átértékeled csapata. A helyszínen találkozhatnak a jelenlévők Tillával – aki az esemény házigazdája – és az általa rendezett „Tiszta szívvel” című film néhány szereplőjével is. Mivel 2016 az Olimpia – és ezáltal a Paralimpia – éve, ezért a rendezvényen számos parasportolóval is meg lehet ismerkedni. 

Neo

Fotók: mag3737 via Foter.com / CC BY-NC-SA http://rehabcriticalmass.hu/

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk