Egészséges udvarlás – a ház körül

Alapesetben udvarlóként virágot viszünk, csokoládét veszünk, meglepetés-ajándékot adunk szívünk hölgyének, de a járványhelyzet miatt most az ilyen apró hétköznapi figyelmességek is ellehetetlenülnek, azaz – átalakulnak! Ahogy nyilván a lovagias férfiak sem vesznek el, csak…

…másként mutatják ki hódolatukat a szebbik nem felé. Mit tegyünk, ha nem találtuk nyitva a virágost, mert határozatlan időre karanténba vonult, vagy inkább nem tértünk be a csokiboltba, nehogy – az édesség mellett – valami mást is hazavigyünk a családnak, amit nem szeretnénk, és így tovább? Pláne komplikált a helyzet, ha mi magunk is otthonról dolgozunk, és még a bevásárlást is online intézzük, azaz (nagyon helyesen, ha ez megoldható) eszünk ágában sincs kilépni az utcára a vírus idején. Maszkot mégsem ajándékozhatunk, legalábbis ne csak azzal kedveskedjünk a párunknak!

Ha együtt élünk – vagy sebtében összeköltöztünk –, biztosan akad a lakásban egy régóta nyikorgó (szekrény)ajtó, ferde polc, kiégett villanykörte, selejtezésre váró fiók, nem a méltó helyén tartott emléktárgy a közös nyaralásról. Meglephetjük szerelmünket ezek rendbehozatalával, cseréjével, kiürítésével, a lakás egy esztétikusabb pontjára helyezésével díszítő, felvidító jelleggel – melyikkel mi a teendő (természetesen ne a kiégett villanykörtét tegyük ki dísznek, ne az emléktárgyat cseréljük le, s ne feltétlenül a nyikorgó ajtajú szekrényt ürítsük ki). Lehet, nagyobb hatást fogunk kiváltani, mint ha egy újonnan beszerzett ajándékkal tennénk. Életterünk beszűkülhet, a kreativitásunknak ne hagyjuk!

Cikkajánló: Üveges szekrény és sarokíróasztal egyszerűen – Praktikus férfiak
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Amíg ő – mármint a nagy Ő – a gyerek(ek)kel foglalatoskodik, rittyenthetünk előre kinézett receptből egyszerűbb édességet a konyhában, átültethetünk az erkélyen egy-két növényt, ha tartunk otthon ilyet (s földet hozzá), újra feliratozhatjuk a régi kopott cetli helyett a postaládát vagy a kapucsengőt, úgyis jó eséllyel sok mindent postás/futár útján kapunk mostanság. A lehetőségek tárháza egy kis ház körüli figyelmességre, teherlevételre a kedvesünk válláról – ha nem is végtelen, de… de igen, az! És ha eddig is eléggé lovagok voltunk, még azt sem kapjuk majd meg tőle, hogy „csak nem beteg vagy?”

Dr. Szász Adrián

Fotó: Christmas photo created by freepik - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk