Egy Férfi tudja, mivé alakítsa át a pénzt!

A munka, a karrier, a pénzkeresés önmagában nem válhat életcélunkká, ezek csupán eszközök, amelyek egy fontosabb dolgot szolgálnak!

Sokan fáradtan érkeznek haza a munkahelyükről. Örülnek, hogy végre otthon lehetnek, a környezetüktől pedig elvárják, mindenki hagyja békén őket. Tegyük fel a kérdést: miért élünk? Azért, hogy dolgozzunk, vagy azért dolgozunk, hogy éljünk? A munka, a karrier, a pénzkeresés önmagában nem válhat életcélunkká, ezek csupán eszközök, amelyek egy fontosabb dolgot szolgálnak: életünk építését, méghozzá a pénz értékké való átalakításával. És mikor építhetjük az életünket? Hazaérve a munkából. Tehát ne azt mondjuk, „hagyjanak minket békén”, hanem ismerjük fel: „főprioritásunk területén” vagyunk, és hozzunk ennek megfelelően döntéseket! „A városi ember mindent pénzből alakít át. A kérdés az, értékké formáljuk, vagy nem. Ha igen, milyen értékké?” – mutat rá Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító. Amikor fizetünk valamiért, döntést hozunk arról, mivé transzformáljuk át a megkeresett pénzünket. Építjük-e vele az életünket, a házasságunkat, a családunkat vagy sem? Olyan hétköznapi döntésekben is, mint például egy – közös – programválasztás. Nem mindegy, hova megyünk, milyen rendezvényre fizetünk be, melyik filmre váltunk jegyet stb.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Ha egy férfi, férj otthon csupán leadja a fizetését, de nem érdekli, mi lesz a felesége bérével kiegészített közös pénz sorsa, az nem felelősségteljes hozzáállás. Hó vége előtt elfogy az összeg, azonban nem mindegy, mire fordítják. Az a férfi, aki ezekben a kérdésekben nem hagyja magára a nejét, családját, hanem át- és megbeszéli otthon, milyen értékekké alakítsák át a befolyt pénzt, a közös életüket építi, egyértelmű jelenléttel, értéket képviselve, és ez biztonságérzetet nyújt mind a feleségnek, mind a gyerekeknek. Az ilyen férfira lehet számítani, érdemes vele szövetségre lépnie a nőnek, közösen családot építeni, jövő generációt!

L. N.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk