Ez a tévhit bűntudatot kelt a férfiakban

Korábban már beszéltünk arról, miért különleges a férfiak felelőssége, mennyire fontos az apai jelenlét, az értékes férfiminta a családban. Most arról lesz szó, miért kezdtek el hiányozni otthonról az apák – ennek kapcsán pedig egy tévhitre is rávilágít Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító.

A házasságoknak több mint a fele válással végződik. Ha ehhez hozzáadjuk a felbomlott, házasság nélküli együttélések, élettársi kapcsolatok számát, akkor a szétesett családok aránya 60-70 százalékra növekszik.

A férfiak egyrészt a válások miatt kezdtek el hiányozni a családokból. A másik ok pedig a munkával függ össze: a férfiak – legyen szó házasságban élőkről, elváltakról – jelentős része sokat, illetve sokáig dolgozik. „Ezt annak az »oltárán« teszik, hogy el kell tartaniuk a családot” – mutat rá Bedő Imre. Téves társadalmi nyomás, tévhit, amit a médiában, magazinokban is terjesztenek! A férfiaknak pedig emiatt bűntudatuk van, hiszen egy fizetésből nem lehet eltartani a családot; túlórázást vállalnak inkább, de az otthoni hiányuk sokkal nagyobb rombolást okoz családjaikban.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Iparosodás során a városokba csábították a férfiakat dolgozni, akik a könnyebb élet reményében el is mentek – sokan családostul. Ha akkor azt mondták volna nekik, hogy először őket, majd a feleségeiket csalogatják a munkaerőpiacra, és nem lesz idejük a gyerekeikre, a családjukra, akkor nem vállalták volna ezt! Valóban volt egy – történelmi viszonylatban rövidnek számító – időszak, amikor a férfiak tartották el a családjukat, de ez azelőtt nem volt így, sőt napjainkban sincs! Iparosodás előtt a férfi és nő együttműködött, szövetségben. Mindenki végezte a feladatát, nem tehették meg azt, hogy nem vágják fel a fát, nem adnak ételt az állatoknak, nem vetnek, aratnak stb. Az életük múlt ezen. A férfiak és a nők fizikumukhoz, terhelhetőségükhöz mérten dolgoztak – mindegyiküknek hasznos volt a munkája! Ez volt iparosodás előtt.

Cikkajánló: A férfiak különleges felelősséggel rendelkeznek!

Napjainkban kétkeresős kényszer van, ami azt jelenti, hogy egy fizetésből nem lehet megélni, szükség van mindkét bérre egy családban – a férfiére és a nőére is. Tévhit tehát, hogy mindig a férfiak tartották el a családot. „Ez nem egy »ősi kód«! – hangsúlyozza Bedő Imre. Ezt a tévhitet fel kell számolni, el kell oszlatni. Szükség van rájuk otthon, a nőkkel kötött szövetség megerősítésében, a családban való értékes férfimintájukra, amit csakis ők tudnak átadni!

CikkajánlóEgy Férfi tudja, mivé alakítsa át a pénzt!
A munka, a karrier, a pénzkeresés önmagában nem válhat életcélunkká, ezek csupán eszközök, amelyek egy fontosabb dolgot szolgálnak!

L. N.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk