Kijelentkezés a mamahotelből

A nős férfiak többet keresnek, mint a nőtlenek. Azért is meglepő ez a tény, mert éppen az ellenkezőjére számítanánk…

A nős férfiak többet keresnek, mint a nőtlenek. Azért is meglepő ez a tény, mert éppen az ellenkezőjére számítanánk, hogy ugyanis az agglegények keresnek többet, hiszen nem kell családdal, feleséggel „bajmolódniuk”, minden idejüket-energiájukat a munkának szentelhetik. Ezzel szemben a helyzet az, hogy a teljesen azonos szociális, kulturális, iskolázottsági, stb. háttérrel rendelkező férfiak közül akár 50-100%-kal is jobban keresnek azok, akiknek van feleségük, mint azok, akiknek nincs. Ám mielőtt rút diszkriminációt kiáltanánk, és igazságtalan familofíliával (családosokat előnyben részesítő előítélet), vagy bachelo-fóbiával (az agglegényektől való beteges viszolygás) vádolnánk meg a munkaadókat, nézzük meg, hátha van valami egyszerűbb magyarázat is. 

A cikk még nem ért véget! Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét: BEDŐ IMRE március 5-én Mi tesz ma Férfivá a városi rohanó világban? címmel tart előadást a Férfiak Klubja Ötvösműhely rendezvényén, a Férfi-Nő őszinte párbeszédének helyén. Részletekért kattintsanak az alábbi képre:

Nem is kell túl messzire mennünk érte, mármint a magyarázatért, elég csak ide a szomszédba, ahová nemrég költözött be Márton a feleségével. Marci diploma után hosszú évekig otthon lakott az anyukájánál (az édesapja meghalt), aki etette, itatta, mosott, vasalt, főzött rá, neki pedig egy fillért sem kellett hazaadnia a havi 100 000 nettót alig meghaladó fizetéséből, amit informatikusi segédmunkákból szedegetett össze. De Marci sosem panaszkodott, hogy keveset keresne. „Egyszerűen nem érdekelt a pénz. Amire kellett – sörre, mozira, szórakozásra – arra mindig volt, ha meg valami komolyabb dologra volt szükségem, azt anyám megvette”, mesélte. Ám mindez egy csapásra megváltozott, amikor Marci feleségül vette Annát. Megkapták a nagymama már egy ideje üresen álló lakását – és ideköltöztek, mellénk. Ekkor derült ki, hogy mire is elég havi 100 ezer forint. Semmire. Marci rövid időn belül feladta a szabadúszást, és állandóra elhelyezkedett egy informatikai cégnél, melynél kapásból ötször annyit keresett, mint korábban. Majd innen is továbblépett, és megalapította a saját cégét. Ma már több embert foglalkoztat és vadássza az olyan fiatal férfiakat, akik még mindig a gyerekkori szobájukban nyomkodják éjszaka a számítógépet.

Neo

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Fotó: Background photo created by ijeab - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk