Ma jóval tovább élünk, a házasságot nem ilyen hosszú időre találták ki

Szép dolog ez a házasság, csak kár, hogy ilyen sokan elválnak, mert ezzel életük legnagyobb stresszhelyzetét hozzák a saját fejükre.

„Szép dolog ez a házasság, csak kár, hogy ilyen sokan elválnak, mert ezzel életük legnagyobb stresszhelyzetét hozzák a saját fejükre. De hát hogyan is maradhatnának egyben a házasságok, amikor ez az intézmény akkor élte virágkorát, amikor az emberek még sokkal rövidebb ideig éltek? A házasság nem arra lett kitalálva, hogy az emberek a megnövekedett átlagéletkor mellett egy életen át együtt éljenek.” A monogámiát nyűgnek érző emberek szájából gyakorta lehet hallani ezt az érvelést, ami azonban amennyire népszerű, annyira hamis is. A várható élettartam meredek emelkedése ugyanis a csecsemőhalandóság drámai csökkenése miatt van és nem azért, hogy sokkal tovább élünk. Több évszázaddal ezelőtt valóban rövidebb ideig éltek az emberek, ám mi a nagyapáinknál és a dédapáinknál csak egy kicsivel élünk tovább. Ugyanakkor mára az első házasság megkötésének az ideje is kitolódott – mára Magyarországon mindkét nem esetében 30 éves kor fölé került – úgyhogy az elmúlt fél-egy évszázadban a válásmentes házasságok élettartama nem sokat változott. Továbbá manapság a válások fele már az első hét évben bekövetkezik, tehát még azelőtt, hogy bármi komolyabb évfordulót elértek volna. A várható élettartam-növekedés tehát nem magyarázat a válások nagy számára.

Neo

A 10 dolog, amit gondolj végig, mielőtt megházasodnál! cikksorozatunk 7. részét olvastad el, a korábbiakat a címekre kattintva érheted el: 1. A házasság nem „párkapcsolat”!; 2. A házasság nem a szerencsén múlik!; 3. Akinek van „B” terve, készüljön a kudarcra!; 4. Jobb, ha nincs „próbaházasság”; 5. „Nem a papír miatt szeretjük egymást!”; 6. A „jó válás” mítosza.

Párkapcsolati problémákról és megoldásokról, a válások elkerüléséről, férfi-nő szövetség kialakításáról, a család megerősítéséről előadásokat a YouTube-csatornánkon nézheted meg. Frissülő tartalmak, a témák megszokottól eltérő megközelítése, mélyinterjúk neves férfiakkal, nőkkel (kattints):

Férfiíróink mellett a Férfiak Klubja Női Támogatói Köre hölgyszerzői is megörvendeztetik közösségünket mély, tartalmas cikkeikkel!
Férfiak írásai
Nők cikkei

Képek: coombesy via satyamkumarpe on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk