Milyen egy jó parancsnok?

Az a semmirevaló ember, aki se parancsolni, se engedelmeskedni nem tud – olvasott fel egy idézetet Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító a Ki a papucs? című előadás során. Elmondta, az az ember, akire ez igaz, lelkileg össze fog omlani, ugyanis ez az állapot rengeteg belső feszültséggel jár, egy ilyen személy kellemetlen, fojtogató határok közé szorul, melyekből nem tud kitörni.

Tehát aki se engedelmeskedni, se parancsolni nem képes, az hasznavehetetlen, no de milyen is egy jó parancsnok? A katonaságnál is tudvalevő: az, akinek szívesen engedelmeskednek.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Ha élőben hallgatnád meg Bedő Imrét, regisztrálj és gyere el február 7-ei, Őszinteség a párkapcsolatban – A megbízható férfi című előadására, a Férfiak Klubja „Ötvösműhely” nevű sikerrendezvényének következő alkalmára:
RÉSZLETEK

Komolyabb cégeknél sokféle képzést tartanak a menedzsereknek arról, miképpen kell olyan szervezetet építeni, amelyben az emberek szívesen hajtják végre a parancsokat. Aki nem ilyen vezető, annak az utasításait nem fogják követni, így vagy úgy, de ki fognak bújni ezek alól. Kell egy olyan megegyezés – vezető, hogy érezzék az emberek, igazságosan, az ő érdekükben akar parancsnokolni. Előre akarja őket vezetni, nem egoista, egocentrikus. Ezt vállalni is kell tudni, hogy valaki vállalja a parancsnokság kockázatát, felelősségét, hogy dönt, kimond dolgokat, tévedhet, és ha hibázik, kijavítja.

Legközelebb az engedelmeskedésről lesz szó, illetve a parancsolás-engedelmeskedés kapcsolatáról. Mikor, milyen helyzetben érdemes nekünk irányítani, és mikor mást követni? A következő részből kiderül, hogyan kellene helyesen értelmezni a dominanciát.

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk