18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Mikor születtél?

Szex amikor csak akarom – avagy káros-e a szexuális absztinencia?

„Már egy hete nem voltam együtt nővel, ez kibírhatatlan, egy férfinak vannak igényei!” – mondta tettetett méltatlankodással az egyik kereskedelmi tévécsatorna valóságshowjának szereplője, és a többiek egyetértően bólogattak.

Igen, az embernek vannak igényei, amelyeket nem szabad letagadni, mert a kielégítetlen szükségletek károsak az egészségre, ezt mindenki tudja. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog ez a fiú csinálni, amikor a felesége/barátnője majd egyszer szülni fog. A gyermekáldást követően ugyanis hat hétig nem tanácsos házaséletet élni, és nem csak egészségügyi okok miatt, hanem mert a nő egy darabig nem igazán kívánja az együttlétet.

Szóval, mi lesz, ha ez a fiú kénytelen lesz majd hat hétig önmegtartóztató életet élni? Nos, nem kell félnie, ki fogja bírni mindenféle egészségkárosodás nélkül. És ha kibírja, az lesz a belépője egy olyan utazásra, amelynek során egy csodálatos és teljes átalakuláson megy majd keresztül, mint a cserebogár.

A Nap, a Föld és a tej útja

Sok férfi a gyereke születésénél tapasztalja meg életében először, hogy milyen a szexuális absztinencia. Az élet addig olyan egyszerű. Az ember, amikor kedve szottyan rá, csak kinyújtja a kezét, és mindig ott van a felesége/barátnője elérhető közelségben. Kisebbségben vannak azok, akik a fogamzásgátlás rendelkezésre álló módszerei közül a természetes családtervezést (TCsT, más néven hőmérőzős vagy naptár módszer) használják, amelyben rendszeresen ismétlődnek összebújós és önmegtartóztató periódusok. (Bár meg kell jegyezni, hogy az erkölcsi megfontolásokon túl a bio életvitel terjedésével egyre jobban növekszik a TCsT híveinek tábora.) A többség mégis inkább az egyéb fogamzásgátló módszereket használja, amelyeknél nincs különbség termékeny és terméketlen időszakok között, szexelni tehát bármikor lehet.

Aztán megjön a családba egy kicsi baba és a „szex amikor csak akarom” világnak hirtelen vége. Ez persze nem mindenkinek akkora megrázkódtatás, mint egy valóságshow szereplőnek, ám a férfi számára a „megpróbáltatások” csak ezután kezdődnek igazán.

Általában a gyerek születésével veszi kezdetét az a folyamat, amit a szakirodalom csak mint a „nők elsárkányosodása” emleget. A magyarázat erre az, hogy egy nő számára korábban teljesen lehetetlen volt a gyerekeit egyedül felnevelnie, és ma is rendkívül nehéz, ezért valamilyen módon rá kell(ett) vennie gyermekei apját, hogy ne csak megcsinálja őket, hanem a felnevelésükben is részt vegyen. Tehát el kell(ett) bájolnia, magához kell(ett) kötnie a férfit az elköteleződés kialakulásáért, ami nem engedi, hogy a gyerek születése után az apa egyszerűen lelépjen. Az elbájolás idején ugyanis a férfi azt érzi, hogy ő a nő univerzumának a központja, jóképű, okos és intelligens, akire felnéznek, akinek a szava számít. A férfi a Nap az égen, ami körül, mint a Föld, kering a nő bolygója. Aztán ahogy megszületik az első gyerek, kiderül, a Nap is csak egy a sok csillag közül, ráadásul a Tejút peremén, anyaföld viszont mindössze egy van, és az hirtelen új pályára áll át. Magyarán a gyerek születésével a férfi a középpontból bizony a perifériára kerül. Eddig ő volt az ész a családban, most meg azzal kell szembesülnie, hogy a gyerekkel kapcsolatban a nő mindent sokkal jobban tud (ami tényleg így is van).

Miből lesz a cserebogár?

Anyuka kicsi fia, aki a barátnőiben öntudatlanul bizonyos mértékig mindig az édesanyját kereste, és akik általában úgy is bántak vele, mint a gyerekükkel, most hirtelen egy vadonatúj szerepben találja magát, amikor nem ő a csodálat és imádat tárgya, hanem valaki más. Hirtelen rázuhan a felelősség terhe is. Eddig tulajdonképpen csak magáról kellett gondoskodnia (vagy arról se, mert megtették helyette a körülötte lévő nők), a felesége/kedvese el tudta tartani önmagát, egzisztenciálisan független volt. Most viszont azzal kell szembesülnie, hogy három (négy, öt, hat, stb.) ember élete és boldogulása rajta múlik. Ezt lehet, hogy az értelmével felfogja, de addig egyetlen férfi sem éli át igazán, amíg először a karjában nem tartja a gyerekét. Másrészt, ha eddig esetleg nem lett volna meg, akkor gyorsan ki kell fejlesztenie magában az empátia készségét. Először is a felesége egy rendkívül érzékeny perióduson megy keresztül, aminek nem csak az az oka, hogy hormonálisan alaposan felbolydult állapotban van. Az anya most ismerkedik az új jövevénnyel, meg kell szokniuk, meg kell szeretniük egymást, ami nem feltétlenül magától értetődő és zökkenőmentes folyamat. Viszont döntő fontosságú. Az apának mindezt éreznie kell, meg kell értenie, hogy noha továbbra is ő a Nap az égen, mégsincs a figyelem középpontjában, neki most egy kicsit a háttérbe kell húzódnia. A gyereknek egy jódarabig még az anya lesz a mindene, és csak bizonyos idő eltelte utána léphet elő az apa a félhomályból. 

Cikkajánló: Mi dolga egy férfinak a szülőszobában?

És hogy miért éri ez meg neki, hogy mit kap cserébe? Hát azt, hogy fiúból most válhat igazán férfivá. Ha hajlandó elfogadni, hogy nem az ő igényei a legfontosabbak, meri vállalni a frissen ráháruló felelősséget, és kiműveli magában az együttérző képességet – hogy tudja, mire van szüksége mamának és babának – akkor más dolgok lesznek fontosak a számára, átalakul a gondolkodása és az egész élete. Nem, valóban nem egyszerű dolog ez, sokan nem is vállalják. Aki viszont mégis, az a folyamat végén elmondhatja magáról, hogy igazi férfivá érett, és ez jó. Mert az igazi férfi a szeretteiért bármire képes, még akár az önmegtartóztatásra is. 

Neo

Cikkajánló: Egy elkötelezett kapcsolatban nem lehet félig benne lenni

Fotók: House photo created by jcomp - www.freepik.com

People photo created by bearfotos - www.freepik.com

Tree photo created by prostooleh - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk