Uralni nem azt jelenti, hogy leigázom, megalázom!

Dominánssá senki emberfia sem teheti magát. Ha úgy él, úgy fejlődik és úgy viselkedik, hogy megérdemli, akkor egyszer csak azon veszi észre magát, hogy mások elfogadják dominánsnak. Dominánssá válni, érni lehet.

A dominancia nem negatív szó. Mint minden szó, semleges, mi töltjük meg tartalommal. Tőlünk függ, hogy milyennel. A dominancia magyarul uralom.

Uralni nem azt jelenti, hogy leigázom, megalázom. Uralni azt jelenti, hogy tartom a szükséges és helyes mértéket. A cél eléréséhez szükséges és helyes mértéket. Mert minden csoportnak kellenek közös célok, aminek a szolgálatában lehet és érdemes dominálni – egyébként nincs szükség csoportra. Jó példa erre egy fogathajtó verseny, ahol nem az a lényeg, hogy „kihajtsák a szuszt a lóból, megnézzék mit bír a kocsi”. Ha győzni akarnak, akkor több ember, több állat, a kocsi, a pályaelemek és állapot, az időjárás, a napszak, stb. és nem utolsósorban az idő teljes rendszerének milliméter és másodperc pontosságú uralására van szükség. Egyvalaki szolgálatkész dominanciája által.

Előző rész: A dominanciához előbb fel kellene nőni

Egyénileg meg a saját célhoz mért önuralom passzol. Minden átlagember, harcos és szerzetes erejének kulcsa.

Idézet Bedő Imrétől, a Férfiak Klubja alapítójától,
a Férfienergia bestseller és A megbízható férfi című új könyv szerzőjétől

Fotó: Paweł Furman on Unsplash

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk