A férfi olyan nőt választ, aki mellett ő jobb emberré válhat

Egy férfinél az elköteleződés szándéka nem azon múlik, hogy a nő mit tesz érte, hanem sokkal inkább azon, hogy a kapcsolat hatására ő, a férfi mit akar megtenni, vagyis milyen emberré válik.

Az elköteleződés döntése akkor születik meg benne, amikor felismeri, hogy a választott nő mellett jobb embernek érzi magát. A férfi teremt, a nő elfogad és befogad. Női befogadás nélkül a férfi nem képes teremteni. A nő egyensúlyt, harmóniát teremt, a nő ott van, ahol a szeretet, a gondoskodás, a stabilitás, a támasz és a biztonság. Le kellene tennünk a terheinket, és elengedni magunkat, elgyöngülni, előtessékelni a nőt önmagunkban, és igen, időnként a férfi kezébe adni a vezetést, a döntés felelősségét. Még akkor is, ha mi magunk is képesek vagyunk szinte mindenre férfijelenlét nélkül. Nőként nem azzal cselekszel jót, ha zavaró elfojtások közepette, frusztráltan háttérbe kényszeríted magad, és mostantól átadod az irányítást a férfinak. Akkor jársz jó úton, ha egyszerűen csak éled a benned rejlő Nőt, ha felfedezed, hogyan működsz, és találsz olyan örömforrásokat, amitől jól érzed magad, amitől vonzó, vágyott és szép vagy, amitől elégedettség jár át, amitől nőies vagy, amitől Nő vagy. És ha te megéled a Nőt, ő élni fogja önmagában a Férfit. 

Ahhoz, hogy a férfi jobb embernek érezze magát, szüksége van a lehetőségre, hogy teremtsen, tehessen a szeretett nőért. Amikor a mindennapokban felajánlja a segítségét, például ellenőrzi az üzemanyagot, vagy az ablakmosó folyadékot az autóban, akkor azt tudattalanul azért teszi,  hogy jobb ember legyen, a nő pedig csupán annyit tehet, hogy engedi őt jobbá válni. Még akkor sem utasítja el a férfisegítséget, ha ő maga is képes a feladatok megoldására. A férfi egy inspiráló, elkötelezett kapcsolatban határozott, magabiztos társ akar lenni, aki védelmez, gondoskodik és megteremt. Az ilyen férfihoz a legjobb tartozni, az ő ölelésében a legbiztonságosabb megbújni. A férfi másképp szeret. Gondoskodni akar, de nem olyasvalakiről, akiről gondoskodni kell. A nőre vigyázni akar, és már nemcsak a felszínes külsőségek érdeklik, hanem a szeretett ember érzelmi és fizikai komfortja. Egy érett férfi olyan társat választ, akinek jelenlétével jobb embernek érzi magát és még inkább jobbá válhat. Nekünk nőknek engedni kell, hogy ez megtörténjen, ehhez azonban a viszont-szeretet és a feltétlen bizalom mellett az önszeretetünk, az egészséges önbecsülésünk ugyanúgy fontos.

A hosszú távon működő párkapcsolatokban a férfinak az erőt, a méltóságot, gerincet, a tartást kell látnia a nőben. Ha egy nő teljesen kifordította a lelkét, és a párkapcsolat oltárán mindenét feláldozva, figyelmét kizárólag rá fókuszálva él, akkor a férfi egy idő után kibújik az ölelésből. A nő a gyengébb nem, mégis a hosszú távon működő kapcsolatokban a férfinak az erőt, a gerincet, a tartást kell látnia a nőben, nem a térdre boruló, méltóságát, ragyogását vesztett nőt, aki egyre csak arra vágyik, hogy a férfi őt emelje, testi-lelki komfortérzetét biztosítsa, ragyogtassa. A nő ereje nem más, mint a nő ragyogása, erkölcsi tartása, lelki gerince, és ez nem markáns férfierő, ami messzire taszítja a női finomságra vágyó férfit. Igazából egy férfinak mindig ezt az erőt kellene érzékelnie a nőben, ebbe beleszeretne, ezt imádná, és folyton azon igyekezne, hogy táplálja ezt az erőt. Hiába harcol a nő a férfi szeretetéért és figyelméért, ha az nem látja benne a legfontosabbat: az erőt, ami ahhoz kell, hogy ő  maga is jobb emberré váljon, és amiből töltődhet, hogy később legyen miből adnia, amikor a nőnek van szüksége az ő erejére.

Cikkajánló: Ezt a három tulajdonságot keressük leendő társunkban

Az elismerő szavakra, a szeretetteljes dicséretre vágyik a férfiak többsége is leginkább. Arra, hogy ismerjük el, és értékeljük erőfeszítéseit, családfenntartó szerepét, hogy ne legyen mindez természetes, tiszteljük azért, „csak” mert teszi a dolgát. Akkor tud teremteni egy férfi, ha a háta mögött van egy biztonságos és fontos bizalmi vonal: a nő elismerő, inspiráló szeretete. Hogy lehet közel férkőzni egy férfiszívhez? Az elismerő szavakkal és a tisztelettel. Ha egy férfi érzi a bizalmat, akkor megnyílik a szeretetre, akkor mer szeretni. Olyan nő mellett köteleződik el, aki őt nem lehúzza, hanem emeli. Aki látja a hibáit, de nem hagyja azokat rá, nem keres mentséget a gyengeségeire, botlásaira. Olyan nő mellett marad, aki nem a cinkosa a passzivitásban, az ígéret megszegésben, a tétlenségben, hanem mindig sokkal feljebb, és sokkal messzebbre néz, és kimondva, vagy kimondatlanul üzeni, hogy változzon, legyen jobb, több, lépjen feljebb önmagánál.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: Background photo created by freepik - www.freepik.com

People photo created by pressfoto - www.freepik.com

Vintage photo created by freepik - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2019. március 30 17:06
    Pascal a híres gondolkodó matematikus és fizikus, nagyon találóan megfogalmazta, amikor azt mondta, hogy "Az ember minden jel szerint arra van teremtve, hogy gondolkozzék. Miért ? Mert ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme; egyetlen kötelessége az, hogy helyesen gondolkozzék. A rend pedig azt kívánja, hogy önmagán, a teremtőjén és a rendeltetésén kezdje a gondolkodást." Akkor talán elgondolkoznánk azon, hogy mit jelent Teremtőnek és mit embernek lenni ...
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk