A nő legvonzóbb tulajdonsága az önbizalma!

Csábítónak lenni nem a csípőrisza, nem a katalógusbaba-test, nem a túlerotizált, provokatív tekintet, nem a kacsaszáj, és nem a légbepuszi.

Csábítónak lenni nem a csípőrisza, nem a katalógusbaba-test, nem a túlerotizált, provokatív tekintet, nem a kacsaszáj, és nem a légbepuszi. Nem a tükör előtt begyakorolt, nyuszilányos filmekből ellesett műpoénok, és nem csuklóra akasztott dizájner imitáció. Nem az arroganciába hajló, túlzott magabiztosság, és nem a 90-60-90 mágikus számrendszere.

Szexinek lenni nem a tökéletesre retusált fehérneműmodell alkat, hanem a Valódi Nő. Nem tökéletesre plasztikázott ajkak, hanem egy szívből jövő, őszinte mosoly. És nem a kihívó viselkedés, hanem a magával ragadó kisugárzás, a holtig tartó női ragyogás. Ami igazán rabul ejti a férfiszívet, az a személyiség. Egy igazán vonzó Nőnek talán nincsenek is tökéletes idomai, és nem is szabályos szépség, mégis természetes önbizalommal tudja viselni nőiességét. Fontos titkot őriz: tudja az összetevőit a játékos női báj, a karizma, az intelligencia, a humor, és az érzéki kisugárzás elixírjének. A női csáberő nem érkezik önmagától, nem várható passzívan, karosszékben hátradőlve. Tevékeny test szükségeltetik hozzá, okos, gondolkodó fej, pozitív, teremtő gondolatok és őszinte mosoly

A szívünk össze-vissza tört, sáros lábbal portyáztak rajta az érdemtelenek, hittünk, bíztunk, csalódtunk, megbotlottunk, koronát igazítottunk, az önbecsülésünkön is sokszor csorba esett. Éltünk. Mégis, mindennek ellenére, ha lehajtott fejjel, görbe gerinccel létezünk, az mindig, minden körülmények között lelombozó.

„Amint egy nő elfogadja önmagát, és elhiszi, hogy szerethető, megváltozik a kisugárzása, és felkapják a fejüket a közelében lévő férfiak. A magabiztosság minden életkorban szexi.”

Egy sérült, alacsony önbecsülésű társsal nehéz harmonikus, közös életet építeni, mert folyamatosan mások szeretetére és elismerésére vágyik, vagyis arra, amit gyerekként nem kaphatott meg. Túlérzékeny, a romboló kritikák hatására hajlamos felnőttként is bántó kritikát látni mindenben, még akkor is, ha nem is szánták bírálatnak. Az egészséges önbecsülés hiánya együtt jár a magabiztosság hiányával, a megfelelési kényszer mindennél erősebb, a külvilág véleménye pillanatok alatt romba döntheti önértékelését, ezért mások útmutatásait várja, ahelyett, hogy saját vágyait, valódi belső szükségleteit követné. Aki szereti önmagát, az képes jól szeretni és felismerni mások iránta érzett szeretetét is. Egy alacsony önbecsüléssel küszködő ember gyakran szenved társfüggőségtől, a szerelemtől akar boldog lenni, majd a társ elhozza a helyes önértékelést, énképet, önbizalmat, ragyogást, vibrálást, szenvedélyt az életébe, pedig egy párkapcsolat nem terápia, és nem gyógyír önértékelési problémák kiküszöbölésére.

„Mindenkinek valóban készen kellene állni egy kapcsolatra, úgy hogy az egyedüllétben tett szert a megfelelő szintű önbizalomra és önbecsülésre.”

Az egészséges önbecsülés, az önszeretet az egyik legszexibb női tulajdonság. Lehetek-e szexi, vágyott nő a társam szemében, ha mindez hiányzik belőlem? Az önbecsülés hiánya egyenes út a kórós, kapcsolatot módszeresen kinyíró, és minden türelmet felőrlő féltékenység felé. Történhet szívtörés, romboló életesemény, ami az önszeretet elvesztéséhez vezet. De ami elmúlt, azt jobb lerúgni, mint egy rossz, elhordott bakancsot. Ha megbocsájtottam önmagamnak, akkor megtanultam a leckét, akkor többé nem ostorozom önmagam, hogy mi lett volna, ha... Akkor nem függök, nem támaszkodom, nem vagyok csonka félember. Egyedül is egész, hiteles, önszerető ember vagyok, nincs másik felem, nem adom a boldogságra való képességem, a jólétem egy másik ember kezébe, nem ruházom át saját boldogságom felelősségének súlyát valaki másra. 

„A szépség ott kezdődik, amikor eldöntöd, hogy önmagad leszel!” – mondta 
Coco Chanel.

Egy nő önazonosságának definíciója nem a külsőségekben keresendő, nem mérhető vonalakban és görbületekben, vagy nem található meg a 90-60-90 mágikus számrendszerében. Egy egészséges önbizalommal rendelkező nő nem akar mást vagy többet mutatni, mint ami, és ezzel a képpel, amit önmagában megél, teljesen elégedett. Másrészről, a női önmegvalósítás, az önmenedzselés ma kortünet. A nők ma beleálltak egy olyan szerepbe, amiben helyt kell állniuk, döntéseket kell hozniuk, vezetői szerepet kell betölteniük, és van, akinél ez könnyebben megy, másoknál viszont egy komoly stressz, görcsös megfelelési kényszer, egy folyamatos vetítés, hogy erős nő, megáll a lábán, képes menedzselni a saját életét. Ezt a fajta görcsösséget azonban a férfi azonnal megérzi. Ez a nőtípus éppen ezért nem kifejezetten vonzó a férfiak számára, mert pontosan a legfontosabb hiányzik belőlük: az önazonosság. Milyen egy önazonos nő? Hiteles. És jól érzi magát a bőrében. Nem azért, mert sikeres, és nem azért, mert magára vonja az összes éhes férfitekintetet, hanem mert önmaga.

Tudod, mivel lehet a mai időkben a férfiszívet leginkább meghódítani és megtartani? Nem a külcsínnel, és nem a szexszel. Hanem csakis azzal, hogy egy nő tud-e igazán nő maradni, vagyis tud-e kissé tartózkodó, visszafogott, és méltóságteljes maradni úgy, hogy megőrzi játékos kedvességét, csábító, nőies báját, és érzéki kisugárzását. 

„A férfi vadászó, a nő csábító. Mégis, ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme.”

Ha nincs vadász és vad, akkor a férfi nő kapcsolódása, és a társkeresés elveszíti dinamikáját, unalmassá, lapossá válik, elillan a fűszer, az izgalom és cseppet sem jelent majd kihívást. A csábítás egy játék amit játszani kell! Különben játszótárs nélkül marad a hódítani vágyó férfi és sótlanná, unalmassá, kiszámíthatóvá válik a közös életünk. A csábítás játékát akkor sem hagyjuk abba, ha végre „elejthetett” a vadász, mert pontosan az öröme, a sikerélménye tartja fenn az izgalmat és a vágyat a kapcsolatunkban nap, mint nap. A párkapcsolat motorja és szíve a nő, a férfit naponta elcsábítani, a nőt naponta meghódítani majd mindig fűszere marad a kapcsolatnak. A nőiességnek is jót tesz, hiszen nincs vonzóbb egy szenvedélyes, önelfogadó, boldogságtól ragyogó Nőnél, aki biztonságban és szeretve érzi magát a Férfi mellett.  

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: Mukesh Mohanty on Pexels.com

Inna Lesyk on Pexels.com

Josh Willink on Pexels.com

Edward Castro on Pexels.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk