A nő olyan férfi mellett marad, akit tisztel, és akit hitelesnek tart

Egy nő meg tud csinálni mindent saját maga, de egy igazi férfi nem hagyja ezt neki. Attól még nem vagyunk pénzéhesek, kihasználók és számítók, ha konvencionális elveket vallunk a férfi-nő szerepéről, miszerint a férfi vadászik és a nő életben tartja a tüzet. Mert mi ugyanúgy képesek vagyunk vadászni, és mindezt hazahozni.

Természetünknél fogva folyamatosan fel kell néznünk a férfira, mert csak így tartható fenn az érdeklődésünk hosszú távon. Egy férfi tudja, iránta a nő akkor lesz elkötelezett, ha felnézhet rá, és tiszteli. A nő elismeréséért folyamatosan tennie kell, különben lelkesedést veszítünk, sajnos ilyen a női lélek. A férfinak Férfiként kell megnyilvánulnia, a Nő a párkapcsolatban a feminin oldalát kell, hogy csillogtassa, ez az ősi gén van belénk kódolva, és így érezzük magunkat érzelmileg komfortosan. Szükségünk van a férfi jelenlétére, a támogató, inspiráló szerelmére, de nem támaszkodni akarunk rá, hanem kiteljesedni általa.

A nő először egy alkalmas halandóba szeret bele, aki felkelti érdeklődését, aki a gondolataiba fészkeli magát, akire elkezd felnézni, akiért képes sutba vágni az örökösen acsarkodó, feleselő egoját. Akiért megtanul gondoskodni, és női energiáit mozgósítani. Akinek a kedvéért elsajátítja a többesszám használatát, pedig ideiglenes „ember fészkeihez” már jó ideje egyedül is képes volt összegyűjteni a „gallyakat”. Van az a dédelgető, csókolgató, elvakult szerelmes látásmód a kapcsolatok legelején, amikor mindketten a szívünkkel látunk. Ez sajnos néha oly kevés ideig tart, mert a tekintetünk kitisztul, a látomás eloszlik, és lehullnak a jelmezek. Vigyázzunk a szerelmes látásmódra, ne tékozoljuk el!

Szeretem, és megvédem a társamat, egy csapat vagyunk, egy irányba tartunk. Mentséget találok a hibáira, a gyengeségeire, a botlásaira. Nem bánt meg, nem okoz fájdalmat, sem csalódást. Szerelmes látásmóddal figyelem őt, nem hullik le az álarca, őrzi tartását, méltóságát, férfias erejét. Minden rezdülésével azon van, hogy ez ne történjen meg. Minden férfi és persze nő felelőssége a másik szerelmes látásmódjának fenntartása. Úgy kellene élnünk, hogy az a másik ne csalódjon, és megmaradjon a tisztelete irányunkban.

Ki mellett marad elkötelezett a nő?

Egy olyan férfi mellett, akivel nem sérül ez a szerelmes látásmód, a tisztelet kiváltsága. Amikor a nő már nem a szívével lát, akkor meglátja a bizonytalanságot, az önzőséget, a hazugságot, a taktikázást, a férfierő helyett a hamis erőt. És amikor a nő már nem a szívével lát, akkor távolodni kezd. Néz, és lát, megpillant egy erejét, tartását, méltóságát vesztett férfit. Ne ébredjünk úgy egy reggelen, hogy a másik ember annyi csúfos gyávaságot, csalást, hűtlenséget, hazugságot, jellemgyengeséget hozott a kapcsolatunkba, hogy már nem bírunk el vele! A másik ember arca már túlságosan „emberi”, semmi misztikum nem maradt már, nem a szeretet szemével tekintünk rá, a varázslat odalett, kipukkant a szép, szállongó szerelembuborék. Nincs már mit tisztelni benne, mert felelőtlen tékozlóként annyiszor eljátszotta a bizalmat, a szerelmet tékozolta el.

Ha egy férfinak túl sokáig nincsenek sikerei a munkában, üzleti életben, akkor magába fordul, úgy érzi férfiként, „tűzrakóként” már nem állja meg a helyét, nem érzi magát családfenntartónak, különösen ha ezt a mellette álló nő is érezteti vele. A férfi arcára kiül az önbizalomhiány, a kilátástalanság érzése, a jövőtől való félelem. Ha a nő igazán szereti őt, akkor valódi társként átsegíti a férfit ezen az átmeneti időszakon, bátorítja, szeretettel támogatja, tartja benne a lelket. Ha nem, akkor az ő szemében többé nem hős, nem sziklaszilárd erődítmény, mert nem férfi az a férfi, aki képtelen gondoskodni a szeretteiről.

A cikk még nem ért véget, felhívásunk után folytatódik: Várunk Bedő Imre Férfiak Klubja alapító, bestselleríró őszi előadásaira. Kattints a képre a részletekért. Erős közösség. Új felismerések. Egy értékrend.

Mi hódítja meg végleg a női szívet?

És ez a nő majd máshol keresi a védelmező, szexi, magabiztos férfias erőt. Sajnos ilyenkor gyakran nem is dobják el, ami elromlott, hanem megtartják a sérült, kicsorbult szerelmet és hagyják végleg kimúlni. A megtartás érzése azonban enyhíti a háborgó lelkifurdalást, és élnek holtomiglan, holtodiglan nyitott kapcsolatokban, míg a halál el nem választ.

Egy nő olyan férfi mellett marad, akit a nehéz időkben is hitelesnek tart, és képes tisztelni. Egy férfi nem panaszkodik, hanem megoldja, és nekünk nőknek engednünk kell, hogy valóban kibontakozzon, hogy határozottan, férfiasan kezelje a nehézségeket.

Cikkajánló: Nem a tökéletes kell, hanem akiért megéri kompromisszumot kötni
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Mi hódítja meg végleg a női szívet? Ha azt látjuk, hogy a férfi, akit választottunk hiteles és jó ember, méltó a bizalmunkra, méltó a tiszteletünkre. A nő, ha szeret, akkor tiszteli a férfit. Abban a pillanatban, amikor nem képes tisztelni többé, megszűnik szeretni.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter képzésben mentálhigiénés szakember, író, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: Reinhardi via Pixabay.com

Antranias via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2017. július 31 21:02
    Ha nem arra használjuk az életet, amire kaptuk, sosem leszünk boldog. Ahhoz viszont tudnunk kellene, hogy az emberi életünk mire való. "A nő olyan férfi mellett marad," aki szereti Őt, mert a szeretet a gyökere az egész életünknek, és ha az nincs semmi sincs, se hitelesség, se jó emberség, se bizalom. A jócselekedet is szeretet nélkül semmit sem ér, és már nem nevezhető jócselekedetnek! A szeretet az ember életének mozgató rugója, és motiváló ereje! Az igaz nő szívét végleg a szeretet hódítja meg, de nem a mostani világi érzelgősséggel megcsúfolt szeretet, hanem az isteni szeretet, ami együtt jár az igazságossággal. Ahogy a Bibliai is mondja: „Szeresd a te Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes elmédből és minden erődből” Vagyis ebben a szeretetben benne van a teljes ember. Nem a fél szívével, nem a fél lelkével és nem a fél erejével, hanem a teljessel. Nem megosztva önmagát, ahogyan mi szoktuk. Hogy no, jó, hát a szívem a szeretteimé, az elmém a világé, a testem a földi javaké, a lelkem az az Istené, hanem a teljes gondolati érzelmi, akarati élettel mindenestől az Istené. Isten igéjének igazsága bevilágít a lelkünk rejtett zugaiba, ott ennek a fényében megvizsgálhatjuk magunkat és felismertetjük a mi szeretetnélküliségünket.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk