A nők ma is biztonságra vágynak!

Az érzelmi biztonság érzését legkönnyebben a figyelmen keresztül vagyunk képesek megadni. Szeretni figyelmet is jelent, akire egy szeretett személy figyel, az biztonságban van, tudja, hogy ő is fontos, alkalmas, törődnek vele.

A nő minden nap igényli a szeretet megnyilvánulásait, folyamatosan bizonyítékot kell kapnia arról, hogy vágyott és szeretve van. Folyton „a férfi szívének királynője” akar lenni. Állandó figyelemre, minőségi időre, elismerésre, pozitív visszacsatolásra, bókra, testi és lelki kényeztetésre vágyik. Folyamatosan a vadászösztönt vágyja, hogy az imádott férfiban ne hunyjon ki a szenvedély, hogy mindezt tetteken keresztül éreztesse, és időnként ki is mondja. A nő az imádatot, a ragyogtatást keresi, ami időnként elhajló női önbizalmát újra egyenesbe hozza.

A gondoskodás is férfierő, és a férfiak igenis képesek rá, pontosan a maguk férfias módján. Szerencsés, és sajnos egyre ritkább ma az a férfi, aki olyan apaképpel tudott felnőni, aki képes volt megmutatni, hogyan is működik egy szeretetteljes férfi-nő kapcsolat. Aki tudatosan, vagy tudattalanul nap mint nap közvetítette, milyen is az, amikor egy férfi érzelmi biztonságot tud nyújtani, és tisztelettel, gondoskodással fordul a nő felé.

A gondoskodás nem a nő szolgálata, hanem éppen a szeretet, a ragaszkodás, az elköteleződés kinyilvánítása. Mert maradtak még nők, akik nem tévesztik össze a férfigondoskodást egy támaszkodó, kihasználó párkapcsolattal. Akik egy szeretetkapcsolatban megtanultak adni, mert megértették, akkor mindketten ugyanannyit kapunk, és akik a hiányzó önbecsülés visszaszerzését nem egy párkapcsolattól várják.

Egy nő ma szinte mindenre képes férfijelenlét nélkül, de végül mégis a biztonságot nyújtó, nagybetűs Férfi dobogtatja meg a szívét. Aki kinyitja az ajtókat, felsegíti a kabátot, de ami még fontosabb, kiáll mellette, gondoskodik, felelősséget vállal, elköteleződik, aki Nőként bánik vele, és Férfiként viselkedik. És mindezt nem azért teszi, hogy női gyengeséget hangsúlyozzon, hanem éppen ellenkezőleg, férfierőt mutat: gondoskodik, felvállal, és törődik a számára fontos, szeretett emberek komfortérzetével.


Cikkajánló: Ahol a beszélgetésekben nincs jelen az empátia, ott valójában egyedül vagyunk
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Minden nő számító, ha fontos számára, hogy a férfi egzisztenciálisan is rendben legyen? Csak a sikeres férfiakhoz vonzódunk? Egy érett gondolkodású nő az erős jellemű határozott, ambiciózus, intelligens, magabiztos férfiakhoz fog vonzódni. A sikeres karrier pontosan olyan pozitív tulajdonságokat hordoz magában, mint az elkötelezettség, felelősségvállalás, önbizalom, szenvedély, ambíció, elhivatottság, kitartás – ezek mind olyan jellemvonások, amelyek egy férfit férfivá, ezen túlmenően pedig jó társsá tesznek. A stabil háttérből a nő éppen arra következtet, hogy a férfi felelősségteljes és megbízható. Ha rendben vannak a pénzügyei, akkor egyéb férfias pozitív tulajdonságokkal is rendelkezik, így képes lesz érzelmi és anyagi családfenntartóvá is válni. Ez a tény sokkal többet árul el egy férfiról, mint bármilyen külsőség. Az anyagi biztonság erőforrást jelent, és a szerelem, a ragaszkodás, a hűség, az elkötelezettség mind azt jelentik, hogy a férfi hajlandó megosztani a szeretett nővel erőforrásait. Egy rendben lévő férfi egy érett gondolkodású Nő számára olyan Férfi, akire számíthat, akire rábízhatja magát, akiben megbízhat, aki egyenességével, kitartásával, elkötelezettségével, felelősségvállalásával, tenni akarásával képes férfiként helyt állni.

Egy férfi azonban nincs mindig készen egzisztenciálisan. Alakulhat úgy, hogy mellettünk, a mi támogatásunkkal lesz ő sikeres, anyagilag és erkölcsileg elismert, és ez sokkal nagyobb büszkeség, mint beülni egy kész „aranykalitkába”. Bár nem minden sikeres férfi mögött áll egy nő, mégis a férfi-felhajtóerő sokkal hatékonyabban működik szeretetteljes, inspiráló, befogadó női energiákkal, ez örök igazság, ezt nem szabad elfelejtenünk.

A törekvő, szorgalmas, ambiciózus, erőforrásokkal rendelkező férfi mellett fogjuk letenni a voksunkat, ilyen társra van szükségünk – ezt jelenti a biztonság iránti vágyunk.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter párkapcsolati tréner, mentálhigiénés szakember, író, tanár, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com

Background photo created by teksomolika - www.freepik.com

Jenny Marvin on Unsplash

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk