Amitől egy nő örökre a tiéd

Kedves Férfi! Ez most nem egy kívánságlista, nem irreális, érthetetlen elvárások végtelenségig bővíthető halmaza. Nem valamiféle tananyag, amit el kellene sajátítani, nem magas léc, ami ott ásít fenyegetően a távolban, és neked meg kellene ugornod...

Kedves Férfi! Ez most nem egy kívánságlista, nem irreális, érthetetlen elvárások végtelenségig bővíthető halmaza. Nem valamiféle tananyag, amit el kellene sajátítani, nem magas léc, ami ott ásít fenyegetően a távolban, és neked meg kellene ugornod. Ez az írás nem arról szól, hogy a férfi legyen ilyen meg olyan, lehetőleg egy Prince Charming, vagy Mr. Big, de leginkább Igazi Férfi. Megértjük, hogy tétovázol, talán végig sem olvasod, mert eleget csalódtál már, pedig mindent beleadtál, mégis Úrinő, és Női Méltóság helyett csak Repedt Sarok jött szembe, aki viszont a szerelmi bájital kotyvasztáshoz nagyon értett, majd végül elrabolta a szíved és jól összetörte, ezért lettél te vasálarcos macsó. 

Kedves Férfi, ezt a részét mi, nők tökéletesen értjük a történetnek. Hiszen mi is ugyanúgy, gyanútlanul besétáltunk már a nem megfelelő ember kelepcéjébe, kifordítottuk a lelkünket, bújós, odaadó cicák és szenvedélyes vadmacskák voltunk a kedvéért, és egyre csak adtunk, invesztáltunk, áldoztunk a kapcsolatba, aztán egy idő után fájdalmas volt az észlelés, hogy az égvilágon semmit nem kapunk vissza. Jött, látott és döntött, betért hozzánk a pasi (szándékosan írom így, mert a Férfi címet ki kell érdemelni), mint egy pusziboltba, ahol mindent ingyen elvehet, és cserébe nem kell adnia semmit, azt gondolta, elég a feromon minta, amit bőréből szippantunk, attól úgyis annyira odavagyunk. De ez is önismereti út volt, a tanulás része.

Tudjuk, Te, a férfi is szenvedsz szeretetlenségtől, érzelmi ridegtartástól, magánytól, lélektelenségtől

Te is vágysz, keresgélsz, invesztálsz, aztán úgy érzed, nem kapsz az égvilágon semmit cserébe. Vigasztalásképpen írom, és talán jelent is valamit számodra e klisé, hogy zsák a foltját, borsó meg a héja, mert én hiszek abban, hogy a jó dolgok azokhoz érkeznek el, akik várnak. Egy repedt sarokra hiába illeszted a királylány cipellőt. Egy tartás, gerinc nélküli, számító, saját aranyait számolgató, férfivért szívó lény szemében hiába várod a fényt, a szeretet, a gondoskodás, a ragaszkodás melegét.

Az ő tüzénél csak elégni fogsz, porrá hamvadni, de soha nem fogsz jólesőn megmelegedni általa

Ahogyan mi, nők sem lehetünk soha boldogok egy folyton férfi dominanciát hangsúlyozó, torzult értékítéletű, álférfierőt fitogtató paprikajancsi mellett, aki ráadásul csak egy hamis papírkatona. Hogyan érhető el a Férfi cím? És hogyan legyél nagybetűs Nő? Tudod, ez nem valami verseny, vagy megmérettetés. Gerincet, tartást növeszteni, biztos erkölcsi iránytű szerint élni, méltóságot, erőt sugározni, önismeretre, emberismeretre szert tenni, ez a feladvány.  Nincs más út, mint felépíteni önmagunkat, a tudatos, érzelmileg érett Embert, aki tudja a maga szerepét, és képes megélni azt, aki egyenrangú, inspiráló társ lehetne, aki tovább lát az orránál és meglátja azt, ami a szemnek láthatatlan.

Helyezd végre a hangsúlyt Te is arra, ami odabent van: fejben, de főleg szívben

Mi nők egyszerűen működünk: folyton a férfi szívének királynői akarunk lenni. Állandó figyelemre, minőségi időre, elismerésre, pozitív visszacsatolásra, bókra, testi és lelki kényeztetésre vágyunk. Ettől leszünk mi királynők. Folyamatosan a ránk irányuló  „vadászösztönt” vágyjuk, hogy az imádott férfiban ne hunyjon ki a szenvedély, hogy éreztesse, és kimondja: kellesz! Szeretjük ezt az édes játszóteret, ha az együttlétbe belevegyül a borzongás, és azt az imádatot, ragyogtatást keressük, ami folyton elhajolni készülő női önbizalmunkat újra egyenesbe hozza. Olyan férfira vágyunk, akivel érezzük a nőt önmagunkban, és aki még inkább felszínre hozza ezt az izgalmas, szexi, sziporkázó énünket. A nő is akkor ragyog leginkább, ha feminin szerepeiben csilloghat, ez az ősi gén van belénk kódolva. Meg kell élnünk a nőiesség minden fokozatát, és olyan férfira vágyunk, aki mindezt ki tudja hozni belőlünk. Nekünk fontos, hogy beszélhessünk ezekről az érzésekről. Még lényegesebb számunkra, hogy mindezt egy kiteljesedett, minden síkon működő, boldog párkapcsolatban, egyetlen férfi oldalán tudjuk megélni.

Mitől lesz egy nő örökre a tiéd?

Egy saját értékeivel tisztában lévő, erős erkölcsi iránytűvel rendelkező nő egy felnőtt, felelősségvállalásra képes, érzelmileg is érett férfira vágyik. És egy ilyen nő meg is érdemel egy igazi férfit. Ez a nő mindig olyan férfit választ, akit tisztel és akit hitelesnek tart. Olyan férfi mellett marad, akivel nem sérül a tisztelet kiváltsága, és nem törik el a bizalom. Fel akarunk nézni a férfiakra, de nem egy szuperhőst, egy pozitív tulajdonságokkal felruházott, idealizált istenséget akarunk látni, aki soha nem hibázik, hanem egy érett személyiséget, aki felelősséget vállal, és akinek valóban a döntése vagyunk. Semmi nem ad nagyobb érzelmi biztonságot, ha látjuk, hogy a mellettünk álló férfi hiteles, és jó ember, tettei a szavaival összhangban vannak, hogy ugyanaz marad az évek során, akinek szemében akárhány év után is, az idő barázdái között is meglátjuk a csillogást, meglátjuk igazi arcát. Egy nő, ha szeret, akkor különleges, dédelgető, csókolgató, szerelmes látásmóddal tekint a férfira, ilyenkor a nő a szívével lát. Ha ráébred, hogy a férfi jellemgyengeséget, csalást, hazugságot, csúfos gyávaságot, a férfierő helyett a hamis erőt fitogtató erőszakot hozott a kapcsolatba, akkor a nő távolodni kezd, nem képes többé a szívével látni, többé nem hiteles számára, megszűnik tisztelni a férfit. És amikor megszűnik tisztelni, akkor megszűnik szeretni is. Ne kockáztasd, ne játszd el a nő szerelmét. Minden férfi, és persze nő felelőssége a másik szerelmes látásmódjának megőrzése.

Legyél valódi beszélgetőtárs!

Legyen az otthonunk erődítmény, az ágyunk puha-meleg fészek, az asztalunk okos, évődő, szerelmes beszélgetések helyszíne. Van, amikor fokozottabban vágyunk arra, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül. A szerelem és a törődés legfontosabb bizonyítéka ilyenkor a Te odaforduló, empatikus figyelmed. Tudjuk, megtanultuk, hogy inkább szavak nélkül, tettekkel mutatod ki ragaszkodásodat, szeretetedet,  és ezt nekünk nőknek ugyanúgy értenünk, és értékelnünk kell. A szerelem, szeretet, gondoskodás, és elkötelezett felelősségvállalás tettekkel történő kimutatása sokkal erőteljesebb és beszédesebb, mint a szimpla szeretlek szó. Ha szeretsz, akkor ott vagy, jelen vagy. Inspirálsz, felemelsz, átölelsz, védelmezel, gondoskodsz, elkísérsz, ottmaradsz, csupa olyan tett, melyben nincs helye a szónak. Aki szeret, jelen van. Tud, ismer, figyel, megjegyez, együtt lélegzik velem. Aki szeret, az nem csupán a társam, és szeretőm, hanem minden szerettem és jóakaróm egy személyben. Aki jelen van, abban bízhatok, mert tudom hogy véradó ő, vérátömlesztő, és nem lop el tőlem semmit, nem veszi el a női díszeimet, sem hitet, sem méltóságot, sem önbecsülést. Inkább szépséggel, kisugárzással, ragyogással tölti meg az életemet.  

Legyél hűséges társ!

Az, hogy kibe szeretsz bele akaratlan, sodró, gyönyörű zuhanásban, soha nem a te döntésed. Az, hogy kit szeretsz egy életen át, mindig a te döntésed marad, és ez nem változik. Ha én bezárok ajtót, ablakot, és eldobom a kulcsot, attól még nem maradsz velem. Akkor majd kikúszol a küszöb alatt is, de ha maradsz, erre nem lehet más okod, mint az, hogy szeretsz, és eldöntötted. Az még nem hűség, ha gyáva vagy a hűtlenséghez.

Cikkajánló: Mivel vívhatja ki egy férfi a nő tiszteletét?

Mitől lesz egy nő örökre a tiéd? Ha engeded élni, nevetni, ha teret adsz neki, szabad levegőhöz juttatod, meglátod benne a csillámló kincset, fejlődni engeded, vagy éppen egy egészen más út felé tereled, ami máshogyan szép, máshogy épít. Ekkor majd a nő érted, miattad ragyog, de inkább úgy fogalmaznék, veled szebb, erősebb lesz a fénye, mert megtanulta, hogy borús napokon egyedül is kiszínezze önmagát.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: panajiotis via Peter-Lomas via Pixabay.com

StockSnap via Pixabay.com

elanmeloen77 via Pixabay.com

StockSnap via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2018. február 17 10:52
    Minden nő jól vizsgálja meg, még mielőtt kezét adná az örökké tartó házasságra, hogy méltó-e az az ember, akivel sorsát összekötni készül! Tudjuk meg, hogy milyen volt a múltja? Az élete tiszta? Szerelme, amit hangoztat, nemes, emelkedett jellegű, vagy inkább érzelmi kedvtelés? Rendelkezik-e a férfi olyan jellemtulajdonságokkal, melyek boldoggá teszik a feleségét? Találhat-e igazi békét és örömet az asszony a férfi vonzalmában? Megőrizheti egyéniségét, vagy ítéleteit és lelkiismeretét alá kell vetnie férje uralmának? Értelmes nő tudja, hogy jó maga nem a saját tulajdona, mert áron vétetett meg. Tudjuk meg, hogy a férfi tiszteletben tudja majd tartani a mindenekfelett álló dolgokat? Tiszta marad a test és a lélek, a gondolat és a cél? Ezek a fontos kérdések roppant nagy hatással vannak minden nő jólétére, aki a házasság örökké tartó kötelékébe lép. Ne vegyünk magunkra szükségtelen terheket, melyek hátráltatnák szellemi-lelki fejlődésünk előremenetelét. Mindkét fél boldogságát és jólétét ebben a világban az határozza meg, ha alapos megfontoltsággal, józan ítélettel választunk társat, és nem engedünk teret a vak ösztönnek, és a makacs önfejűségnek.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk