Mire vágyik a férfi?

Egy férfinak elengedhetetlenül fontos a kaland, a férfias nagy tettek, a küzdelem, a vetélkedés, a győzelem íze. Egy férfi mindig győzni akar. El akar jutni a Holdra, fel akar fedezni új kontinenseket, nyerni akar csatákban, szörnyű kilométereket akar leküzdeni hófödte vadonokban, és ki akarja tűzni a zászlaját olyan hegycsúcsokon, ahol eddig ő előtte senki nem járt. Valamiben első akar lenni. Közben mire vágyik? Egy nő odaadó, szerető támogatására, arra, hogy teremtsen számára mindehhez biztonságos érzelmi hátteret. Amíg a nő kalandos biztonságra, a férfi biztonságos kalandra vágyik.

Egy nőnek elengedhetetlenül fontos a biztonság, a biztonság azonban ne legyen egyenlő az unalommal, az egyhangúsággal. Történjen valami. Legyen a kapcsolatban változatosság, hideg és meleg, sírás és nevetés, közeledés és távolodás. Ez a hullámzás adja a párkapcsolatok dinamikáját hosszú távon, e nélkül csak unalmas, mozdulatlan állóvíz maradna, melyben fojtogat a nyugalom és a megállapodottság, és ahonnan végül csak menekülni kényszerülünk.

A szépség az, ami odavonzza a tekintetet, a személyiség azonban rabul ejti a férfiszíveket. Az ideális nő definíciója nem keresendő külsőségekben, nem mérhető vonalakban és görbületekben, vagy nem található meg a 90-60-90 mágikus számrendszerében. Lehet, hogy egyáltalán nincsenek is tökéletes idomai, és nem szabályos szépség mégis természetes önbizalommal tudja viselni nőiességét. Tudja az összetevőit a karizma, a játékos báj, a humor, az intelligencia és az érzéki kisugárzás elixírjének.

Mire vágyik a férfi? A férfi szexi nőre vágyik. De mi is a szexi? Nem a póthaj, nem a műszempilla és nem a „csípőrisza”. Nem a tükör előtt begyakorolt, „nyuszilányos”, „low life” filmekből ellesett műpoénok, nem a kacsaszáj, nem a „légbepuszi” és nem csuklóra akasztott dizájner imitáció. Nem a provokatív tekintet, az arroganciába hajló túlerotizált önbizalom. A magabiztosság szexi. Az igazán szexi, önazonos nőnek a belülről fakadó szépsége, a kisugárzás a fegyvere. Egy káprázatos, lélegzetelállító magassarkú fabatkát sem ér, ha nem tudunk benne vonulni. Ha nem tudunk leplezetlen, már-már zavarba ejtő, irigylésre méltó, ösztönösen ártatlan erotikát és valódi, magával ragadó nőies kisugárzást közvetíteni. Ha lehajtott fejjel, görbe gerinccel, csonka önbizalommal és sérült önértékeléssel lopakodunk, az lelombozó.

A férfi társra vágyik. Olyan nőre, aki nélküle is képes ragyogni. A független nő önellátó, nem szponzort, vagy bőkezű támogatót keres. A függetlenség szexi. A függetlenség nem csak anyagiakra vonatkozik, hanem gondolati szabadságra is, ez az igazi szexepil. Súlyos tévhit, hogy a férfiak a gyengébb nemet keresik és látják a nőben. Nem attól lesznek erősebbek, ha a gyenge nő mellett felveszik a gyámolító, terelgető szerepet, nem akarnak apapótlékok, vagy cukorpapák lenni. Az igazi férfi olyan nőt keres, akinek akkor is lenne saját, kiegyensúlyozott, önálló élete, ha ő nem állna mellette. Az önálló és sikeres nő nem riasztja az erős férfit, ami igazán taszító, az a felsőbbrendűséget hangsúlyozó, fennhéjazó arrogancia.

Nincs szexibb egy nőnél, aki tudja, mit akar. Akinek nem csupán befuccsoló vágyálmai, hanem valódi tervei, céljai vannak. A szenvedély szexi. Mindegy mi iránt érezzük, legyen az munka, sport, hobbi, zene, főzés, vagy művészeti ág. Egy szenvedélyes nő intenzíven fogadja be és éli meg az impulzusokat. A szexi nő az ágyban is szenvedélyes, ez az abszolút tökéletesség. Az intelligencia szexi. Ha egy nő eszes, olvasott és valamit szenvedéllyel magyaráz, az izgató és figyelemfelkeltő egyben.

A férfi figyelemre vágyik. Folyamatosan éreznie kell, hogy szükség van rá. Úgy lehet leginkább ösztönözni, hogy elismerjük és értékeljük erőfeszítéseit, férfias tetteit, megnyert csatáit. Úgy lesz egyre erősebb, ha a szeretett nő bízik benne és méltányolja igyekezetét. A férfi tiszteletre vágyik. Nem is kérdés, hogy neki kell először tiszteletreméltóvá válni, hogy a nő igazán férfiként tekinthessen rá. A nő tisztelete nem jelent hajbókolást és feltétlen együtt gondolkodást, számára a tisztelet egyenlő a szeretettel, ez az egyik legszebb ösztönös érzés.

A férfi játékosságra vágyik. Szereti az aktív életet, ha a párkapcsolat él, és vibrál, értékeli a közösen eltöltött minőségi időt, és szeret játszani. Legyen az bowlingozás, mozi, együtt űzött extrém sport, vagy tánctanfolyam, legjobban valamilyen tevékenység során tudnak mentálisan és lelkileg kapcsolódni a körülöttük élő emberekkel. Ha a nők szavak útján, beszélgetéssel szeretnének egy kapcsolatot szorosabbra fűzni a férfiakkal, az nagyon gyakran nem működik. A férfiak érzéseit leginkább a közös, összehozó élményekkel lehet elmélyíteni. Az egyik legvonzóbb tulajdonság egy férfi számára, ha egy nő el tudja engedni magát és felhőtlenül lehet vele nevetni.

A férfi érzelmi érettségre vágyik. Olyan nőre vágyik, aki képes hiszti, veszekedés és dráma nélkül közvetíteni az érzéseit. Hosszú távon semmi kedve kommunikációs problémákkal küzdeni, szeretné a nőt egyenrangú csapattársnak tekinteni, aki pontosan ugyanannyit tesz bele a kapcsolatba, mint ő. Olyan nőt keres, aki nem játszmázik, nem taktikázik és nem hallgat el semmit, ami fontos a kapcsolat szempontjából. Bármennyire szeretnénk, egyetlen férfi sem gondolatolvasó, nem érti az elejtett célzásokat, azok csak idegesítik, frusztrálják őt. A férfi közvetlen módon kommunikál, ha a nő akar valamit, vagy problémája van, akkor ki kell mondania.

A férfi magányra vágyik. Amíg egy nő a problémát vesézi és érzelmeivel színezi ki azt, addig a férfi már a megoldáson töri a fejét. Megoldásokra vágyik, pontosan azért, hogy hozzáértését bizonyítsa. És ha nem talál megoldást a problémára, akkor az őt nyomasztó gondokról nem beszél, befelé fordul, belső csendre van igénye. A férfi csendje azt üzeni, hogy szüksége van magában elvégezni, feldolgozni a történteket. Belső csend és idő kell. Ha elvégezte magában, akkor már megnyugodva, tényszerűen, indulatok nélkül szavakba tudja önteni, ami a lelkét háborgatta.

A férfi szexre vágyik. A mai férfiak fénysebességgel élik az életüket, a nap folyamán ezernyi kihívásnak, nyomásnak és stressznek vannak kitéve. A szex az életigenlés része, egy carpe diem attitűd hangsúlyozása, ünneplés és óriási feszültség elengedés. A nőktől mit várnak el? Nos, elsősorban azt, ha nem is képesek átvenni ezt az életigenlő, pillanatmegragadó és dicsőítő hozzáállást, akkor legalább a szex jótékony élettani hatásait mérlegeljék. Az orgazmus során nagy mennyiségű oxitocin, vagy szerelemhormon, kötődést segítő hormon szabadul fel a szervezetben, mely még közelebb hozza egymáshoz a párokat. A kapcsolat az őszinte ragaszkodásra és a kiegyensúlyozott, örömet hozó szexuális élet pilléreire épül majd.

A férfi biztonságos, megszokott hátországra, meleg otthonra vágyik. Olyanra, ahol levetheti a páncélját, ahol nem kell már harcolni, nyerni, veszíteni, eltévelyedni és újra rátalálni a helyes útra. Ahol kipihenheti a negatív, ártó hatásokat és ahonnan el tud rugaszkodni, mielőtt új utakra indul.

Cikkajánló: Mire vágyik a nő?

A férfi nőies nőre vágyik. Olyan nőre, aki nem akar férfiasabb lenni nála. Akinek nincs bizonyítási kényszere az élet férfias területein, nem akar mindenáron dominálni, erőt fitogtatni, markáns, maszkulin vonásokat növeszteni. Akit nem vakítanak el a feminista eszmék és saját életét nőies prioritások alapján vezeti és építi. Akinek fontos a családalapítás, a fészekrakás, a szeretteiről való gondoskodás. Aki segítséget, tanácsot és támaszt nyújt, vagy egészen egyszerűen csak ott van, a jelenlétével, a személyiségével, a kisugárzásával gyógyít és simítja el a homlokráncokat.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: efes via Pixabay.com

gpalmisanoadm via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (5)
 • ...

  Sissy

  2017. március 01 00:33
  Nagyon értékes, tartalmas, építő cikk!
 • ...

  Momo

  2017. november 07 21:17
  Nagyon érdekes gondolatokat fogalmazott meg a cikk írója, gondolatokat, melyek új perspektívába helyezik a férfi szemében értékes nőt. Számomra több problémát, és egyaránt értékes dolgot is megvilágított a párkapcsolatom és önmagam szempontjából. Azonban vigyázni kell szerintem, hogy a nőtől is annyit várjanak el, amennyit az tud adni. Egy nő számára az érzelmek rengeteget jelentenek. Elvárni egy nőtől, hogy legyen önbizalma, szenvedélyes legyen, de közben soha ne hisztizzen, vagy legyen haragos, szomorú, amikor az a férfinak nem befogadható, szerintem irreális. Egyetértek abban, hogy a nő önmagát keresse, ne a külvilág nőideáljának igyekezzen megfelelni. Néha nem tűnik szépnek, de véleményem szerint van, hogy egy nő nem tudja visszafogni érzelmi megnyilvánulásait és ugyanúgy szüksége van a férfira, hogy figyelmes legyen vele, mint a férfinak, hogy a nő elismerje az ő munkáját, férfias tetteit. Legalábbis én ezt tapasztalom, de kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok erről!
 • ...

  sipkozs

  2017. december 30 15:44
  Építő cikk, gratulálok.
 • ...

  KaKata

  2019. december 01 22:50
  S hogyan lehet képes egy nő megtartani úgy a vidámságát és eltüntetni gondterhes napjait, ha ugyanolyan keményen kell helyt állnia a munkahelyén, mint egy férfinak? Hogyan tudja megtartani a kedves és önfeledt mivoltját, ha tudja, hogy ezzel csak kihasználást kap a társadalomtól a férfiaktól és nőktől is a munkahelyén? Hogyan tudja nőként érvényesítni személyiségét és tudását, hogy megmaradjon kedves és megértő éne úgy, hogy az anyagiakat is biztosítson számára? Ez örök dilemma sokak számára. Talán azért, mert a társadalomban nincs egy olyan ideális pénzkereseti forrás a nőknek, amiben kiteljesedhetnek és abban meg is élhetik női mivoltjukat. Saját magunknak kell azt kemeny munkával kialakítani.
 • ...

  Editta

  2020. január 13 19:37
  Azért egy férfi véleménye érdekesebb lenne e témában... Kicsit úgy tűnik, mintha inkább az önmagát kétélűre (a mintegy kellően "férfias" ugyanakkor nőies nőt megtestesítendő) pallérozó nő önmagáról alkotott ideálképe lenne (mely azért nem öncélú, és mindenképpen jóindulatú).
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk