Mitől sikeres a férfi?

Személyiségének varázsa és intenzív, kiforrott emberi tartása akkor is sikeresnek mutatja őt a külvilág számára, amikor egy lyukas garasa sincs...

Sikere nem más, mint önmagának tett ígérete, ezért nem esik nehezére tenni érte, nem fájdalmas elindulni, és napról napra merészebbé válni, lánglelkű lovagként egyre feljebb és feljebb haladni, és egyre nemesebbé válni az érvényesülés lelkileg kimerítő emelkedőin. Anyagi és érzelmi síkon is harmóniát él meg, a lelki és az anyagi világ energiái egyensúlyban vannak. A siker az az állapot, amikor jó felkelni, és jó lefeküdni.

A sikeres férfi sikere lehet bármi: lehet üzleti vállalkozás, lehet kiegyensúlyozott családi élet, rengeteg örömet hozó apa-gyermek kapcsolat, vagy boldog házasság, a megteremtett testi-lelki harmónia. Életét tudatosan éli, igyekszik önmagát pozitív emberekkel, és élményekkel körülvenni, ezért szépen, lassan, csupán építő, egyensúlyt teremtő gondolkodásmódjával eléri, hogy a harmónia több lábon álljon, egyik sikere folyománya lesz a másiknak. Élete így lesz kerek, teljes. A sikeres férfi nem az anyagi világ hiénája, aki saját érvényesülését mások földbe döngölésével nyeri el.

Mitől sikeres a férfi? Nem a pénzétől, nem az üzleti életben elért eredményeitől, és nem attól, ami körülveszi. Nem attól, hogy a saját pecsenyéjét sütögeti, úgy, hogy nem ad belőle másoknak. Nem is mások elgáncsolásától, mert nem kell minden győztes mellé egy vesztes. Nehéz manapság eleganciával, tartással, túlfejlett ego nélkül, alázattal viselni a sikert. Az ego sajnos csak okoskodik, gyűlöl, fél, szorong, irigykedik, és saját érdekei szerint szemenszedett módon hazudik. Az egónak kételyei vannak, az ego egy földhözragadt, kérkedő zsebhuszár, az egónak csak a szája jár, és üres fejét magasra emeli az ég felé. Az ego nem tudja, mi fán terem az alázat, és egyes szám első személyben ismételgeti, hogy tökéletes, hibátlan, folyamatosan résen van, figyel, és önmagához méricskéli a többieket. Életenergiáját kizárólag a külső visszajelzésekből, a külvilág elismeréséből, vagy a lájkok számából, és a figyelemből nyeri, mint ahogyan az üres kalász fent hordja a fejét a semmiért, a maggal teli meg lehajtja. Az ego soha nem figyel befelé, soha nem nagylelkű, és nincs benne alázat.

Oly kevés emberben van meg a kellő alázat valami felé. Egy biológiailag férfikorba lépett, ám érzelmileg éretlen, fejletlen önismerettel rendelkező gyermekember még nem lehet igazán, a szívében is sikeres. Kik az érzelmileg éretlen férfiak? Akik soha nem nőnek fel. Életszakasztól függetlenül maradnak örökre érzelmileg éretlen csapnivaló kommunikátorok és meddő vitapartnerek. A konfliktusok és problémák elől messzire szaladnak, terelnek, játszmáznak, elköteleződésre képtelenek. Születési dátumuk szerint talán már férfikorba léptek, életszemlélet és tudatos életvezetés szempontjából azonban örökre kisfiúk maradnak.

A siker nem a modern világ hozománya. A régi idők férfijai, a hadvezér, a zseni, a világhírű feltaláló, de az egyszeri, régi falusi ember is sikeres volt, mert vetett, aratott, állatokat tartott, és mert szembeszállt a természeti erőkkel. Sikeres volt, mert úgy akarta, úgy alakította életmenetét, nem esett nehezére felkelni napkelte előtt, és célokat, határidős álmokat felállítani. Tudta a válaszokat élete kérdéseire, tudta, és nem szégyellte, honnan jött, merre tart, és mit akar elérni. Amióta világ a világ, a férfi sikere abban rejlik, hogy megtartja az adott szót, amit önmagának ígér, és megteremti a világot, amiben élni akar. Volt gyermekhalál, tűzvész, vagy árvíz, ami elpusztította a terményt, vagy elvitte a házat, ő akkor is sikeres volt, sikerének titka a talpra állás, a hit, és az újrakezdés képessége volt.

Sikere nagyrészt azon múlik, hogy akkor is kitart, amikor mások már feladták. Mert a siker lajtorjáján sajnos nem lehet remegő lábakkal, zsebre dugott kezekkel, nyegle módon, alázat, és koncentrálás nélkül a magasba mászni. Egy mai sikeres férfi tartását akkor is megőrzi, ha éppen romokban a vállalkozása, mert a siker, a karizma, és az alázat a saját lényéből sugárzik, nem a pénzéből, és a külsőségekből, ami körülveszi őt. A sikeres férfi stílusos, de tudja, hogy a stílus belülről fakad, hajlott háttal, görcsölve, támaszkodva, örökös elgyötört, aggódó ábrázattal nem lehet hegyeket megmozgatni. Egy sikeres férfi értéket teremt, és kíméletlenül szelektál az élet minden területén, igényszintjéből nem enged, nem fogad be kulturális, és morális szemetet, könnyedén mond nemet, a „lélekgyom” emberektől pedig határozottan és hajthatatlanul távol marad. Soha nem akar a társaság lelke lenni, mégis a számára megfelelő intellektuális emberi közegben ösztönösen eléri ezt. Nem jó fej szépfiú, országos cimborákkal, hetedhét országra kiterjedő, harsány haveri körrel, hanem emberi kapcsolataiban is a minőségre, megbízhatóságra, tiszta, hagyományos emberi értékekre helyezi a hangsúlyt. Nem fárasztó kitörni a komfortzónájából, hogy valami igazán nem mindennapit, meghökkentőt, a megszokottól eltérőt, de mindenképpen értékteremtőt vigyen véghez. A sikeres férfi nyitottan, oroszlánszívűen, motiváltan áll hozzá az anyagi világ természetes szelekció által vezérelt törvényeihez, miszerint a gyenge, életunt, alul motivált, és fásult férfiakat maga alá gyűri és kicsontozza, csak az erősek, a bevállalósak, az életrevalók maradhatnak fent. A férfi sikerének titka az önazonosságban rejlik, és talán nem minden sikeres férfi mögött áll egy nő is, de tény, hogy a férfi-felhajtóerő sokkal hatékonyabban működik gondoskodó, szeretetteljes, odaadó női energiákkal.

Cikkajánló: Ha én nem vagyok neki

„Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – aki jól járt” – az idézet Bödőcs Tibor humoristától származik. Egy sikeres férfi valóban főnyeremény lehet egy számító „goldgigger” nőnek, aki azonban hosszú távon érzelmileg és anyagilag is kifosztaná, a vérét szívná, az aranyát ásná, és ellopná a lelkét. A sikeres férfi ezen a téren is válogat, tudja mi a nemes, mi az érték, és mi a vacak, hamis, filléres imitáció. Fontos számára, hogy otthon is minden rendben legyen, a lélek és az anyagi világ egyensúlya alapvető fontosságú, ezért olyan nőre vágyik, aki egyenrangú, és nem támaszkodó, aki viselni is tudja a nőiességét, aki női energiákkal tölti meg napjait, és aki nem egy férfitól várja lelkének kitavaszodását. Érzelmileg érett, gondoskodó, támogató, befogadó, és elfogadó, hasonló értékek szerint élő, igazi nőre, igazi társra vágyik.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: Unsplash via Pixabay.com

Several seconds via Foter.com CC BY-NC-ND

aravind91 via Pixabay.com

pni via Foter.com / CC BY-NC-SA

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk