Mitől vonzó a férfi?

Nem a kockahas, nem a hatvanas kigyúrt bicepsz, nem a bronzbarna csupasz mellkas, a százfogú, villantott mosoly, és nem a fullasztó, fojtogató parfümfelhő. Nem a provokatív magabiztosság, nem a túlerotizált sárm, nem a hímsoviniszta férfigőg, nem az üres fej, tele zseb inkarnációja. Nem az egyértelmű, azonnali szexre utaló vulgáris, obszcén hozzáállás, nem a bonyolult kapcsolatban élő Tinder-király nyomulása. Nem, mindez fikarnyit sem szexi.

Egy egészséges nő tekintetét persze, hogy odavonzza a külcsín, az elővillanó, kidolgozott hasizom, az izmos, széles vállak, ám az évek során, számos szívtöréses baleseten átesve ráébredünk, hogy a kémia egyáltalán nem bicepszhez kötött, és a régóta jól működő párkapcsolatokban az ideális férfi sztereotípiának nem sok köze van a vonzalomhoz. Nem csupán a feromonok csapnak össze vadul, és írnak le bonyolult kémiai egyenleteket, mert így hamar kifogy a testi vonzalom tankja, és a szenvedély alábbhagyásával már nem tudjuk mivel újratölteni. Eszeveszett szenvedélyre és csupán testi vonzalomra nem építhető egyetlen tartós kapcsolat sem. Kell, hogy legyen közöttünk valamiféle, szerelmen túli mély, szeretetteljes barátság. Ez túlmutat a szenvedélyen és a szexualitáson, mert ha csupán ezekre épül a kapcsolati vár, egy kis probléma fuvallatától könnyen, erőtlenül kártyavárként dől össze. Nincs ok a félelemre, ha a barátság egy szeretetkapcsolatban ütésálló, sziklaszilárd betonalap.

„Ami igazán rabul ejt, az részletekben rejlik…”

Végignézek a társamon. Vajon barátom lenne-e, ha csak szimplán embertársak lennénk ezen a földön? Szimpatikus lenne? Bírnám őt? Nevetnék a viccein? Szeretnék a közelében lenni? Élvezettel vitáznék vele? Lenne a bajtársam? Az más kérdés, hogy életünk könyve másképp íródott, szeretők, szerelmesek lettünk, vonzódunk egymáshoz, működik a kémia. A legfontosabb titok: olyan embert válasszunk társunknak, aki barátként is tökéletesen funkcionál.

Észre sem vettem volna őt, ha nincs ott az a valami, amitől a kíváncsiság, és a csodálat mellett felüti a fejét a kémia, a fizikai vonzalom, amitől forrni kezdenek a hormonok a szerelem laboratóriumában. Ami igazán rabul ejt, az részletekben rejlik, szeretem őt, mert ismerem. Ismerem, és mégis szeretem. Vonz a személyisége, a kisugárzása, az élethez való hozzáállása, a férfias tartása, a mélyről jövő, elementáris férfiereje. Mitől szexi egy férfi?

A magabiztosság szexi. Egy igazán vonzó férfi nem pasi, nem érzéketlen rosszfiú, nem szelídíteni való macsó, nem hím, nem kan, és nem álságos, elköteleződni képtelen csábmester. Tiszteli a nőt, ahogyan a nő is ugyanúgy tiszteli őt, a Férfit, aki eljutott az érzelmi érettség azon szintjére, hogy borsónyi, vagy sosem volt önbizalmát nem a nő teljes földbe döngölésével izmosítja. Nem arrogáns, agresszív, és túlzottan domináns módon nyilatkoztatja ki a férfiasságát, hanem tudja, mi az ösztönös, szívből jövő szeretetteljes gondoskodás.

A szemünkben leginkább azok a férfiak a vonzók, akik meg tudják mutatni érzékeny oldalukat, és arról is van fogalmuk, hogy mi zajlik odabent a lelkükben, és ezt képesek kinyilatkoztatni. Nem mindig, de alkalmanként. Egy férfi nem szívesen beszél az érzelmeiről, mégis néha elég, ha csak annyit mond, „csalódott, és dühös vagyok, de nem miattad, rosszul mennek a dolgaim mostanában, és szörnyű napom volt”. Tudjuk, egy férfi szótlan, ha feldolgozatlan problémák gyötrik, ha gondjai, kétségei vannak. De mi sem vagyunk gondolatolvasók, rém zavaró tud lenni a távolba meredő tekintet, a teljes ignorálás és a válaszok nélkül hagyott kérdéseink. Ne intézzétek el a kommunikációt csenddel, vagy érzelmi befordulással. Kell a simító kéz, a figyelő tekintet, hogy tudatosítsátok bennünk, még jelen vagytok, vigyáztok és ragaszkodtok.

A cikk még nem ért véget, felhívásunk után folytatódik: Várunk Bedő Imre Férfiak Klubja alapító, bestselleríró őszi előadásaira. Kattints a képre a részletekért. Erős közösség. Új felismerések. Egy értékrend.

A lovagias férfi még mindig szexi

Ha komolyan érdeklődik egy nő iránt, nem hezitál, hogy felhívja-e, hanem telefonál, vacsorára invitálja őt, asztalt foglal és bort választ. A vacsora végeztével hazakíséri, ha szeretné újra látni, azt kedvesen közli. Ha nem, azt is világosan, de úriember módjára nyilatkoztatja ki, így nemleges szándéka azonnal érzékelhető, így elkerülhetők a későbbi félreértések, és hisztérikus, magyarázatot követelő női hívás- és üzenetbombák. Kinyitja az ajtókat, és felsegíti a kabátot. Nem azért, hogy női gyengeséget hangsúlyozzon, hanem éppen ellenkezőleg, férfias erőt mutat, hogy törődik a számára fontos és szeretett emberek komfortérzetével. Természetes, hogy szívesen férkőzne a nő ágyába, de fontosabb ennél, hogy először inkább az agyában tegyen látogatást, vagyis megismerje, megkedvelje, mint kedves, szeretetreméltó, vonzó emberi lényt. Tapasztalatból tudja, hogy az udvarlás egy lassú, finom tánc, érdemes és izgalmas végighaladni a fázisain. Értékeli, ha egy nő kimutatja érdeklődését, de csak ha mindezt finoman, és moderatoban teszi, nem pedig egy heves, erőszakos perszóna szomjával. Vagyis udvarolni ő szeret, mióta világ a világ, az udvarlás férfidolog.

Stílus és humor

Az ízléses, ápolt megjelenés szexi. Divattrendek jönnek-mennek, de a stílus, és az igényesség soha nem megy ki a divatból. Egy férfi ne várja el a nőtől, hogy tip-top legyen, ha ő képtelen megtisztelni önmagát, és környezetét a kellemes, ápolt megjelenéssel.

Fontos a humorérzék. Tényleg megéri ölre menő vitát folytatni csip-csup ügyeken? Fontossági sorrend kell, és kimondani végre, a fogkrémtubus kinyomásának helye, vagy a kenyérszeletelési módozat nem éri meg a harcot. Engedni nem gyengeség, hanem a másik jogainak tiszteletben tartása. A feszült, negatív légkör pillanatok alatt feloldható humorral, iróniával, egyezményes jelekkel. Az intelligencia szexi. Egy vonzó férfi a világ történései iránt érzékeny és tájékozott, intelligens, kellemes beszélgetőpartner, valódi könyveket is olvas. Élvezi, és kedvére van, ha egy nő okosan vitázik vele, mert ez csak azt a tényt erősíti, hogy önálló, eredeti gondolatokkal rendelkezik, és van saját véleménye.

Cikkajánló: Mi alapján választ a nő?
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Hű önmagához és az általa képviselt értékekhez

Az önismeret, és az önkritika szexi. Nem sajnálja az időt arra, hogy megismerje önmagát, sokkal inkább tisztában azzal, mire nincs szüksége, mi jelent számára erényt, és mitől, kiktől kell távol tartania magát. Hű önmagához és az általa képviselt értékekhez. Nem jókislányt, rosszkislányt, hanem Nőt keres, aki ugyanazokat a masszív értékeket képviseli, amit ő, és akinek jelenlétével még jobb emberré válik. Semmi sem hódítja meg jobban a női szívet, mint látni, hogy a férfi, aki fontos nekünk, jó ember. Tesz mindezért, és igyekszik javítani korábbi hibáin, személyisége pozitív irányba változik. Képes a fejlődésre. Figyelmesen jelen van, lát, megjegyez, és létezni enged.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter párkapcsolati tréner, mentálhigiénés szakember, író, tanár, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: leandrodecarvalhophoto via Pixabay.com

ddcnegocios via Pixabay.com

Hans via Pixabay.com

Nina4ever via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (3)
 • ...

  Atyad

  2017. május 13 10:14
  Nagyon jó írás! Újabb kérdést generált bennem, miért vannak eltűnőben azok a NŐ-k akik ezt értékelik?
 • ...

  tuba69

  2017. május 13 13:33
  Miért van az, hogy én is így gondolom? Folyamatosan hallom, hogy így a férfiak meg úgy a férfiak, meg hol vannak a férfiak!!! Én úgy látom, hogy legalább akkora gondok vannak a női oldalon is
 • ...

  kincsesatti

  2017. május 15 12:36
  Szerintem a kisugárzástól és a stílustól. Úgyhogy uraim, legyünk stílusosak, adjunk valódi, hosszantartó élményeket ;-) https://www.youtube.com/watch?v=lbfCW0PfQoI&feature=youtu.be
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk