Mivel vívhatja ki egy férfi a nő tiszteletét?

Egy nő nem marad olyan partner mellett, akit hiteltelennek tart, és semmibe vesz. Akkor szeret egy nő igazán és őszintén, amikor felnéz a férfira, és tiszteli...

Egy nő nem marad olyan partner mellett, akit hiteltelennek tart, és semmibe vesz. Akkor szeret egy nő igazán és őszintén, amikor felnéz a férfira, és tiszteli. Abban a pillanatban, amikor nem tiszteli többé, megszűnik szeretni. Mire születtek a férfiak? A férfias nagy tettek, a küzdelem, a vetélkedés, a győzelem íze élteti őket. Egy férfi mindig győzni akar. Fel akar fedezni új kontinenseket, nyerni akar nagy csatákban jelképesen és valóságosan, szörnyű kilométereket akar leküzdeni hófödte vadonokban, és ki akarja tűzni a zászlaját olyan hegycsúcsokon, ahol eddig ő előtte senki nem járt. Valamiben első akar lenni. 

Egy tiszteletre méltó férfi olyan erőt hordoz, ami nem csak kijelöli az irányt, de meg is világítja az utat és a célt, és ő arra minden erejével, osztatlan figyelemmel fókuszál.

Egy férfi mindig a határozott döntések, a felfedezés és hódítás sikerein keresztül, a gyengék védelmezésében, a mások előtti példamutatásban mutathatta meg hitelességét. A nők ma is ugyanilyen férfira vágynak, karizmatikus, határozott, magabiztos társra, aki védelmez, gondoskodik, felfedez, alkot és megteremt. Mert hiszen az ilyen férfihoz a legjobb tartozni, az ő ölelésében a legkomfortosabb megbújni.

A legnagyobb gond a modern világrenddel az, hogy mára a nők többsége ugyanúgy kifejlesztette önmagában ezeket képességeket, miközben továbbra is a férfitól várják el, hogy férfierőt sugározzon, és legyen már végre védelmező, teremtő Férfi.

Az argentin tangó az, amelyben a férfi hódít és vezet, a nő pedig csábít és követ, és nem is lenne szerepkáosz a modern párkapcsolatok terén, ha mindenki ezt az egyszerűen tiszta sémát követné a táncparketten kívül az élet színterein is. A nő azonban ma úgy próbál ebben a „táncban” vezetni, hogy közben elvárja, vezetve legyen, miközben kimondva, vagy kimondatlanul ellenáll a lépéseknek. A férfi ölelésében révbe érne már, hiszen ő is ugyanúgy vágyik egy inspiráló szeretetkapcsolatra, mégis hatalmas iramban lépeget előre, pedig versengeni, és fel is nézni a férfira egyszerre lehetetlen. A nő így szépen lassan megsemmisíti azt a férfit, akire vágyik. A férfi számára mi marad? Hogyan őrizheti meg határozottságát? Nőként nem azzal cselekszel jót, ha zavaró elfojtások közepette, frusztráltan, összeszorított foggal háttérbe kényszeríted magad, és mostantól átadod az irányítást a férfinak. Akkor jársz jó úton, ha egyszerűen csak éled a benned rejlő Nőt, ha felfedezed, hogyan működsz, és találsz olyan örömforrásokat, amitől jól érzed magad, amitől vonzó, szexi, vágyott és szép vagy, amitől elégedettség jár át, amitől nőies vagy, amitől Nő vagy. És ha te megéled a Nőt, ő élni fogja önmagában a Férfit.  

Nekünk magabiztos, határozott férfi kell, akire nyugodt szívvel rábízhatjuk magunkat!

Akármennyire is dívik az egyenjogúság, a nő akkor érzi nőnek magát, ha nem kell mindig erősnek lennie, és mindenben egyedül döntenie. Hogyan vívhatja ki egy férfi a nő tiszteletét? Aki szívéből szeret, soha nem bánik a társával lekezelően, nem alázza meg őt sem mások előtt, sem négyszemközt, hanem tisztelettel fordul felé. Előfordulhat, hogy egy-egy indulatosabb vita hevében ez a tisztelet nem mutatkozik meg kellőképpen, de a szerető szív ilyenkor sem arra törekszik, hogy sárba tapossa a másik önbecsülését. Meghallgat, megbecsüli és komolyan veszi az észrevételeimet, elfogadja az ízlésemet, türelmes az időnkénti hangulatváltozásaimmal, komolyan veszi a problémáimat, kikéri a véleményemet és a döntéseiben helyt ad nekik, udvarias és lovagias. És eszébe sem jut agresszívvé válni, kezet emelni, vagy mérgező, lehúzó szavakkal becsmérelni. Egy nő olyan férfi mellett marad, akit a nehéz időkben is hitelesnek tart, és képes tisztelni. Egy Férfi nem panaszkodik, hanem „megoldja”, és nekünk nőknek engednünk kell, hogy valóban kibontakozzon, hogy határozottan, férfiasan kezelje a nehézségeket. Mi hódítja meg végleg a női szívet? Ha azt látjuk, hogy a férfi, akit választottunk hiteles és jó ember, méltó a bizalmunkra, méltó a tiszteletünkre.

Aki szeret, az megtanul bocsánatot kérni.

Nem forralja, fortyogtatja magában a haragot és a dühöt, nem burkolózik szótlanságba, nem büntet csenddel, nem térdepeltet jelképesen a sarokban érzelmi befordulással. Minél hamarabb engedi el a haragot, annál könnyebb a megfelelő, tiszta és egyszerű szavakra rátalálni.  A bocsánatkérés képessége az egyik legtiszteletreméltóbb erény, nem valamilyen szofisztikált cselekedet, nem kell az angyalok nyelvén sem szólnia, és nem kell behódolni, meghajolni, férfias önbecsülést elveszíteni. Csak mély szeretet kell hozzá, és a cáfolhatatlan, ezer bajon át tartó ragaszkodás a másik emberhez.

Mi nők nem tudunk mit kezdeni egy olyan férfival, aki arrogáns, agresszív, lekezelő, vagy túlzottan domináns módon nyilatkoztatja ki a férfiasságát. Egy éretten gondolkodó férfi tudja, mi az ösztönös, szívből jövő szeretetteljes gondoskodás. Tudja, hogy egy nő akkor lesz hűséges hozzá, ha felnézhet rá, és tiszteli. Az ösztönös, szeretetteljes gondoskodás mögött is a férfi felnőtt, érett felelősségvállalásra való képessége rejlik. Férfias tetteit nem jegyzi meg örökre, nem tart szónoklatot arról, mi lenne velünk nélküle. Egy Férfi védi a Nőt, nem terrorizálja, és soha nem bántja.

Egy férfit csak úgy tisztelhetünk, ha képes bizalmat adni, és azt őrizni is tudja.

A bizalom olyan, mint a tükör. Ha egyszer darabokra törik, szinte lehetetlen tökéletesen restaurálni, ne hagyjuk hát elveszni a kapcsolatunk ártatlanságát. Egy kiteljesedett kötelékben megtaláljuk az egyensúlyt, nem billen a mérleg, egymás fizikai és érzelmi szükségleteit önként, feltételek nélkül kielégítjük, nem élünk meg zavarokat a kötődésben, nincs hiányérzetünk. Kapcsolatunkat átszövi a feltétel nélküli bizalom. Mindannyian ilyen kötelékre vágyunk.

Cikkajánló: Egy férfinak élete végéig szüksége van a vadászatra, mégis a tökéletességet egyetlen nő oldalán találja meg

Az elismerő szavakra, a szeretetteljes dicséretre vágyik a férfiak többsége is leginkább. Arra, hogy ismerjük el, és értékeljük erőfeszítéseit, családfenntartó szerepét, hogy ne legyen mindez természetes, tiszteljük azért, „csak” mert teszi a dolgát.

A szerelem egy állapot, amely hol eltűnik, hol előbukkan újra, de a párkapcsolat, házasság egy életre szólhat, melyben mindig jelen kell lennie a tiszteletnek, a megbecsülésnek, a hűségnek és a feltétlen bizalomnak.

Hatékonyan akkor tud teremteni egy férfi, ha a háta mögött van egy biztonságos, és fontos bizalmi vonal: a nő elismerő szeretete. Hogy lehet közel férkőzni egy férfiszívhez? Mi a szeretetnyelve a férfiaknak? Az elismerő szavak és a tisztelet. Ha egy férfi érzi a tiszteletet, akkor megnyílik a szeretetre, akkor mer szeretni.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: Babienochka via Pixabay.com

werner22brigitte via Pixabay.com

gpalmisanoadm via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2018. február 03 14:49
    Egy férfit csak úgy lehet tisztelni, ha erős és nemes a jelleme, ez teszi tiszteletre méltóvá, és szerethetővé, ezek a vonzó tulajdonságai lépik át a puszta külsőségek határait, de valóságosak és időtállóak. Ám e tulajdonságoknak gyengédséggel és szeretettel, türelemmel és béketűréssel kell párosulniuk. Viszont mindkét félnek erősítenie kell a türelmet és kedvességet, mert ez az egymás iránti gyengéd szeretet fogja kellemessé és élvezhetővé tenni a kapcsolatot. Mindig van egy örök segítségünk problémáinkra, mert a Biblia Istene olyan Isten, aki beleszól az ember életébe, és azt mondja: „hívj segítségül engem” zörgess, mert aki zörget, annak megnyittatik, keress, mert „aki keres, talál” Ő tudja, hogy ki vagy te, Ő ismer téged, Ő alkotott, Ő teremtett, Ő formált, Ő a te Istened akkor is, ha te még nem látod Őt annak. Ami nekünk lehetetlen, az a Gondviselőnek még csak nem is kihívás.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk