„Nincs jobb érzés, mint szeretni, és érezni, hogy viszontszeretnek” – Király Eszter

„Fontos számomra a belső szépség, egy lelkileg is egészséges, teljes élet.”

Interjú Király Eszter íróval, előadóval, coach-al, a Meddig tart a kapcsolatunk sikerkönyv szerzőjével, akinek a cikkei már évek óta nagyon népszerűek a Férfiak Klubjában! Vele is találkozhattok a nagyszabású Élj szívből! című önismereti fesztiválon májusban, amelyen – mint talán tudjátok – a Férfiak Klubja is jelen lesz, eszmeiségünket Bedő Imre alapító fogja képviselni. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a rendezvény egy-egy előadóját, ezúttal Király Esztert! Fogadjátok szeretettel!

– Van-e hitvallásod, és ha igen, hogyan fogalmaznád meg?

– Hitvallásom az értékteremtés, és a tradicionális értékrend megőrzése. Az érték ne legyen unalmas! A nyugodt, csendes elégedettség, a hagyományos értékek tisztelete ártalmas, unalmas klisének tűnik manapság, és divat lett extrának lenni. Ma egy hitvallás, misszió unalmas, ha túl „csendes”, ha kevés benne a szenzáció, ha nem acsarkodva, agresszívan feszeget bizonyos kérdéseket, ha „csak” a hagyományos értékeket élesztgeti hamvaiból. Az érték ne legyen unalmas. A monogámia ne legyen szemenszedett képtelenség, a hűtlenség ne legyen a génelméletre fogható, a hűség ne legyen talpig nehéz, hanem érzelmileg érett emberek döntése legyen.

– Több írót, költőt hajtanak magasabb rendű, világjobbító célok. Neked is van egy vállalt missziód, küldetésed?

– Világjobbító célom a fent említett értékteremtés, a férfi-nő szövetségének megerősítése. Férfias férfiak igenis léteznek, de ahhoz, hogy valóban lássuk egymást, felszínre kell csalogatnunk a bennünk rejtőző nőt. A párkapcsolatban a nő a feminin oldalát kell, hogy csillogtassa, ez az ősi gén van belénk kódolva. Szükségünk van a férfi jelenlétére, a segítségére, a támogató, inspiráló szerelmére és nem azért, hogy támaszkodjunk rá, hanem hogy kiteljesedjünk vele. A férfi hódít, a nő csábít. Engedjük a férfiakat udvarolni! Egy lehetséges kapcsolat sok esetben már felborult szerepekkel indul. Akkor mi marad a férfiaknak? Pedig szükségük van a hódítás édes ízére, a nőknek pedig arra van szükségük, hogy meghódítva érezhessék magukat.

Az interjú még nem ért véget! Gyere el az Élj szívből! fesztiválra, amelyen a Férfiak Klubja is jelen lesz. Az eseményre MOST 6000 Ft-os kedvezményt érő kuponkódot biztosítunk (lásd a képet)! Részletekért kattints IDE, a rendezvény hivatalos oldalára, és ha el szeretnél jönni, váltsd be a kupont. Mi ott leszünk!

– Mesélj nekünk, kérlek, életed legnagyobb sikeréről! Miért tartod kiemelkedőnek?

– Életem legnagyobb sikerei a gyerekeim. Egészségesek, okosak, gyönyörűek, büszke vagyok rájuk. Egy Török Sophie-idézet jutott eszembe, hogy egy nőnek a nagy próbáért a szülőszoba ajtaját kell átlépni. „Milyen rosszul tudják a lányok, mikor azt hiszik, a nagy változás, az asszonyi felmagasztosulás mindjárt az első órában, a szerelem titkainak lelepleződésében éri őket! A nagy próbáért a szülőszoba ajtaját kell átlépni, ott kell asszonnyá érni; bölcs, szemérmetlen, mindent tudó és immár semmitől sem rettegő lénnyé...”

– Kudarcainkból tanulunk a legtöbbet. Mi volt számodra eddig a legnagyobb kudarc, és mit tanultál az esetből?

– Életem kudarca, ami érdekes módon a sikerem is: túl sokat vártam azzal, hogy végül azt csináljam, amit igazán szeretek, és ez az írás. Hosszú éveken át kötött a szüleimnek, családomnak való megfelelés, közben fűtött a tettvágy, mart a boldogtalanság, mégis maradtam a komfortzónámban, és az asztalfióknak írtam. Ezeket az éveket a lelkem mélyén most sajnálom. A hosszú évekig tartó bátortalanságom egyrészt kudarcként fogható fel, másrészt nagyobb fájdalom lenne, ha az életemre végül úgy tekintenék vissza, hogy gyáva voltam megtenni az önbecsülésem számára fontos lépéseket.

Cikkajánló: „Ha megértőbbek lennénk, nem gyűlölködnénk többé” – Regös Sziránszki József

– Az Élj szívből! rendezvény kapcsán adott a kérdés: neked mit jelent szívből élni?

– Szívből élni számomra azt jelenti, hogy odafigyelek a lelki egészségemre (is). Fontos számomra a belső szépség, egy lelkileg is egészséges, teljes élet. Megértettem, hogy nem kötelező mindenkivel kapcsolatot ápolnom, mert vannak, és lesznek, akik nem érdemlik a figyelmemet. Nyitott vagyok a változásra, önismeretem tudatos fejlesztésével, én magam is „izmosodom” érzelmileg. Törekszem a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatra, mert nincs jobb érzés, mint szeretni, és érezni, hogy viszontszeretnek.

L. N.

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2018. május 02 15:25
    "Csalárdabb a szív mindennél, kicsoda ismerheti azt?” Igazi helyes önismeretre magunktól sosem tudunk eljutni, mert igazán helyesen csak az ismer minket, aki alkotott. Isten nélkül elég felszínes és sekélyes lesz az önismeretünk is. Aki viszont Őt megismeri, az ott az Ő színe előtt az Ő megismerésének és elismerésének a fényében meglátja a maga valódi arcát. Ezért kapcsolja össze a Biblia ezt a kettőt, és mindig ebben a sorrendben említi: helyes istenismeret és abból következik a helyes önismeret, abból aztán sokféle helyes cselekvés. Istenismeret nélkül minden ember kudarcra van ítélve. Miért? Mert bizony ahogyan Isten ismer minket, sokszor szemben áll azzal, ahogyan mi ismerjük magunkat...
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk