Nincs vonzóbb egy önelfogadó, boldog nőnél, aki biztonságban és szeretve érzi magát a férfi mellett

Vonzónak lenni nem a katalógusbaba-test, nem a túlerotizált, provokatív tekintet, nem az arroganciába hajló, túlzott magabiztosság, és nem a 90-60-90 mágikus számrendszere.

Nem a tökéletesre retusált fehérneműmodell alkat, hanem a Valódi Nő. És nem a tökéletesre plasztikázott ajkak, hanem egy szívből jövő, őszinte mosoly. Ami igazán rabul ejti a férfiszívet, az a személyiség. Egy igazán vonzó Nőnek talán nincsenek is tökéletes idomai, és nem is szabályos szépség, mégis természetes önbizalommal tudja viselni nőiességét. Egy nő önazonosságának definíciója soha nem a külsőségekben keresendő,  és nem is mérhető vonalakban, görbületekben. Fontos titkot őriz: tudja az összetevőit a báj, a karizma, az intelligencia, a humor, és a kisugárzás elixírjének. Mindez azonban nem érkezik önmagától, nem várható passzívan, karosszékben hátradőlve. Tevékeny test szükségeltetik hozzá, okos, gondolkodó fej, pozitív, teremtő gondolatok és néhol göröngyös önismereti út.

Milyen egy önazonos nő? Hiteles, és jól érzi magát a bőrében. Nem azért, mert sikeres, és nem azért, mert magára vonja az összes éhes férfitekintetet, hanem mert önmaga. A saját magáról alkotott képe, és az ahogyan mások látják őt, pontosan összhangban van, vagyis nem akar mást vagy többet mutatni, mint ami, és ezzel a képpel, amit önmagában megél, teljesen elégedett. A vonzó külső nem azonos a szerethetőséggel. A mai eszménykép sajnos nem arról szól, hogyan legyünk lelkileg egészségesek, önazonosak, harmóniában, békében önmagunkkal, szeretteinkkel, hanem egy agyonretusált, ráadásul felszínes, sekélyes ideálhoz mérjük magunkat: összemossuk a vonzó külső fogalmát a szerethetőséggel. Ha nem vagy vonzó a fotón, akkor nincs sok lájkod, vagyis nem szeretnek. Ha otthon már nem vagy vonzó a ráncaiddal, a plusz kilóiddal, a változásaiddal, akkor a társad nem fogad el, elutasít, elhagy, vagyis nem szeret.

A cikk még nem ért véget! Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét: BEDŐ IMRE február 6-án Ez motiválja ma a nagybetűs férfiakat! címmel tart előadást a Férfiak Klubja Ötvösműhely rendezvényén, a Férfi-Nő őszinte párbeszédének helyén. Részletekért kattintsanak az alábbi képre:

A boldogság az arcunkra simított álarcok elhagyásában rejlik, és abban a pillanatban talál ránk, ha az értékeink, vágyaink, ugyanakkor hibáink és kudarcaink tudatában is merünk önmagunk lenni. Egy önazonos személyiség tiszta szándékot sugároz. Belülről cselekszik és él, önértékelése nem külső véleményekhez igazodik.  Ismeri a saját értékeit és hiányosságait, és jól tudja, hogy annyira különbözőek vagyunk, képtelenség mindenkinek megfelelni.  Nem kell mindenkit szeretni, mert minket sem szerethet az egész világegyetem. Fölösleges minduntalan azon munkálkodni, hogyan legyünk vonzóbbak egy másik ember szemében, és nem kell egyfolytában önmagunkat mételyezni, vajon hol, mit ronthattunk el, ha ez nem sikerül.

Az egészséges önbecsülés, az önszeretet az egyik legvonzóbb tulajdonság. Lehetek-e szexi vágyott ember a társam szemében, ha mindez hiányzik belőlem? Történhet szívtörés, romboló életesemény, ami az önszeretet elvesztéséhez vezet. De ami elmúlt, azt jobb lerúgni, mint egy rossz, elhordott bakancsot. Ha megbocsájtottam önmagamnak, akkor megtanultam a leckét, akkor többé nem ostorozom önmagam, hogy mi lett volna, ha... Akkor nem függök, nem támaszkodom, nem vagyok csonka félember. Hiteles, önszerető ember vagyok, nincs másik felem, nem adom a boldogságra való képességem egy másik ember kezébe, nem ruházom át saját jóllétem, érzelmi komfortom felelősségének súlyát valaki másra. Az egészséges önbizalom helyreállításához időre van szükség, és ha szeretnénk kiszabadulni ebből a spirálból, akkor fontos, hogy ezt az időt megadjuk magunknak.

Cikkajánló: Ha megszüntetjük a közös minőségi időt, akkor a ragaszkodás meglazulását kockáztatjuk

Az önazonos nőben megvan az megmagyarázhatatlan valami, amitől egy férfi nem tágít mellőle, amitől igazán vonzó, különleges, vágyott maradhat. Egy önazonos nő szép, a belső szépsége, a kisugárzása varázsol, mert eldöntötte, hogy önmaga lesz, és mert elég jól ismeri és szereti önmagát éppen olyannak, amilyen. A vonzó külső nem minden egy igazi, érett társszerelemben. Akkor tud teremteni egy férfi, ha a háta mögött van egy biztonságos és fontos bizalmi vonal: a nő elismerő, inspiráló szeretete. Olyan nő mellett köteleződik el, aki őt nem lehúzza, hanem emeli. Aki látja a hibáit, de nem hagyja azokat rá, nem keres mentséget a gyengeségeire, botlásaira. Olyan nő mellett marad, aki nem a cinkosa a passzivitásban, az ígéret megszegésben, a tétlenségben, hanem mindig sokkal feljebb, és sokkal messzebbre néz, és kimondva, vagy kimondatlanul üzeni, hogy változzon, legyen jobb, több, lépjen feljebb önmagánál. Nincs vonzóbb egy szenvedélyes, önelfogadó, boldogságtól ragyogó nőnél, aki biztonságban és szeretve érzi magát a férfi mellett. 

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter párkapcsolati tréner, képzésben mentálhigiénés szakember, író, tanár, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: Priscilla Du Preez on Unsplash

Hannah Busing on Unsplash

Sharon McCutcheon on Unsplash

Ben White on Unsplash

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk