Nő vagyok, egy férfi oldalán

Ahogyan a lélek acélosodik, és rakódnak egymásra emlékeink rétegről rétegre, úgy fejlődik a személyiség, úgy borul virágba a női tudatosság, és vésődnek a szívbe és elmébe a férfiasság tanulható elemei. A mai világ szerepkáoszában mégis nehéz nőnek maradni, megélni és élvezni a nőiességet, és szomorú tény, de sok nő azt sem tudja, milyen igazi, izgalmas, vibráló, titokzatos, lélek szépségéből fakadó gyönyörű, kívánt nőnek lenni.

Nem tudják, milyen nőnek lenni, egy férfi oldalán. Fogalmuk sincs, milyen az, amikor a harmónia karöltve jár az elköteleződéssel, az elköteleződés pedig a lélek szabadságával. Sokan azt gondolják, ha szabadságot adnak partnerüknek, az egyenlő lesz a hűtlenségre való felbujtással.

Szabadságot adni annyi, mint a reggeli fényben csókot adni, és elengedni egymást külön utakra, csodatévő utakra. Egy érzelmileg érett férfi hálás ezért a szabadon engedő, bizalmon alapuló szerelemért, a célokat megvalósító útra indító puha csókokért, amelyeket reggelente kap útravalóul, mert így felvértezve indulhat az anyagi világ hiénái ellen. És szabadon engedni a másikat saját lelki épülését szolgáló külön ösvényekre sem egyenlő gondatlanságból elkövetett kapcsolatrombolással, ha egymáshoz bekötött szemmel is megtaláljuk az utat.

A nő manapság egyre inkább csupán nőnemű lény, mert senki nem mutatta meg neki, hogyan kell lányból nővé varázsolódni. Ezért ott topog a határvonalon, a kettő között gerinc, tartás, és önbecsülés nélkül selypegve, értelmetlenül zavarosan kommunikálva az álnőiességet a külvilág felé, de valójában csak a mai trend elvárásainak próbál megfelelni kétségbeesetten, figyelemért, pozitív megerősítésért könyörögve. Egy „hurráoptimista”, de valójában reménytelenül magányos, és elveszett „klónhadsereg” tagjaivá válik a női társadalom egy része, egyen szájjal, egyen hajjal, egyen sminkben, egyen pózban, vagy „bullshit-generátorral” szerkesztett, „motiváló” gondolatokat megosztva a közösségi oldalakon, pozitív „feedbackért” kuncsorogva, és bár van ezer lájkja, de valójában egy lyukas garasa sincs, amit értéknek nevezhetnénk.

Az igazi, saját értékeivel tisztában lévő, biztos erkölcsi iránytűvel rendelkező, nőiességét megélő, tudatos nő úgy elbújt mostanság, hogy a férfi csak keresgéli, mint tűt a szénakazalban. A nők pedig ütvefúróval a kezükben sírnak, éppen túl egy abroncscserén, hogy hová tűntek a férfiak, miközben simán bemennek gurtnit venni a barkácsáruházba, ha leszakadt a redőny, sőt meg is javítják azt.

Udvariatlan taplónak titulálják azt a férfit, aki előttük lép az étterembe, és arrogánsan félbeszakítják őt, ha helyettük is elmondaná a rendelést a pincérnek. A nők magától értetődően nyúlnak a bankkártyájukért a vacsora végeztével, és nem lehet őket hazakísérni, mert saját autóval érkeztek.

Markáns, férfias vonásokat növesztettek a mai nők, hogy felvértezzék önmagukat az élet viharaival szemben. Ám férfias energiáik messzire taszítják a női finomságra vágyó férfit.

Az udvarlás egy pillekönnyű, fesztelen, könnyed tánc volna egymás felé, lépésről lépésre, fokról-fokra, egymáshoz mindig kicsit közelebb dőlve. De kimarad, elmarad, szükségtelen időhúzás az manapság, inkább nézzük meg gyorsan, hogy passzolunk-e az ágyban, mert ha két nap után nem, az szörnyűséges tragédia. Akkor inkább búcsú nélkül keresgéljük a ruháinkat a hajnali félhomályban gyorsan, vagy főzzünk indulós kávét nagy feltűnően, hogy a másik is értsen a szóból. Összeboruló idegen testek vagyunk, mert a szex sürgető komfortérzet lett, és a junk sex hamar csillapítja az éhséget, akár csak a junk food, de (táp)érték nélküli, silány egy minőség.

Nő vagyok egy férfi oldalán. Egyre kevesebben leszünk, akik ezt ki tudjuk mondani manapság? Akik nem tévesztjük össze a férfigondoskodást egy támaszkodó, kihasználó párkapcsolattal, akik megtanultunk adni, mert akkor mindketten ugyanannyit kapunk is, és akik a hiányzó önbecsülés visszaszerzését nem egy párkapcsolattól várják? Akik megértették, hogy párkapcsolatban élni nem terápia, nem gyógyír magány ellen, és az elveszett, vagy sosem volt önbizalmat nem egy társ fogja megalapozni? Szomorú társfüggő, „biztonságprosti” ez a mai társadalom, a legnagyobb visszaéléseket is elviseljük, és nem változtatunk, nem lépünk ki a mérgező, lehúzó kapcsolat szorításából sem, hanyatt fekszünk a státusznak, anyagi biztonságnak, bejáratott komfortzónának, így telik el az élet.

Nő vagyok, egy férfi oldalán. Egy olyan férfi oldalán, aki ellenállt a modern időknek, és nem hagyta magát női tulajdonságokkal felruházott, metroszexuális teremtménnyé változtatni. Egyenrangú kapcsolatban élek, nem támaszkodom. Van tartásom, gerincem, nem vagyok képes bármire egy kis figyelem- és szeretetadagért. Nem sodródom méltatlan helyzetekbe, nem hagyom már, hogy sáros lábbal portyázzanak a szívemen az érdemtelenek. Nem élek szerepkáoszban, nem próbálok mindkét szerepben fogcsikorgatva, női energiáimat gyengítve megfelelni. Nő vagyok, egy férfi oldalán. És nem is lehetek jobb helyen.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter író, mentálhigiénés szakember, a Meddig tart a kapcsolatunk? sikerkönyv és A kapcsolat, amiért megéri című új könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: PunkToad via DesignHunt CC BY

chummels via pixabay.com

Comfreak via pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (4)
 • ...

  gyuri1330939

  2016. szeptember 23 20:42
  Ez nem királyhoz, hanem királynőhöz illő tiszta, megélt, lélek mélyéből fakadó írás. Köszönet nem csak a szavakért, illetve sokkal kevésbé csak azokért, mert sokkal megrendítőbb és szívbe markolóbb az az elköteleződés, az a felelősségvállalás és az a tudatossá tett igényes személyesség, amely a szavak olvasása közben kristálytisztán rajzolódik ki a szemünk elé.
 • ...

  Ella

  2017. június 10 10:22
  Nekem is tetszett. Nökent irom, probalom a biztonsagprosti nöket nem bantani. Mert az ilyen kapcsolathoz amit a szerzö leir, batorsag is kell. Hogy azt az embert valasszuk akit igazan szeretunk. Aki sosem latott rendesen mukodo kapcsolatot es lenyegeben nem tudja mi az igazi szeretet, mert sosem szerettek igazan, annak sokkal sokkal nehezebb egy ilyen kapcsolatot kialakitani. Egyetertek. Nem megoldas egy latszat kapcsolat. De lehet hogy ezek mind szeretet hianybol alakulnak? Ki az a normalis ember aki eleve rosszat akarna maganak? Nehez megtanulni mi a jo es mi a rossz kesöbb. Bar biztos, hogy megeri es nem egy kapcsolatban szenvedni. Ezek a nök sztem nem boldogok megha nem is tudjak miert, de biztosan erzik. Gondolom. Örulok, hogy van ez az oldal, klub.
 • ...

  Eszterke

  2017. június 10 21:39
  Szeretem olvasni Király Eszter írásait. A szívemből szólnak! :)
 • ...

  Ildy0310

  2017. június 12 07:58
  Férfi nő közötti egységet, harmóniát is csakis Isten Lelke munkálhatja és érheti el. Amikor úgy törekszünk erre az egységre, ahogyan Isten megkívánja tőlünk, akkor meg is fog valósulni.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk