6 bőrprobléma, amire jobb ha odafigyelsz edzés közben

A minap, az edzőteremből kijövet, furcsa-ismerős érzés kerített hatalmába – rá kellet jönnöm, hogy megint pattanásos a hátam, ahogy utoljára kamasz koromban volt…

Emlékszem, akkoriban nagyon utáltam, a barátaim is kinevettek, hogy ami nekem van az egy igazi „pizza hát”. Mivel nem akartam felnőtt fejjel ugyanezt átélni, azonnal elmentem orvoshoz, aki azt mondta, talán a túlságosan szoros edzőpólóm az oka. Egy mérettel nagyobb számúban kezdtem edzeni, és a pattanásaim el is tűntek. Ám miközben az interneten nézelődtem a témában, rájöttem, az edzés számos bőrproblémát okozhat.

1. Probléma: Bőrfertőzés

Ok: Nem higiénikus edzőterem

Megoldás: Mielőtt igénybe vennéd az egyik gépet, nem árt áttörölgetni azokat a részeket, amelyeket meg fogsz érinteni. Ne fogd meg a szádat, az orrodat, az arcodat ezután, amíg kezet nem mostál.

2. Probléma: Hőkiütések

Ok: Túlhevülés edzés közben

Megoldás: Ne edz túl sokat se túlfűtött edzőteremben, se a nyári kánikulában. Amikor befejezted, válassz egy hűvös helyet, például egy kávézót, ahol légkondicionáló található, és hagyd a szervezetedet lehűlni.

3. Probléma: Hiperpigmentáció (májfoltok, szeplők, sötétebb, pattanásos hegek)

Ok: A fényvédő nélkül végzett edzés

Megoldás: Ez a probléma nagyon könnyen megoldható. Egyszerűen vigyél fel fényvédő krémeket minden, napnak kitett bőrfelületre, nagyjából fél órával az edzés kezdete előtt.

4. Probléma: Akné a testen

Ok: Túl szoros ruházat, amely megakadályozza az izzadság távozását és elősegíti a baktériumok szaporodását

Megoldás: Akárcsak a bevezetőben említett példához hasonlóan viselhetsz te is lazább pólót vagy nadrágot, és ajánlatos közvetlenül az edzés után rögtön lezuhanyozni. Ha a probléma továbbra is fennáll, menj el egy bőrgyógyászhoz, aki megfelelő gyógykrémet vagy más kezelést írhat elő.

5. Probléma: Bőrpír, horzsolásnyomok

Ok: A ruhád kidörzsöli a bőröd

Megoldás: Használj olyan anyagból, szövetből készült edzésruházatot, amely súrlódáscsökkentő. A kidörzsölt bőrfelületeket hideg vízzel alaposan mossuk le, és antibiotikum tartalmú kenőccsel kenjük be, majd gyógyulásig sebtapasszal fedjük le!

Cikkajánló: Ez a közös a fogyókúrázó férfiakban és a várandós nőkben

6. Probléma: Gombás láb, köröm

Ok: Mezítláb zuhanyoztál

Megoldás: Ez minden férfi félelme! De könnyen megakadályozhatod a probléma jelentkezését, ha végig papucsban vagy az öltözőben és a zuhanyzóban. Ha mégis bármilyen elváltozást tapasztalsz a körmödön, lábfejeden, ne hezitálj, fordulj bőrgyógyászhoz vagy kérd gyógyszerész segítségét, mert minél hamarabb csapsz le a problémára, annál könnyebben szabadulsz meg tőle!

Neo

KATTINTS ÉS NYERJ:

Az Ilcsi Beautifying Herbs Hungary - Since 1958 több mint 60 éve működik sikeresen és töretlenül. Mind hazai, mind nemzetközi szinten egy hiteles natúrkozmetikai márka létezéséért felelős családi vállalkozás. Legutóbb a Férfi termékcsalád Érték és Minőség Nagydíjjal tüntették ki. Nagy örömünkre szolgál, hogy közösségünk tagjainak olyan neves partnerrel nyújthatunk értékeket, mint az Ilcsi – az elsők között volt, akik üdvözölték közösségünk, a Férfiak Klubja hat évvel ezelőtti megalapítását, a missziónkat, társadalmi munkánkat, melynek építésében fontos részt vállal.

Fotók: Brigitte Werner képe a Pixabay -en. 

SAFA TUNCEL képe a Pixabay -en. 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk