Ben Affleck: „Nem akarom, hogy a gyermekeim fizessenek az én bűneimért”

Ben Affleck nemrég egy interjúban mesélt alkoholfüggőségéről és a józanság felé vezető útjáról. Azt is elmondta, mennyit jelent számára a családja, és mennyit veszített, amikor hagyta, hogy az alkohol átvegye az élete felett az irányítást. Szavai megszívlelendők, mert nagyon sok férfi (és egyre több nő) esik bele az alkohol csapdájába.

Maga Affleck alkoholista apa mellett nőtt fel, és nem akarta, hogy gyermekeinek ugyanezt a fájdalmat kelljen átélniük.

„Tényleg nem akarom, hogy a gyermekeim fizessenek a bűneimért, ne kelljen aggódniuk értem, ami az alkoholisták gyermekeinek az egyik legnagyobb megpróbáltatás” – mondta nemrég Affleck az amerikai ABC tévécsatornának adott interjújában.

A színész alkoholproblémái már akkor elkezdődtek, amikor Jennifer Garner színésznő férje volt. A párnak három gyermeke született: Violet, Seraphina és Samuel. Affleck rendszeres és kontrollálhatatlan ivászatai miatt a házassága is megromlott.

„A kényszeres viselkedésű ember – és én is ilyen vagyok –, valamiért állandóan kényelmetlenül érzi magát, amitől megpróbál szabadulni” – mondta Affleck. „Megpróbálja úgy jobban érezni magát, ahogyan tudja: eszik, iszik, szexel, kaszinózik, kényszeresen vásárol vagy mást csinál. De ettől csak még rosszabbul kezdi érezni magát, és hogy ez a rosszérzése elmúljon, még többet fog enni, inni, szexelni, szerencsejátékozni, stb. Ekkor lép be az igazi fájdalom. Kialakul egy ördögi kör, amiből nem tud kitörni. Legalábbis velem így történt.”

Affleck akkor józanodott ki, amikor rájött, hogy az ivás tönkreteszi a családját.

„Soha nem gondoltam volna, hogy el fogok válni. Nem akartam elvált ember lenni. Nagyon nem akartam különválasztva élni a gyerekeimtől, és nagyon elkeserített, hogy mégis ez történt, mert azt jelentette, hogy én nem az vagyok, akinek gondoltam magam. Ez nagyon fájdalmas és kiábrándító volt” – mondta a színész.

A házaspár 2015-ben vált el.

„Az egész életemből a legjobban ezt a válást bánom” – mondta Affleck. „A szégyen valóban mérgező. Nincs a szégyennek semmi pozitív hozadéka. Csak egy szörnyű, lehúzó érzés, ami alacsony önértékeléssel és önmegvetéssel jár együtt.

Cikkajánló: 18 évesen a profik között – A fiú, aki elment világot látni
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Affleck elmondta, Garner mindig „gondos, figyelmes, felelősségteljes, nagyszerű anya és feleség” volt még a közös életük legnehezebb napjain is. A pár újabban megint sokat van együtt, úgy tűnik, együtt próbálnak meg végleg úrrá lenni Affleck alkoholproblémáján.

Neo

*

Kedves Férfiak és Nők! Kedves Olvasók!

Férfiérték történetek rovatunkat azért indítottuk el, hogy bemutathassuk a férfi-megnyilvánulások és értékek sokszínűségét. A Ti történeteiteket is publikáljuk! A Te nagyapád, tanárod, édesapád sztorija is lehet mások hasznára. Örülünk, hogy külditek őket! 

Férfi a gyakorlatban! Mindannyiunknak vannak rövid, érdekes történetei, amelyek a különböző élethelyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan a Férfi. Olvasd, és ha eszedbe jut a sajátod, írj Te is az info@ferfiakklubja.hu címre. Ha szerkesztőnk szűrőjén átmegy, mi közzétesszük!

*

Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Fotó: pinterest.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk