Férfiak, akik nem csak néznek: látnak és láttatnak is

Van az a sztereotípia, amely szerint a férfiak kevésbé figyelnek a finom részletekre, sőt kevesebb szépérzékük van, mint a nőknek. Még jó, hogy időről időre érkezik ennek a cáfolata is: most például az egész világon elismert Arany Teknős természetfotós pályázat legjobb képei közé került be összesen 12 (!) magyar fotós alkotása, közülük tizenegyen férfiak. Sőt van köztük fiú is, hiszen a világ legjobb ifjú természetfotósának a mindössze 16 éves Koncz-Bisztricz Tamást választották.

A 13 kategóriából háromban avattak egyébként magyar győztest az orosz szervezők által idén 14. alkalommal kiírt megmérettetésen. Már tavaly is bizonyítottunk: akkor Magyarországról került ki az abszolút győztes Daróczi Csaba személyében, de Koncz-Bisztricz Tamás is nyert már akkor is, azaz ő idén címvédést ünnepelhetett. Tamás kiemelkedő tehetségnek számít, 2020-ban a világ legjobb ifjú makrofotósának is megválasztották, de az év hazai természetfotósa is – immár másodszor – ő lett.


Vörösbegy télen, fotó Koncz-Bisztricz Tamás, Golden Turtle Contest

A Turista Magazinnak elmondta: éppen ezeket az ismétléseket tartja nagy dolognak, mert egyszer még lehet szerencsével nyerni, de ha valaki a következő évben újra első lesz, az aligha a véletlen műve.


Aranyeső, fotó Kaszás Norbert, Golden Turtle Contest

Hogy lássuk az Arany Teknős volumenét: 108 országból 14 ezer pályamű érkezett rá, ebből 90 ország több mint kétezer fotósának 11 ezer fényképe került a zsűri elé. A filmezés iránt is érdeklődő Koncz-Bisztricz Tamás a Természet a fiatalok szemével kategóriában bizonyult a legjobbnak, mellette Kaszás Norbert a Mikrokozmosz, Litauszki Tibor a Magic of Plants, azaz A növények varázsa kategóriában végzett magyarként az élen. A Vörösbegy télen, az Aranyeső és a Krókuszok hulláma című nyertes fotóik arról tanúskodnak: bizony, a férfiszem is észreveszi a világ csodáit (sőt), nem megy el vakon a természet ajándékai mellett. Leljük hát meg, s díjazzuk magunkban is az értéket: a szépérzéket!


Krókuszok hulláma, fotó Litauszki Tibor, Golden Turtle Contest

Dr. Szász Adrián

(A további magyar indulók és fotóik megtekinthetők a Turista Magazin cikkében.)

*

Itt az idő! Kérdezz a nagyszüleidtől már MA! Addig tanuljuk meg, amit tudnak, ameddig velünk vannak! Részletekért kattints a képre:

Elindítottuk az Értéklánc – készíts saját Családi legendáriumot! című kezdeményezésünket! Nézzétek és OSSZÁTOK MEG, hogy sokakhoz eljusson! Hisszük, ezzel az egyszerű dologgal felbecsülhetetlen értéket hoznunk létre a saját életünkben és közösen is! Életigazságok, bölcsességek, tapasztalatok, közös élmények, nevetések, jó sztorik, megható történetek – Értékláncod kincsestára! Kérdezd meg a nagyszüleidet, vedd fel, amit mondanak, illetve írd meg a legjobb beszámolókat, és küldd el nekünk az info@ferfiakklubja.hu –ra. Ha a szerkesztők szűrőjén átmegy, mi közzétesszük a Férfiak Klubja Férfiérték történetek rovatában, hogy azokból mások is tanuljanak.

*

Férfiérték történetek rovatunkat azért indítottuk el, hogy bemutathassuk a férfi-megnyilvánulások és értékek sokszínűségét. A Ti történeteiteket is publikáljuk! A Te nagyapád, tanárod, édesapád sztorija is lehet mások hasznára. Örülünk, hogy külditek őket! 

Férfi a gyakorlatban! Mindannyiunknak vannak rövid, érdekes történetei, amelyek a különböző élethelyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan a Férfi. Olvasd, és ha eszedbe jut a sajátod, írj Te is az info@ferfiakklubja.hu címre. Ha szerkesztőnk szűrőjén átmegy, mi közzétesszük!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk