Lakásfitogtatás

Akkoriban még szombaton is dolgozni kellett. Az egyetemeken is. Nem Budapesten különösen. Ott, és akkor játszódott le a következő, sűrített öt perc.

Akkoriban még szombaton is dolgozni kellett. Az egyetemeken is. Nem Budapesten különösen. Ott, és akkor játszódott le a következő, sűrített öt perc.

A Főnök a titkárnő írógépénél ült, és félig hátra fordulva osztotta a következő hétre szóló instrukciókat nekünk, fiatal tanároknak.

(A Főnök szerette, és tisztelte a nőket, persze sajátos értelmezési tartománnyal és értékkészlettel. Legyen elég annyi, hogy a papucsférjeket nem szívelte. Az élete nyitott könyv volt ugyan, de számos lap össze volt ragasztva.

Fővárosi múltja is elkísérte. Amikor a gondnok jelentette a vezetésnek, hogy a dékáni hivatalban késő este rendszeresen zárt ajtók mögül zajokat hall, majd egy hölgy és egy szemüveges úr távozik, rögtön elővették, ő pedig engem hordott le a sárga földig, hiszen én is szemüveges voltam. Később kiderült: egy harmadik szemüveges versenyző volt a tettes, de ez nem érdekes.)

A lakás nagy kincs volt. Különösen a fiatal házasoknak. Az egyébként elképesztően szigorú Főnök nagy elánnal segített bennünket e tekintetben is.

Szóval, kopognak, és belép egy pár hónapja kollégánk, okos, rendes, de a felesége, hát, naponta feltüzelte: reklamáljon, miért nincs már lakás kiutalás. Ő pedig két tűz között, állandó félelemben. Szorongásban. Világos volt, hogy maximum hónapokról van szó, de a szerencsétlen kollégánk – házastársi nyomásra – a földet bámulva, akadozva előadta, hogy a neje és ő visszamennek Pestre, ha egy héten belül nem kapnak lakást.

- Mit mondtál Gabi? – kérdezte a Főnök. Csernai Gabi megismételte.

A Főnök visszafordult a jó öreg Continentálhoz, majd hihetetlen sebességgel, négyujjasan írni kezdett. Kivette a papírt, lepecsételte, aláírta.

- Itt a felmondóleveled, Csernai, azonnali hatállyal, a viszontlátásra.
Amikor Gabi az ajtóhoz ért, a Főnök zakója belső zsebéből kivett egy négyrét hajtott papírt.

- Csernai, fordulj vissza, és nézd meg, mi van a kezemben. Tudod, mi ez?

- Nem.

- Az egyetem által kapott újabb lakás kiutalása. A Tietek. Volt.

Darabokra tépte a papírt, majd hozzánk fordult:

- Te és te hétfőn reggel hatkor jelentkeztek, hogy megtanultátok a Csernai tárgyát.

- Levizsgáztatlak benneteket. Ti fogjátok oktatni. Átmenetileg. Most mindannyian megyünk, és iszunk egy sört. Végül is szombat dél van.

Kedves Férfiak és Nők! Kedves Olvasók!

A Ti történeteiteket is publikáljuk! Sőt, könyvben is ki szándékozzuk adni az összegyűjtött, honlapunkon is megjelent/megjelenő sztorikat.

Mindannyiunknak vannak rövid, frappáns, vagy éppen vicces történetei, amelyek a különböző helyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan az Érték, a Férfi. Mindnyájunknak vannak ilyen hősei: a nagyapánk, az iskolaigazgató, a tornatanár, a főnök vagy épp a liftben utazó idegen. Ezen történetek tanulságaival rendszerint csak a második sör után szórakoztatjuk a környezetünket. Pedig ennél több férfit – és nőt is – megörvendeztethetnénk a csattanós, tanulságos, szórakoztató, vagy épp elgondolkodtató, férfiasan ütős történeteinkkel...

Ha jó sztorid van, írd meg a ladanyi.norbert@ferfiakklubja.hu címre, mi közzétesszük!

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Hannimoon

    2016. november 28 01:20
    Sima bunkosag volt ez a vezeto reszerol. Rendben, hogy gyakran sirt a szaja a dolgozonak, de ha mar megvan, akkor nem hiszem, hogy ettol lesz valaki ferfias, hogy amikor a masik a cel elott van, akkor o, csak azert, mert unja a sirankozast, ilyen modon jar el, ezzel sokkal nagyobb gondokat zuditva az alkalmazott nyakaba. Ez kicsinyesseg, szanalmassag, de semmikepp nem ferfias. Inkabb nevetseges. Egy igazi ferfi ha befenyitette volna, utana odaadta volna neki a papirt, hogy epp itt van, csak hogy tudd, ne sirjon a szad, de ez, ez nem tobb mint egy regimodi basa hatalmaskodasa. Nem kovetendo pelda, nem ertek.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk