Szövetség férfi és nő között, mely tényleg örökké tart

A love in verse, azaz Egy szerelem versben a címe annak a weboldalnak, amelyet Peter Gordon, 87 esztendős brit színész lányai hoztak létre az édesapjuknak. Az édesapjuknak, aki 25 éven át minden egyes nap írt egy-egy szerelmes verset a feleségének, Alisonnak, hogy azt a hölgy párnája alá rejtse. Alison sajnos 2016-ban elhunyt, de Peter szerelme örökké tart: továbbra is sorjáznak a tollából és a szívéből az élete párjának címzett szerzemények. A honlapján el is olvashatjuk őket.

A későbbi házaspár 1971-ben egy közösen játszott színdarab révén kötött ismeretséget. Három év múlva összeházasodtak, nemsoká megszületett a két lányuk, a Peternek most gyakorlatilag világhírt hozó csodás hagyomány pedig afféle mókának indult még a nyolcvanas években. Ám mivel Alisont boldoggá tette az első költemény, a férje napról napra újabb neki szóló művel lepte meg őt. Egyre hosszabbakkal, művészibbekkel. A múzsája lényegében költőt „varázsolt” belőle.

Alison – aki rendezőként és drámatanárként is dolgozott – 2014-ben súlyos beteg lett, 2015-ben azonban még együtt játszhattak Peterrel a Love Letters, azaz Szerelmes levelek című darabban, amelyet az egyik lányuk, Anna rendezett. Felesége elvesztése után Peter kiválasztotta a feleségének írt 300 kedvenc versét a több mint 8500 közül. Ezek kerültek fel az Egy szerelem versben oldalra, amelyet lányaik mellett a család barátai segítenek kezelni, frissíteni. Peter ugyanis rendületlenül alkot.

Cikkajánló: Most is lehet hódítani! Ez a férfi kreatív volt, megmutatjuk! 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Mivel a történetet a közelmúltban olyan ismert sajtótermékek is feldolgozták, mint a The Guardian, a BBC vagy a Daily Mail, a honlapot világszerte egyre többen követik. Így a férfi kitartó szerelme és megható odaadása nem „csupán” hosszú házasságban és boldog családban gyümölcsözött. A hatása is maradandó: az érzelmeinek és kitartásának halhatatlan emléket állító felületre kattintva minden férfi elgondolkodhat azon, ő milyen életre szóló gesztussal ajándékozhatná meg szíve választottját…

Dr. Szász Adrián

*

Kedves Férfiak és Nők! Kedves Olvasók!

Férfiérték történetek rovatunkat azért indítottuk el, hogy bemutathassuk a férfi-megnyilvánulások és értékek sokszínűségét. A Ti történeteiteket is publikáljuk! A Te nagyapád, tanárod, édesapád sztorija is lehet mások hasznára. Örülünk, hogy külditek őket! 

Férfi a gyakorlatban! Mindannyiunknak vannak rövid, érdekes történetei, amelyek a különböző élethelyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan a Férfi. Olvasd, és ha eszedbe jut a sajátod, írj Te is az info@ferfiakklubja.hu címre. Ha szerkesztőnk szűrőjén átmegy, mi közzétesszük!

Fotó: www.theguardian.com – Thomas Scurr

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk