Apa, benézett a zsiráf az ablakon!

A koronavírus miatti bezártság után már nagyon vágyunk valóságos, „offline” élményekre, családilag vagy csak kettesben, apásprogramként. Aki szeretné közelről is megnézni a cirkuszban is látható állatokat, most megteheti, és közben segíthet a járvány miatt nehéz helyzetbe került Magyar Nemzeti Cirkuszon is. Nemrég ugyanis megnyitotta kapuit Magyarország első autós szafari parkja Szadán.

Magyarország legnagyobb utazócirkusza mintegy száz állatával jelenleg téli szállásán, egy öthektáros területen állomásozik Szadán. A parkban zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a zebmárokat (a zebra és a szamár utódja) is egészen közelről lehet megtekinteni.

Ifj. Richter József cirkuszigazgató szerint korábbra tervezték a megnyitást, de elhalasztották, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmünket. „Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, összetett feladat volt feltérképezni a lehetőségeket” – mondta. A Safari Park egyúttal mentőöv számukra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. „Hatalmas költségeket jelent a két társulat mintegy száz állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek” – írták közleményükben.

Autóval Budapesttől körülbelül félóra távolságra van a park. A területre a látogatók kizárólag zárt tetejű személyautóval hajthatnak be, tömegközlekedéssel tehát ne is tervezzünk. A belépéshez kötelező az online regisztráció, ugyanis egyszerre csak korlátozott számú járművet engednek be, amelyek legfeljebb egy órát tartózkodhatnak a területen és csak a kijelölt útvonalakon haladhatnak. (A fotókon ugyan láthatóak emberek a szabadban, de ők csak a sajtó kedvéért másztak ki az autóikból, ilyen akciókkal tehát ne számoljunk.)

*

Olvasd el a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkonA férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

*

Fotók: Safari Park Szada hivatalos Facebook-oldala

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk