Külön, mégis sokan együtt – Angol minta kiscsoportos koncertekre

Még a 2020-at tapossuk, de már készül a világ 2021-re. Reméljük, a 21 abban az értelemben is nyerő szám lesz, hogy diadalmaskodik az emberi tudás az új típusú koronavírus felett, ám a megoldás megérkezéséig sem árt némi kreativitást becsempészni a mindennapjainkba, hogy minél kevesebb programról kelljen lemondanunk. A britek megtették az első lépést afelé, hogy – bármit tartogat is a COVID – jövő tavasszal, nyáron is lehessenek koncertek, fesztiválok. Lássuk az ötletet!

Nem kevesebb, mint 2500 zenerajongóval próbálták ki Newcastle-ben a most felhúzott Virgin Money Unity Arena nevű – előírásszerű szociális távolságtartást biztosító – új koncerthelyszínt. A Gosforth Parkba ötszáz mobil fémemelvényt (szektort) telepítettek, mindegyikből egy-egy ötfős társaság élvezhette Sam Fender előadó nyitókoncertjét. Fendert ugyanezen a színpadon olyan egyéniségek követik, mint az északír blues-legenda Van Morrison, vagy Jimmy Carr és Bill Bailey komikusok.

Az akadálymentesített eseményekre a nézők autóval, motorral vagy kerékpárral érkezhetnek, ingyenes parkoló áll a rendelkezésükre. A közös szektort egyszerre csak egy ember hagyhatja el – a pultnál ételt vagy italt rendelni, illetve felkeresni a mellékhelyiséget. Az biztos, hogy az ötlet elterjedése nagyban segítheti a járvány által padlóra küldött szórakoztató- és zeneipar túlélését, meg az is, hogy ezzel a megoldással még a tömegiszonyosok is komfortos privát szférából követhetnek végig egy-egy bulit. Más kérdés, hogy a koncertekre ismerkedni (is) járó férfiak hogyan fognak így kezdeményezni a szebbik nemnél. Netán eljön a papírgalacsinba gyűrt szerelmeslevelek reneszánsza, amelyekkel anno például matekórán „bombáztuk” a távolabbi padsorban helyet foglaló szívünk hölgyét? Egy biztos: nem félünk, hogy az udvarlás és a kontaktcsere – érdeklődés vagy kreativitás hiányában – elmarad…

Dr. Szász Adrián

Cikkajánló: Apák, akiknek a fiuk „szintén zenész”
Olvasd el a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkonA férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Fotók: OWEN HUMPHREYS/AP

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk