Erdélyi előadó körút – 2016

A Férfiak Klubja társadalmi misszióját Erdélyben is becsülik, támogatják. Eleget téve a helyi felkéréseknek, önkéntes szervezők segítségével négy nagyobb városban tűzhettünk napirendre olyan fontos, aktuális témákat, amelyek Nőket, Férfiakat, családot és társadalmat egyaránt érintenek. Nagy érdeklődés övezte az előadás-sorozatot, valamint a Férfienergia című új, hiánypótló könyv bemutatóját is. Felemelő élményekkel gazdagodtunk.

Csíkszeredában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem aulája adott otthon az előadásnak„A válások aránya meghaladja a 65%-ot, java része a gyermekek kisiskolás koráig bekövetkezik! Többségében súlyosan traumatizált társadalmat hozunk létre. Hová vezet ez? Milyen támadások érik a házasságokat? Mi minden tűnik a másik hibájának? Milyen tudás szükséges ahhoz, hogy tisztán lássunk, elkerüljük a csapdákat?” – tette fel a kérdést a Férfiak Klubja alapítója, Bedő Imre Hogyan ne váljunk el? című előadása elején.

Gyergyószentmiklóson a Szent István plébániánFérfiak, Nők, családosok, fiatalok, középkorúak és idősek – különböző generációk képviselői – gyűltek össze szép számban Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson, hogy ösztönző, ugyanakkor hasznos válaszokkal, megoldásokkal, „munícióval” gazdagodjanak, melyek által a baljós statisztikai adatokat nagyobb eséllyel fordíthatjuk vissza – összefogással, együttes erővel.

Bedő Imre SzékelyudvarhelyenSzékelyudvarhelyen a közönség szintén fontos felismerésekkel térhetett haza az előadást követően, mely a következő kérdésekről, témákról szólt: „Honnan táplálkozik a motiváció? Miért sikerül egyeseknek és miért nem másoknak? Mi az, ami miatt felkelünk, meggyógyulunk, újra meg újra felállunk, kitartóan és állhatatosan tesszük a dolgunkat? Milyen szerepe van ebben a családnak, a munka-magánélet egyensúlynak? Mit bizonyít a történelem? Mi az ami előre viszi a társadalom motorjait jelentő embereket és ezáltal az egész közösséget? Hogyan kapcsolódik ehhez Férfi és Nő?”

Gyergyószentmiklóson a Szent István plébániánÉrtékelik a Férfiak Klubja misszióját!

Rengetegen ismerik Erdélyben a Férfiak Klubját, a missziónkat, amit szervezetként felvállaltunk. Jó látni, mennyien értékelik, becsülik a hivatásunkat, munkánkat, és nem csak a Férfiak, a Nők is!

SepsiszentgyörgyönRendezvényeinken fele-fele arányban voltak jelen a két nem képviselői – többen párban jöttek. Az előadások végén mind a Nők, mind a Férfiak saját dolgaikban és szövetségükben megerősödve távoztak. A Férfiak Klubja nem a nemek közötti harc különböző aspektusaiban mélyül el, hanem a Férfi és Nő közösségét erősíti meg, a családot, együtt építve az értelmes és hasznos jövőnket, életünket az általunk képviselt, illetve a mindnyájunk által mércéül szolgáló értékrend alapján.

Bedő Imre dedikál a Férfienergia című könyv csíkszeredai bemutatója utánSokan voltak kíváncsiak a Férfienergia című új, hiánypótló könyvre is, ami érthető, hiszen nemcsak Férfiaknak, hanem Nőknek is szól: támaszt, kapaszkodót, útmutatót nyújt mindazoknak, akik szeretnék megismerni a férfiasság gyökereit, a férfivá válás lépéseit és azokat az ismérveket, hogy mi tesz valakit valóban férfivá. Olyan Férfivá, akihez egy Nő egy életre csatlakozni akar!

Van erő az emberekben, van igény az értékekre!

Az előadásokat követően a közönség visszajelezte, szükség van arra, hogy a család és a társadalom szolgálatába állítandó erények fennmaradjanak, továbbá szükség van arra, hogy ezen értékrend mentén tovább tápláljuk a tüzet, az ő erejüket. Mert van erő az emberekben! Van értékigényük, de ezt az igényt egyre kevesebb platform szolgálja! Fontosnak és jónak tartják, illetve sokan olvassák, nézik a Férfiak Klubja közösségi oldalán és a honlapon megjelenő építő, tartalmas gondolatokat, írásokat, interjúkat. Mint mondták, örülnek, hogy az erényekről ennyire hangsúlyosan és mélyrehatóan tárgyalunk, hogy „életben tartjuk” azokat egy olyan világban, ahol az „elértéktelenítésük” folyik.

Az értékek iránti fokozott igény bizonyítéka nemcsak a résztvevők jelentős száma, hanem a családokért és a kultúráért felelősséget érző/vállaló erdélyi önkéntes szervezők kitartó munkája volt. Ezúton is hálásan köszönjük a segítségüket!

A nagy érdeklődés és az igényes szervezés alátámasztja, ezekről a fontos társadalmi témákról beszélni kell, mindnyájunk érdeke! Ezt megerősítve – a felkérésekre igent mondva – tavasszal egy újabb tartalmas előadás-sorozat valósulhat meg Erdélyben. Képviseljük az értékeket közösen! Szívesen fogadjuk azon szervezők felkéréseit, akik ezt ugyanígy gondolják határon innen és túl is!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk