Hihetetlenül fontosak az apák a családban!

„Eljött az ideje annak, hogy beszéljünk arról, apaként milyen fontosak vagyunk a családban” – mondta Bedő Imre a Karc FM-ben az Apai felelősség - előadás és kerekasztal-beszélgetés kapcsán, majd így folytatta: „A fiúknak és a lányoknak hihetetlenül szükségük van a férfi- és az apai mintára...

„Eljött az ideje annak, hogy beszéljünk arról, apaként milyen fontosak vagyunk a családban” – mondta Bedő Imre a Karc FM-ben az Apai felelősség - előadás és kerekasztal-beszélgetés kapcsán, majd így folytatta: „A fiúknak és a lányoknak hihetetlenül szükségük van a férfi- és az apai mintára! Noha felmérések nélkül is tudhatnánk, de ma rengeteg kutatás is alátámasztja azt, milyen pozitív hatással van egy jó apa a gyerekei életére, az apahiány pedig milyen negatív következményekkel járhat. Hallgassátok meg a teljes beszélgetést:

Gyertek el az Apai felelősség - előadás és kerekasztal-beszélgetésre!

Asztalfőre ülni? Szeretettel, de határozottan nevelni? Játszani, nevetni, példát adni, gondoskodni.. csak néhány fontos dolog az apai feladatokból. Miként adhat példát egy apa a gyerekeinek? Hogyan dolgozhatom fel, ha mentális vagy fizikai fogyatékkal született gyermekem van? Hogy szeressem Őt jól?
Családi dinamika, szigorúság, tisztelet és ki nem mondott érzelmeink? Most minden felszínre kerülhet. Rendhagyó előadás az apaságról.

Előadók: Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító, Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, a Férfiak Klubja II. Gránit Oroszlán Példakép Díj Apa példakép-kategóriájának győztese;

Kerekasztal-beszélgetésben: Polus Enikő mentálhigiénés szakember;

Moderál: Tibenszky Moni Lisa újságíró, a rendezvényt szervező Felelős Szülők Iskolájának alapítója.

RÉSZT VESZEK

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, író és igen keresett tréner. Előadásaiban a párkapcsolat, a férfi-nő szövetség fontosságát, az apa-fia minőségi időt, a hagyományápolást járja körbe, megmutatva ezek megtartó és személyiségfejlesztő szerepét, erejét.
"Nem lehet mindenki gazdag, híres vagy szerencsés, nem születhet mindenki ezüstkanállal a szájában. Jó ember viszont bárki lehet, és ez a világ legigazságosabb dolga. Jó embernek lenni döntés kérdése, és ezt a döntést bármikor lehetőségünk van meghozni." - fogalmazott Bedő Imre.

Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, a Férfiak Klubja 2018-as II. Gránit Oroszlán Példakép Díj APA kategóriája győztese.
2000-ben született Down szindrómás gyermeke, Eszter, mely életesemény új feladat elé állította Őt. Létrehozta a Csodavár fejlesztőközpontot, hogy a hasonló élethelyzetben élő családoknak segítsen. Személyes misszió, ami azóta közösségeket épít.
Az elmúlt években bejárt "útjáról" beszélgetünk az előadás keretében.
„Ez a díj azoknak az apáknak szól, akik felvállalják a fogyatékossággal született gyermeküket, és apaként, társként egyaránt helytállnak a nehezebb körülmények ellenére is.” - tette hozzá a díjról a győztes.

A két előadást követően kerekasztal beszélgetésben járjuk körbe a férfi-apai szerepeket, melyben segítségünkre lesz Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, aki a családi szokásokat, a férfi szerepeket és a speciális életutakat kutatja, támogatja nap, mint nap.

Vezető kép: Liane Metzler on Unsplash

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk