A Férfiak Klubja Apa-Fia Körei

Apa-Fia köröket alapítunk országszerte, hogy havonta egyszer fiaink és apáik együtt tevékenykedve fejlődjenek - Férfikörben! Rád is számítanak a Fiúk és az Apák!

- Vigyázz fiam hová lépsz, könnyen leeshetsz! – mondta egy apa hátranézve fiának. 
- Vigyázz Te, apa légyszíves, mert én csak a Te nyomdokaidba lépek!

FÉRFIAK! APÁK, FIÚK, NAGYAPÁK!

A Férfiak Klubja elindítja az Apa-Fia Körök szervezését! Itt találsz személyes missziót, feladatot, de ha csak részvételeddel járulnál hozzá, akkor érdekes és értelmes, fiaddal közös Férfi-programot is. Eldöntheted, hogy szervező motorként, vagy érték-örökítő résztvevőként építed a családodat és egyben a világot!

A Férfiak Klubja minden helységből, az Apa-Fia Körök szervezésében részt vállaló Nagykövetek és Attasék jelentkezését várja! Kattints az alábbi képre, és jelentkezz neved, helységed megadásával, illetve pár mondattal magadról és arról, miért tartod jónak elindítani a Férfiak Klubja Apa-Fia Köreit.

Hogy működik, mit tehetsz te? Lásd lejjebb! 

ÜGY AZ ÉLETÜNKBE!

Minden Férfi vágyik arra, hogy örökítse értékeit. Arra is vágyunk, hogy legyen az életünkben egy Ügy, ami túlmutat a családon, a mindennapi munkán. A Férfiak Klubja Apa-Fia Körei olyan Férfitársaságok, amelyekben fiainkkal és más férfiakkal közösen, értelmes programok közepette, Nőtársaink elismerését kivívva Férfiként fejlődhetünk és egyben az értékes Férfiminta közösségi ápolását, átadását valósítjuk meg azon fiúk számára is, akiknek nem adatik meg, hogy Férfi-példát kövessenek! Szervezésükben való részvételeddel nemcsak helyi megbecsülést vívsz ki magadnak, hanem érezni fogod, hogy a Férfi-értékek örökítésére fordított munkáddal a jövő generációkat, a jövő családjait, baráti köreit, közösségeit építed – velünk együtt! Egy Ügy kerül a Te életbe is!

Hogy működik, mit tehetsz te? Lásd lejjebb! 

A FÉRFIT AZ ÉLES ÉLET TÜZE EDZI!

A Férfi a való világban, az Éles Élet tüzében edződik. Nincs az a tanfolyam, vagy meditáció, film, számítógépes játék vagy fotel, amelyik Férfit farag bárkiből anélkül, hogy a fizikai világban ennek valódiságáról ne győződne meg személyesen! Ma egyre kevesebb a fizikai próbatétel, csökken a lehetősége annak, hogy a Férfiak meghatározzák önmagukat. Ki kell jönnünk az Éles Életbe, találkozni és tevékenykedni személyesen, együtt!

Hogy működik, mit tehetsz te? Lásd lejjebb! 

A FÉRFIAK KÖZÖSSÉGE FÉRFIT NEVEL

A Férfiaknak szükségük van arra is, hogy összehasonlítsák magukat, tanuljanak egymástól, megértsék, hogy mindenki ugyanazokkal a problémákkal küszködik, hogy átsegítsék egymást ezeken. Hogy akár versengés, együttműködő csapatmunka vagy egymás példája által gyarapodhassanak. Hogy több generáció együtt tevékenykedjen, és közben beszélgessen, mutasson magából valamit. Régen együtt dolgoztak, minden fizikai munkában egymásnak segítettek, majd az elfogyasztott áldomás során a maguk nyelvén segítették egymás épülését. Férfiak! Újra kell a Férfi társaság! De nem elméletben, tanfolyamon, virtuálisan, interneten, hanem a valóságban, aktivitás közben! Ilyenek a Férfiak! Már önmagában az is gazdagít, ha értelmes foglalkozás közben együtt lehetünk, Férfiként!

Hogy működik, mit tehetsz te? Lásd lejjebb! 

Gyermekeinknek lassan mi vagyunk az egyetlen férfi-minta... Ha otthon vagyunk, és ha elég időt tudunk velük tölteni... Azon kívül alig találkoznak Férfival (az iskolában és a szabadidős tevékenységek során is nagyon kevés férfi nevelővel találkoznak). Körülöttünk és a médiában inkább olyan pasi-példák sokkolnak, hogy inkább eltakarnánk gyermekeink szemét.

Férfitársaságban tevékenykedve beszélgetni, fiainkat tanítva, velük együtt tanulva, értékeinket csiszolni és átadni másoknak is – ez fontos része Férfi fejlődésének, útjának! Ma ez teljesen hiányzik, újra meg kell teremtenünk. Adjunk lehetőséget fiainknak, hogy értelmes tevékenységeken keresztül csatlakozhassanak a felnőttek erényeihez! Adjunk ennek ismét teret havonta egyszer a Férfiak Klubja Apa-Fia köreiben!

Ideje, hogy fiainkat olyan Férfitársaságba vigyük, ahol más Férfiakat, több generáció képviselőit láthatják, hallhatják, együtt dolgozhatnak, tanulhatnak, játszhatnak, kirándulhatnak velük. Együtt próbálhatják erejüket, rátermettségüket, fejlődhetnek a Férfiak között. És ahová magunkkal hozhatjuk az apa nélkül felnövő osztálytársakat is, illetve fiaink olyan barátait, akik Apja épp aznap nem ér rá! Eközben meg tehermentesíthetjük asszonyainkat, akik épp a hétvégi ebédet főzhetik.

A Férfiak Klubja minden helységből, az Apa-Fia Körök szervezésében részt vállaló Nagykövetek és Attasék jelentkezését várja! Kattints az alábbi képre, és jelentkezz neved, helységed megadásával, illetve pár mondattal magadról és arról, miért tartod jónak elindítani a Férfiak Klubja Apa-Fia Köreit.

APA-FIA KÖRÖK - HOGY MŰKÖDIK, MIT TEHETSZ TE?

A Nők is azt a Férfit értékelik, aki a Férfiak között érik azzá! Értékelni fogják az Apa-Fia körök munkáját, eredményeit is!

FÉRFIAK!

A Férfiak Klubja zászlója alatt Apa - Fia Köröket alapítunk országszerte, a Ti közreműködésetekkel, a Ti lakóhelyeteken! Havi egy értelmesen eltöltött szombat délelőtt CSAK Férfiaknak: Apáknak (Nagyapáknak) és Fiúknak!

Apák, tanárok, nagyapák, személyes Ügyet vállaló Férfiak: kelletek az elindításhoz!

AMI KELL HOZZÁ:

Helyszín: iskolai tornaterem vagy műhely, önkormányzati közösségi helyiség, kultúrház, művelődési ház, mesteremberek műhelyei, alkalmanként helyi vállalkozások, termelő, gyártó, szolgáltató cégek telephelyei, erdő, patakpart, sportpálya – bárki leegyeztetheti.

Program vezető: technika-, testnevelés-, fizika- tanárok, karbantartók, mesteremberek, nyugdíjas ezermesterek, sportolók, apák és nagyapák – bárki, aki olyan ismereteket adhat, ami a közösség hasznára válik, amire érdeklődés van. Mindannyian ismerünk ilyen embereket, akik alkalmanként eljönnének, mi magunk is tudunk dolgokat. Ha havi egy eseményben gondolkodunk, akkor egy-egy szakember, nagyapa, apa lehet, hogy kétévente fog három órát vállalni. Nem pénzkérdés, valószínűleg ez fel sem merül.

Programok villany-, vízszerelési alapok, házi barkácsolási alapok, eszköz- és szerszámismeret, munkafolyamatok megismerése, kipróbálása, fafaragás, tranzisztoros rádió-összeszerelés, bicikli-szerelés, közös kísérletezés, kézművesedés. Alkalmanként kirándulás, gombászás, biciklitúra, teljesítmény- és kaland-túrák. Üzemlátogatások a helységen belül (pékség, asztalos üzem, vasudvar, nyúltenyészet, gumiszerviz, tanya, stb.), mesterségek felderítése ott helyben. A szakmai programok végén (ha marad idő) csocsó, gombfoci, modellezési stb. bajnokságok, más települések vagy településen belül más Apa - Fia Körökkel való megmérkőzés, az előállított barkács dolgokból közös kiállítás, ötletek merítésére alkalmas motivációs találkozások más klubokkal) Évente egyszer a férfiak meghívják a lányokat és nőket egy közös piknikre, ahol a férfiak főznek és vendégül látják a hölgyeket. Egy igazán szép gesztus egy családi buli-esemény keretén belül. Ezt akár több klub is rendezheti együtt vagy egyenként.

Klubok mérete: 10-30 apa és a köréjük csoportosuló fiúk, nagyapák egy működtethető Apa - Fia Kört eredményez (közülük az épp ráérő résztvevők találkoznak). Egy-egy helységen belül több ilyen is létrejöhet, igény szerint. A lényeg az, hogy alkalmanként elegendő, de ne kezelhetetlen mennyiségű ember gyűljön össze egy értelmes tevékenységhez.

Férfiak Klubja nagykövetek: A misszió alappillére minden helységben (település, kerület) egy központi ember, aki vállalja, hogy az Apa - Fia Körök szervezését elindítja, és megtalálja és segíti a Férfiak Klubja Attasékat, akik egy-egy konkrét Klubot szerveznek. A Férfiak Klubja tanácsadó testülete a Nagykövetek társasága és a Klub a Nagyköveteken keresztül tartja a kapcsolatot az Attasékkal.

Férfiak Klubja Attasék: A misszió alappillérei olyan emberek, akik egy 10-30 apából, valamint az általuk elhozott fiúkból álló klubok következő programját, programvezetőjét, helyszínét megtalálja! Egy Attaséval összefogva 2-3 Apa ezt bárhol elindíthatja!

Férfiak! Kell egy ÜGY az életünkbe! Minden Férfi vágya, hogy a családján kívül is hozzátehessen a világhoz. Az építő Férfi-minta közös ápolása, a mintához való csatlakozás felületeinek biztosítása, az Apa-Fia Körök hálózatának működtetése ilyen ÜGY. Ráadásul egybevág a családi törekvéseinkkel. Végre valami értelmes „extrát” tehetünk, együtt fejlődve örökíthetünk valami jót!

Az Apa - Fia Körök a Nők elismerését is kiváltják. Szervezőit helyi presztízs övezi. Értelmes feladat, jó kapcsolatépítési lehetőség a való világban! Lehetőség egy jó szóra, reményre vagy éppen tudásunk, tapasztalataink, hozzáállásunk, emberi tartásunk átadására. És arra, hogy megtapasztalhassuk önmagunkat az Éles Életben!

A Férfiak Klubja minden helységből, az Apa-Fia Körök szervezésében részt vállaló Nagykövetek és Attasék jelentkezését várja! Kattints az alábbi képre, és jelentkezz neved, helységed megadásával, illetve pár mondattal magadról és arról, miért tartod jónak elindítani a Férfiak Klubja Apa-Fia Köreit.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk