Családmegtartó értéklánc megerősítése program - EFOP program

A Férfiak Klubja Non Profit közhasznú szervezet célja a családi életközösség biztonságának megteremtése, a felelősségteljes gyermekvállalás feltételeinek javítása, a társadalomban családbarát szemlélet kialakítása, egy az egész társadalmat szolgáló, felelősségteljes férfiúi szerepek és értékek megerősítése által. Tevékenysége a megalakulása óta már nemcsak az online felületeken, hanem a való életben is megvalósul. Ehhez nyújtott segítséget szervezetünk számára az EFOP program is.

Szervezetünk 2017. augusztusában támogatást nyert a „Védőháló a családokért ” című  EFOP-1.2.1-15 pályázatán, amelynek részeként 4 db nagy rendezvényt/előadást kell megszerveznünk valamint összesen 22 db workshopot tartunk a projekt 24 hónapos időtartama alatt. Támogatás összege: 39,84 millió Ft. Pályázati azonosító szám - EFOP-1.2.1-15-2016-00772

A projekt célja a család társadalmi szerepének megerősítése és a társadalmi összetartozás felélénkítése ösztönző programok megvalósításával.. Olyan programokkal szeretnénk segíteni a családbarát értékrend fejlesztését, amely a témában releváns kompetenciákat hívatott megcélozni, illetve információkkal segíti a családok közötti szolidaritást.

A projekt időtartama: 2 év, kezdete: 2017. szeptember 1.

A projekt során  4 darab nagy rendezvényt, valamint 22 db workshop megszervezését, lebonyolítását terveztük és végeztük el.

Rendezvényeinkre 200 – 200 fő, workshopjaink mindegyikén pedig 15 fő részvételére számítottunk.

Nagy rendezvényeink

       A nagy rendezvényeink célja, hogy egy teljesen újfajta megközelítést mutasson be és tegyen vonzóvá a családi élettel, valamint annak kihívásaival kapcsolatban, melyet a való életben is könnyűszerrel lehet alkalmazni, valamint kellő tudatosságot eredményez, ezáltal segíti a családi élet fenntartását, népszerűsítését és a problémákkal való megküzdés eredményességét. Tudatosítja, hogy milyen problémák jelentkezhetnek, hogy azok nem egyediek, valamint elősegíti a problémák családon belüli megoldását, ezáltal csökkentve a válás, mint „konfliktus-kezelési” módszer alkalmazásának valószínűségét.

A projekt keretén belül a különböző életciklusokhoz kötődő válságok kezelése, életmódbeli, életviteli tudatosság fejlesztése, önismereti, probléma megoldási, kapcsolati kultúra területén kívántunk eredményeket elérni.

Eddig megrendezésre került:

2017. december 12. Veszprém – „Harmonikus Férfi és Nő” című nagy rendezvény, amely összefoglalta a családi élethelyzetekkel kapcsolatos legfrissebb ismereteket, tudnivalókat, lehetőségeket és egy teljesen újfajta megvilágításba helyezte a témát a hallgatóság körében. Külön kiemelt szerepet kapott a különböző életciklusok különböző típusú válsága és azok kezelésmódja is.

2018. június 1. Pécs – „Családi Konfliktuskezelés” című nagy rendezvényünk.

 

 

2019. február 12. Veszprém – „Párkapcsolatból szövetség” című nagy rendezvény, amely azt a témát járta körül, hogy hogyan lehet életre szóló szövetséget kötni házastársunkkal. A korábbi (2017. decemberi nagy rendezvény fogadtatása miatt, ismét teltházas rendezvényt sikerült megvalósítani.

2019május 22. Pécs – „Párkapcsolatból szövetség” című nagy rendezvényt, mely a sikeres februári veszprémi nagy rendezvény tematikáján alapult. Itt is nagy sikere volt a rendezvénynek, ezt a 200 feletti résztvevő szám is bizonyította.

Workshopjaink:

Az EFOP program keretén belül a 22 db workshopot az alábbi 3 tematika szerint valósítottuk meg, a szakmai vezetővel  történt előzetes egyeztetések szerint:

  1. Szülő Akadémia workshop-ok  a gyermekneveléssel, gondozással, a gyermekvállalással megváltozott szülői szerepekkel kapcsolatban egy olyan egyedi megközelítést/módszert adunk át a fiatal és kevésbé fiatal szülőknek/leendő szülőknek workshopjainkon, mely nem csak a mindennapi problémákon segíti át őket, hanem segít a családok összetartásában, a másik fél helyzetének megértésében is. Úgy neveljük őket tudatos életmódra, hogy egy újfajta megközelítést ismertetünk meg velük, melynek középpontjában a család, mint a közös életstratégia központi eleme van. Módszereink általánosan alkalmazhatok és célcsoportunk igényeivel összhangban segítik a könnyebb boldogulást a gyermeknevelésben is.

 

A magyar statisztikák szerint a válások zöme a gyermekek kisiskolás koráig (6-8 éves kor) megtörténik. Úgy tapasztaljuk munkánk során, hogy a válások nagy része abból fakad, hogy a fiatalok, a párok nem tudnak felkészülni a gyerekvállalással járó változásokra. Célunk tudatosítani a megváltozott élethelyzettel járó változásokat/nehézségeket és módszereket nyújtani, hogy megkönnyítsük ezen életszakasz kihívásait. Célunk, hogy olyan tudatos életmódra való nevelési szempontokat, életviteli kompetenciákat fejleszteni a gyermekneveléssel kapcsolatban, melyek hosszú távon segítik a családok kohézióját.

Kiemelt figyelemmel kezeljük a családjaik összetartásán küzdő, dolgozó párok támogatását, egymás elfogadásának segítését, azáltal, hogy megértik az apa – anya szerepek egyenrangú fontosságát és egymás kiegészítő jellegét. Egy olyan eszköztárat szeretnénk a kezükbe adni, ami nemcsak a gyereknevelést könnyíti meg, hanem egy teljesen új szemléletmódot vezet be életvezetésükbe.

  1. Férfi workshopok, melyek keretén belül nagyon fontos tudatosítani az apákban, nagyapákban és leendő apákban, hogy a családokat egyben tartó és szolgáló, a társadalmat építő férfi értékek örökítése csakis minőségi jelenléttel, gyermekeinkkel együtt töltött tevékeny idő által valósítható meg. E workshopokon a fent említett célcsoportok részvételére számítunk. A workshop ideje alatt a résztvevők megerősítik belső erejüket, tudatosítják, hogy ők példát és mintát hordoznak a következő generációnak, és olyan önfejlődési folyamaton mennek végbe, mely biztosítja, hogy jobb mintává kívánnak válni, tudatosabban állnak gyermekeikhez, a következő generációhoz. A workshop alatt megtapasztalják, hogy a család, mint közösség működik, valamint fejlődésük által képesek lesznek e családi közösség támogatására. 
  2. Apa-gyerek workshopok, melyek keretén belül apák, nagyapák és gyermekeik részvételével több generációs társaságokat hozunk létre, hogy a fiataloknak átadhassák a család és a közösség javát szolgáló gyakorlati ismereteinket. Szakemberek és hasznos tudásukat átadó Apák, Nagyapák bevonásával valódi, hasznos tevékenység közben, fejlődhetnek a gyerekek illetve láthatnak valós és értékes férfi mintát, ami ma olyannyira hiányzik gyermekeink életéből! 

Az így létrejövő közösségek által létrejön egy helyi, közösségi network, mely az élet egyéb területein is hasznosíthatóvá válik a résztvevők számára. 

Megrendezésre került workshopjaink (összesen 22 db):

  • 5 db Férfi workshop (Bicske, Győr, Pécs helyszíneken)
  • 10 db Szülő akadémia workshop (Balatoni régióban, Hajdúnánás, Sopron, Debrecen)
  • 7 db Apa – gyerek workshop 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk