I. Erdélyi Legényes Találkozó

2018. április 13 14:00 — 2018. április 15 13:00 - Csíkszenttamás

Az I. Erdélyi Legényes Találkozó kiemelt partnere a Férfiak Klubja, a rendezvény fővédnöke BEDŐ IMRE, a Férfiak Klubja alapítója, aki A férfi stratégiai szerep itt és most, valamint Egyensúly Férfi és Nő között címmel előadást is tart a többnapos esemény keretében. Gyertek el! Jelentkezési határidő: április 8.!

IDŐPONT: április 13., 14:00–április 15., 13:00

HELYSZÍN: Csikszenttamás, Hargita, Erdély

A jegyárakról és a rendezvényről érdeklődni, valamint jelentkezni a 004 0754 223 748-as vagy a 004 0740 127 412-es telefonszámon lehet.

A rendezvény Facebook-oldala.

BEDŐ IMRE, a Férfiak Klubja alapítója, az I. Erdélyi Legényes Találkozó fővédnöke

„Nagyon örülök, hogy egyre többeknek válik világossá: a Férfivá váláshoz erős belső egyéni szándék szükséges. A férfi felelősségvállalás megerősítése csakis a Férfivá válás útján keresztül valósítható meg. A 21. században is! Mivel ma az élet a favágás, lópatkolás, a mindennapos nehéz fizikai munka és egyéb természetes kihívások által nem kényszeríti semmire a fiúkat. Az ehhez szükséges belső erő megszerzése kizárólag tudatos, végiggondoltan tervezett úton érhető el – hitelesen megjelenítő és megkövetelő Férfiak, és a Férfivá válni szándékozó fiúk egymásra hatása által. A misszióm arról szól, hogy felkeltsem a vágyat erre a munkára. Hogy egyre többen tapasztalják meg a felelősségvállalás, a Férfivá válás felemelő hozadékát. Ezért külön öröm az, ha a hagyományőrző közösségek is felismerik ennek jelentőségét. Amikor fiatal férfiak jönnek rá, hogy kezükbe kell venni az életük irányítását. Az Erdélyi Legényes Találkozó fiatal Férfiak általi életre keltése ilyen kezdeményezés. Ezt minden tudásommal, erőmmel támogatom fővédnökként is. Szolgálatot vállalni képes erős emberek közösségét építjük saját magunk, a Nők és a jövő generációk érdekében. Minden érdeklődőt szívesen látunk!

Bedő Imre

I. Erdélyi Legényes Találkozó – a szervezők programismertetője

Az alábbiakban tolmácsoljuk András Lóránd programkoordinátor és Sándor Csaba Lajos szakmai felelős programismertetőjét, amit a szervező csapat nevében osztottak meg velünk, olvassátok figyelemmel!

„Az erdélyi táncházmozgalom révén több olyan rendezvény kelt életre az elmúlt évtizedek során, amelyek a régió kulturális életének meghatározó és jellemét tényszerűen alakító eseményekké váltak. Jelen rendezvénnyel ezt a sokszínűséget igyekszünk gazdagítani, az I. Erdélyi Legényes Találkozó ugyanakkor nem csak kulturális szórakozási, hanem fejlődési lehetőséget is kínál a férfiaknak.”

Leírás

Az esemény, évi rendszerességgel, Erdély különböző néprajzi tájegységein megszervezésre kerülő találkozó, amelyet az ügy iránt elhivatott civil szervezetek, önkéntesek, szakemberek önkéntes módon szerveznek meg partnerségben.

Az eseménysorozat első rendezvénye a „Tánc és férfias hitelesség” mottó mentén kel életre Csíkszenttamáson, 2018. április 13-15. között. A rendezvény kiemelt partnere a Férfiak Klubja – Férfimotivációs Társadalmi Szervezet, fővédnöke Bedő Imre, a Férfiak Klubja alaptója.

Célok

A férfi szerepkörről és jellemről való elmélkedés: mivel a XXI. század egyik nagy változása, hogy a férfi szerep egyre inkább átalakul, aminek hatása nem csak a családokban, kapcsolatokban, ezáltal a társadalom egészében, hanem a táncban is szemmel látható és érezhető, ezért úgy gondoljuk, hogy fontos a FÉRFI mindenkori és mai szerepéről beszélni. Így tehát olyan elmélkedésekre, kerekasztal-beszélgetésekre, motivációs előadásokra kerül sor, amelyek elsősorban ezt a témát igyekszenek körbejárni, megvitatni.

Az erdélyi férfi táncanyagokban való elmélyülés: minden évben más vidék táncanyagának és táncos karaktereinek bemutatása és megismerése hiteles, helyi szakemberek és táncházasok révén.

Találkozás, tartalmas idő: elődeink életében a férfiak időszakos találkozásai, mulatságokban vagy munkában történő csoportos „elkülönülései” lehetőséget adtak az őszinte és nyitott elmélkedésre. Napjainkban kevés ilyen alkalom adódik, ezért ez a rendezvény elsősorban az erdélyi táncházas férfiaknak – de nem csak – kíván lehetőséget adni a találkozásra, elmélkedésre és tartalmas kikapcsolódásra.

Különlegesség

Jelen esemény azért emelkedik ki a többi hagyományos táncházas rendezvény közül, mert nem kizárólag néprajzi értelemben közelít meg egy témát, egy társadalmi csoportot, hanem elsősorban szociális szemszögből vizsgálja azt.

A szervezők igyekeztek olyan meghívottakkal gazdagítani az esemény programját, akik az esemény célrendszere tekintetében példaértékű, hiteles személyek és személyiségek. Érdekesség, hogy a rendezvény fővédnöki szerepét Bedő Imre vállalta nagy örömmel, aki a Férfiak Klubja alapítója, emellett rendszeres médiajelenléttel bíró személyiség, férfi, férj, apa és társadalmi felelősség által vezérelt értelmiségi. Az erdélyi születésű közgazdász banki szakember volt, majd iparvállalati csúcsvezető, később saját vállalkozásait vitte sikerre. A Férfiak Klubja Férfimotivációs társadalmi szervezetét 2013-ban hozta létre, összefogást hirdetve az erkölcsi alapok megerősítése érdekében, a férfi-nő szövetség és a család megszilárdításának és a
jövő társadalmát építő örök emberi értékeink továbbadásának céljából.

Fontos információ

A program első része kizárólag férfiaknak szól. Nincs korhatár! A nőket a szombat esti gálára és az azt követő táncházba várják a szervezők nagy szeretettel!

Alábbiakban mutatjuk a programtervet:

I. Erdélyi Legényes Találkozó

2018. április 13–15., Csíkszenttamás

Péntek (Április 13.)

14:00 - Regisztráció

16:00 - Terepszemle és falunéző

18:00 - Műhelymunka (felcsíki férfi táncok)

Oktatók: Sándor Csaba Lajos, Udvari Róbert

20:00 - Motivációs előadások

Bedő Imre: A férfi stratégiai szerep itt és most

Böjte Csaba: Férfias Hit-Vallás

22:00 - Vacsora és Balla Géza féle borkóstoló Gizi néninél

Szombat (Április 14.)

08:00 - Reggeli Gizi néninél

10:00 - Műhelymunka (felcsíki férfi táncok)

Oktatók: Sándor Csaba Lajos, Udvari Róbert

14:00 - Disznótoros ebéd Gizi néninél

16:00 - Műhelymunka (felcsíki férfi táncok)

Oktatók: Sándor Csaba Lajos, Udvari Róbert

20:00 - Motivációs előadások

Kerekasztal beszélgetés a vezető férfi téma mentén

Kincses Kálmán: Férfi élet szakaszai

Bedő Imre: Egyensúly Férfi és Nő között

22:00 – Vacsora Gizi néninél és TÁNCHÁZ

Jelentkezem!
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk