Férfias felelősségvállalás – Borota Gábor pszichológus előadása a KOHÓ-ban

2017. április 24 18:00 - Csíkszereda

Tudjuk-e, férfiként miért/kiért kell felelősséget vállalni elsődlegesen, és hogyan? Fel tudunk-e állítani egy sorrendet? Mi az, ami nem tartozik a felelősségünk körébe, tudunk-e nemet mondani? A kérdésekre BOROTA GÁBOR pszichológus, kétgyermekes családapa adott választ.

A párkapcsolati, családi sikerek, vagy éppúgy a gondok okai mind összefüggésben vannak a felelősségvállalásunkkal, vagy annak hiányával. Ha tisztában vagyunk a férfi felelősségünkkel – párunkkal, feleségünkkel, gyermekeinkkel szemben –, akkor képesek vagyunk Férfiként, Férjként, Apaként élni, szolgálva vezetni családunkat. Így a gyermekeink férfimintát kapnak, fiainkból pedig Férfit faraghatunk. BOROTA GÁBOR pszichológus, kétgyermekes családapa mai, jelenkori megvilágításba helyezte ezt a témát.

Tudjuk-e, férfiként miért/kiért kell felelősséget vállalni elsődlegesen, és hogyan? Fel tudunk-e állítani egy sorrendet? Mi az, ami nem tartozik a felelősségünk körébe, tudunk-e nemet mondani? Ha értjük a férfias felelősségvállalás fogalmát, világossá válnak előttünk a párkapcsolati, családi problémák okai, akárcsak a sikereké.

Mi a KOHÓ?

Ha most hallasz először a Férfiak Klubja ezen rendezvényéről, érdemes tudnod a következőket.

A Férfiak Klubja közösségében értékeink fejlesztésével, személyes példamutatásunkkal és közösségi erőnk táplálásával egészséges társadalmat építünk. Ismét megerősítjük a családot és az erkölcsi alapokat. Férfi és nő szövetségének megújításáért, a családban és a társadalomépítésben nélkülözhetetlen férfierények követhető megjelenítéséért, értékteremtő mintánk jövő generációknak való továbbadásáért dolgozunk. Akarunk, merünk, tudunk és teszünk! Férfiként állunk az élre a Nőkért, a gyermekeinkért, a közös jövőnkért! Munkánkat a Férfiak Klubja Női Támogatói köre is segíti.

Társadalomformáló értékeinket helyi közösségeken keresztül jelenítjük meg. Ennek egyik bázisa a rendszeres KOHÓ nevű rendezvényünk, csak férfiaknak. Minden hónap utolsó keddjén összegyűlünk, felhevítjük a KOHÓ-t! Olyan témákat vitatunk meg, olyan embereket kérünk fel, hogy inspiráljanak, ami által erőt gyűjtünk, többek leszünk. Önmagunk rendszeres pallérozása, kapcsolataink építése és az összefogásunk a Férfiak Klubja társadalomépítő munkájának helyi tükre. Várunk Benneteket! Nem a szó, a tett beszél!

A témafelvezetőket beszélgetés követi. Készüljetek gondolataitokkal vagy csak figyelmetekkel! A KOHÓ végén és közben mindig szabad ismerkedés, eszmecsere, összekovácsolódás van.

A KOHÓ immár nem csak Budapesten izzik fel, hanem Csíkszeredában is és minden olyan helységben Kárpát-medence-szerte, ahol valaki vállalja a Férfiak Klubja képviseletét! Figyelem! Vidéki Nagyköveteink szervezésében helyben is begyújthattok a Kohókba! Igényeteket jelezzétek az info@ferfiakklubja.hu címen!

Férfiak! Itt az idő megerősíteni az alapjainkat! Férfiként önmagunkért, a Nőkért és a jövő generációkért!

Kezet rá!

A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk