Hajdu Gyula

Férfi pedagógus példakép kategória díjazott 2019

Hajdu Gyula, a Férfiak Klubja 2019-es III. Gránit Oroszlán Példakép Díj Férfi pedagógus példakép kategóriájának díjazottja.

Diákjainak Guli bácsi, az óbudai Veres Péter Gimnázium testnevelő tanára. A Magyar Érdemkereszt arany fokozatát kapta a diák- és tömegsportért végzett fáradhatatlan, kiemelkedően példamutató és eredményes oktató-nevelő, szervező és hagyományteremtő munkájáért. Aki találkozik vele, az egyfajta őserőként írja le, akiben magabiztosság, tűz lobog. Nyaranta turisztikai táborokat vezetett, már több, mint 70 tábort szervezett. Volt diákja szavaival élve: „Erős hatást gyakorolt a hazánk és a természet megismerésére és szeretetére, a barátainkkal közös élmények fontosságára, történelmünk, gyökereink megismerésére, a helyes, erkölcsös és a nemes gondolatok ápolására, értékeink megőrzésére.” Képes volt arra, hogy diákok ezreit önmagukhoz képest mérje, mindenkit arra sarkalljon, hogy az éppen őbenne rejlő maximumot hozza ki. Rengetegen tartják úgy, hogy azért váltak felnőttkori önmaguk legjavává, mert Guli önbizalmat adott és ugyanakkor egy magasra rakott belső mércéhez igazított igényességre ösztönözte őket. Határozott értékrendje és szigora nem gátolta abban, hogy mellette a gyermekek szabadon élhessék meg az önfejlődés és a közösségi összetartozás élményeit. Az általa szabott határok megfelelően tág teret és egyben szűk erkölcsi ösvényt határoztak meg az élet sikere felé. Éltre nevelt – ez határozottan látszik. „Mindaz az ember, aki ma vagyok, amilyen értékeket képviselek, s amelyeket szülőként is átadhatok nemsokára születendő és jövendőbeli gyermekeimnek is, abban Hajdu Gyulának oroszlánrésze van, s ezzel 50 éves tanári pályafutása alatt tanított jó pár száz diákjával is valószínűleg egyetértünk.” - írják róla.


Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
Interjú ajánló
Boldizsár Ildikómeseterapeuta

Sűrítsd a véleményed

egy kattintásba

Ez a téma és a vita

Kattintson ide és jelentkezzen be a használathoz!
0
%
Értékes
0
%
Inspiráló
0
%
Építő
0
%
Hiánypótló
0
%
Közömbös
0
%
Romboló
Kattintson ide és jelentkezzen be a használathoz!
OSZD MEG

VONJ BE MÁSOKAT IS
A KÖZÖSSÉG JAVÁRA!

A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk