Handó János

Felelős üzletember példakép kategória díjazott 2019

Handó János, a Férfiak Klubja 2019-es III. Gránit Oroszlán Példakép Díj Felelős üzletember példakép kategóriájának díjazottja.

2001 nyarán kezdtek neki annak a fenntartható élménypark megvalósításának, amit ma Katica Tanya Élményközpontnak hívnak. Bár környezete szkeptikus volt, ő lépésről lépésre, épületről épületre haladt az évek során. 3 diplomája van, köztük egy londoni MBA, de a tenyere kérges. Vallja, hogy amit elvár munkatársaitól, azt neki is képesnek kell lennie elvégezni. Minden tettével a fenntartható jövőt szolgálja, azt, hogy unokáinknak is legyen élhető bolygója. A Katica Tanyán csak olyan attrakciót fejleszt, ami nem fogyaszt energiát, vagy ha igen, akkor azt ők termelik meg megújuló forrásból. Nem használnak gázt, náluk lehet hulladékkal fizetni a belépő egy részét és törekszenek arra, hogy csak egészséges ételeket és italokat forgalmazzanak. A szennyvizüket helyben kezelik ökológiai módszerrel és a WC-ket esővízzel húzzák le. Minden beruházási döntést két döntési faktor alapján hoznak meg: hogy pénzügyileg fenntartható és társadalmi értékessége - beleértve a környezeti hatásokat is - pozitív legyen. Ezért nincs náluk például benzines gokart, cukros üdítő és chips. Évente több mint 1000 hátrányos helyzetű (nevelőszülőkkel vagy árva-otthonban élő) gyermek és nevelőik számára adnak ingyenes belépőket. János Patca község társadalmi megbízatású polgármestere is, tiszteletdíjat nem vesz fel. A faluban a vezetése alatt lett internet, falugondnoki szolgálat és minden háztartásban ökológiai szennyvízkezelő. János 1996-ban átesett 3 koponyaműtéten, ennek következtében jobb oldala részben lebénult és sérült a beszédközpontja is. Ő erre csak azt szokta mondani: ”Nekem is van egy jobb kezem, ami történetesen a bal.”


Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
Interjú ajánló
Boldizsár Ildikómeseterapeuta

Sűrítsd a véleményed

egy kattintásba

Ez a téma és a vita

Kattintson ide és jelentkezzen be a használathoz!
0
%
Értékes
0
%
Inspiráló
0
%
Építő
0
%
Hiánypótló
0
%
Közömbös
0
%
Romboló
Kattintson ide és jelentkezzen be a használathoz!
OSZD MEG

VONJ BE MÁSOKAT IS
A KÖZÖSSÉG JAVÁRA!

A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk