Ez tartja fenn motivációnkat, ha időben elkezdjük

„Így válok választhatóvá, olyan férfivá, akihez kapcsolódni akar egy nő!”

Nincs férfiterv jövőkép nélkül. Motivációm fenntartásához meg kell terveznem a személyes jövőképem méretét.

Meg kell részleteiben álmodnom az életem képének tervezett minőségét. És természetesen az életem eredményeit is oda kell képzelnem – ez maga a kép vázlata lesz.

Annak a képnek a vázlata, amelyet egész életünkben festegetünk. Amelyet életünk megteremtett eredményei töltenek ki, és amely halálunkkor vagy készen lesz vagy nem, de mindenképpen tartalmazza azt, amire képesek voltunk. Mindazt, amit magunkból itt hagyunk. Ez az a kép, ami nélkül képtelenek vagyunk – mondja a magyar!

Cikkajánlók: Mi emeli a hímet Férfivá? Mi ad értelmet a férfilétnek? 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

És hogy menet közben változtatni kell? Persze, de legyen, ami változzon, és ne improvizáltan sodródjak! Így válok választhatóvá, olyan férfivá, akihez kapcsolódni akar egy nő!

A terv azonban nem elég. Életünket csak a legvégén tudjuk értékelni. A csapda az, hogy sokkal, de sokkal előtte, még fiatalon kell eldönteni, hogy mivel fogjuk majd értelmessé tenni. Valamikor el kell jönnie a pillanatnak, amikor fel kell vállalnunk ezt a hosszú távú feladatot, tervet, amiért méltán hisszük, hogy élni érdemes!

Fiatalon kell elkezdeni előre tekinteni, és vágyni arra, hogy átfogó motivációmra büszke lehessek. Fiatalon kell vágyni arra, hogy ezt a képet majd az életem lépései által töltsem fel helyes tartalommal.

Részlet Bedő Imre Férfienergia című könyvéből

Fotók: Lysons_editions on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk