Mi a különbség összpontosítás és koncentráció között?

„Szeretem a hazámat, egy fantasztikus történelemmel rendelkezünk. Úgy gondolom, minden okunk megvan a büszkeségre. Egy csodálatos, a világon egyedülálló nyelv az, amit beszélünk” – mondta Kassai Lajos.

A magyar nyelv gazdagságát, szavaink széles jelentéstartalmát Kassai Lajos a következő példával szemléltette: „Nagyon nehéz tanítani a lovasíjászatot egy angolnak. Ő azt mondja, concentration, tehát a figyelem egy adott pontra koncentrálódik. Ezt a szót íjászatnál tudom használni: megfeszítem az íjat, és a célra koncentrálok. De a lovasíjászatban nem, abban az összpontosítás a megfelelő. Erre viszont az angoloknak nincs szavuk.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Amikor összpontosítok, az összes ponttal kapcsolatban vagyok. A koncentráció ez esetben nem alkalmas, mert ha a célra koncentrálok, elvesztem a kapcsolatot a lóval. Az összpontosítás teszi lehetővé, hogy az összes ponttal kapcsolatban – a lóval, a céllal, az íjjal és mindennel együtt – létrehozzak egy olyan tudatállapotot, amellyel leadhatom a tökéletes lövést. Ezt egy angolnak nem lehet egy szóval elmondani” – mondta Kassai Lajos.

Korábbi részek:

Kassai Lajos véleménye a hírnévről és a világsztárokról, köztük Matt Damonról

„Ha rossz a közösség, rossz lesz az ember”

Ez az, ami a legnagyobb erőt jelenti!

A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem...

„Képzelet nélkül lehet képezni?”

Bárhol megállod a helyed, ha tudsz erre támaszkodni!

„A férfitulajdonságok szerzett tulajdonságok”

Egy férfi a mai kor viszontagságainak is ellen kell álljon

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk