Movemberben önmagunk hősei lehetünk!

Ha November, akkor indul a Movember, mely mozgalom a prosztatarák kialakulásának veszélyére hívja fel a figyelmet világszerte. Azok a férfiak, akik csatlakoznak az Ausztráliából származó, mára világszerte zajló akcióhoz, követik az ahhoz tartozó figyelemfelkeltő szokást, a decemberig tartó bajusznövesztést és azt is vállalják, hogy szűrésen vesznek részt. A férfiak egészségmegőrzése céljából szervezett nemzetközi és hazai mozgalom a Férfiak Klubja számára is fontos, ahogy az az előző években is volt. Lássuk, mi mindenre számíthatunk a novemberi kampányban.

Prosztataszűrő vizsgálatok

Korlátozott számban! A vizsgálatra 50 év felett lehet jelentkezni. Kérik, a résztvevők vigyenek magukkal a lakcímkártyát, TAJ kártyát! 

Helyszín: Urológiai Klinika, 1082 Budapest Üllői út 78/b.

Időpontok:

november 4., 9-13 között

november 25., 9-13 között

Jelentkezni ITT lehet.

Margitsziget - Futás az egészségért

Időpont: november 4., 15 óra.

Start: Budapest, Margitsziget, szökőkút

Részletek és jelentkezés ITT.

Bajuszfutás Egerben

Időpont: 2017. november 4., 11 óra

Start: 3300 Eger, Dobó István tér

Részletek ITT.

A teljes program itt olvasható: http://www.mentsmanust.hu/programok/

A MentsManust! Férfiegészség Mozgalom idei Movember kampánya már nemcsak a prosztatarák veszélyeire való általános figyelemfelkeltést szolgálja, hanem a férfiak egészségtudatos életvitelének kialakításához ad tanácsokat.

A magyar Movember önkéntesei idén úgy döntöttek, hogy szélesítik tevékenységi körüket és a novemberi prosztatarák elleni prevenciós kampányon túl egész éves aktivitást építenek fel, amely a férfiakat szólítja meg, MentsManust! néven. A MentsManust! tevékenységének középpontjában a magyar férfiak egészségükkel kapcsolatos hozzáállásának gyökeres megváltoztatása áll. Részletek ITT.

Öt magyar férfi közül csak három éli meg a 65. születésnapját

Megdöbbentő adat, miszerint öt magyar férfi közül csak három éli meg a 65. születésnapját. A probléma nagyságát a mozgalom 2016-os statisztikai adatai is alátámasztják. Tavaly novemberben országosan 12 helyszínen, összesen 17 alkalommal ingyenes PSA-szűrés került megrendezésre, több mint 1000 férfi részvételével. Minden ötödik megszűrt személy magas PSA-értékkel rendelkezett, esetükben további urológiai kontrollvizsgálat volt szükséges. Ez is bizonyítja, hogy a megfelelő tájékoztatás, az egészséges életvitel és a szűrővizsgálatok fontosságának hirdetésére kiemelt szükség van.

Vezető kép: 5arah via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2017. november 05 12:10
    Egészségtudatos életvitel kialakításához ad tanácsot a Biblia és azt mondja: Szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá, mert így élhetsz, és így lakhatsz hosszú ideig azon a földön ..." (5Mózes 30,15) A mi felelősségünk, hogy szakadatlanul választunk, és ez nagy lehetőség és nagy felelősség. hogy hallgatunk rá, vagy nem. A szó bibliai értelmében az élet nem mennyiségi, hanem minőségi fogalom. Az élet isteni minőség. Mi mindnyájan szenvedünk valamilyen formában ennek az életnek a hiánya miatt, amíg vissza nem kapjuk. Sok tünete van ennek. Az ember hol az egyik, hol a másik tünetre hivatkozik, és a legtöbben nem is tudják, hogy az oka a hiányérzetnek az Isten nélküliség. A prosztataráktól nem véd meg a bajuszfutás, de a Biblia követelményeinek betartása áldást hoz mind a testre, mind a lélekre.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk