A bizalom megadása nélkül nem lehet a nőt jól átölelni, nem lehet vele harmonikus „élettáncot” kezdeni

A nők megbízhatóságra vágynak. A megbízhatóság szavahihetőséget, hitelességet jelent, hogy valaki méltó a bizalomra. Ha a nő bizalmatlan, bizonytalan és boldogtalan, akkor a párkapcsolati „táncunk” értelmét veszíti, akkor már nincs „zenénk”, amire egy ütemre harmóniában mozdulnánk. A nő csak a legnagyobb bizalom állapotában tud befogadó és önátadó lenni.

Nekem már nem tetszik az övé, és ő nem viseli el az enyémet. És az a tánc elakad, megreked, végül összeomlik, akárcsak egy rossz kapcsolat, melyben nincsenek tisztázó beszélgetések, nincs építő vita, nincs egymásra fordított figyelem, egymásra sem nézünk, gondolataink nem találkoznak, párhuzamosan kommunikálunk, vagyis mindenki csak hajtja a magáét. Végül egyedül megyünk tovább, és azt gondoljuk egyedül, szólóban is szépek vagyunk, közben örökös hiányérzettel küszködve folyton arra gondolunk, milyen szépek lehettünk volna együtt, talán túl könnyen lemondtunk egymásról.

A nő csak a legnagyobb bizalom állapotában tud befogadó és önátadó lenni. A bizalom megadása nélkül nem lehet a nőt jól átölelni, nem lehet vele harmonikus „élettáncot” kezdeni. A nő átadja és megadja magát, csak így tudja odaadón követni a férfit. Csak így tud bízni és kötődni hozzá biztonsággal, végérvényesen. Az ilyen táncban a nő jól érzi magát, mert a helyén van, mert hiszen mindenki akkor boldog és kiteljesedett, ha megtalálta az útját és azt a társat, akivel biztonságot, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, otthonosság érzést élhet meg, akivel hazaérkeznek egymásban. Az érzelmi biztonságot nyújtó férfi az igazán erős férfi. A megnyugvás érzése mindennél erősebb, hogy együtt minden rendben van és rendben is lesz, jöhet bármilyen baj, zátony, krízis, ketten megoldjuk, akkor is biztonságban leszek a karjai között. Szeretetéből töltődőm, hogy később legyen miből adnom, amikor neki van szüksége az én erőmre.

Bárki akkor van jól, ha érzi, hogy bízhat és egy bizalommal teli légkörben, szeretettel van körülölelve. És minél inkább szeretve van, annál pozitívabban, lelkesebben látja önmagát és a kapcsolatot, így lesz egyre boldogabb a mellette álló férfi. Ha a nő boldog a kapcsolatban, akkor mindenki boldog, mert minden  szándéka, erőfeszítése, cselekedete, szíve-lelke a család érzelmi és fizikai komfortját támogatja. A férfinak tudnia kell, hogy milyen sok munka áll e mögött, amit egy család magától értetődőnek vesz, és látszólag nem is kell megköszönni, mégis jólesnek az elismerő szavak, a pozitív visszacsatolás. A kapcsolat minőségét meghatározza a nő elégedettsége, motiváltsága, érzelmi komfortja, mert ha a férfi elismeri őt nőként, anyaként, társként, akkor a családjának a csillagokat is lehozza. Az ilyen a „táncban” a nő jól érzi magát, mert a helyén van, mert hiszen mindenki akkor boldog és kiteljesedett, ha megtalálta az útját és azt a társat, akivel biztonságot, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, otthonosság érzést élhet meg, akivel hazaérkeznek egymásban. 


Cikkajánló: Aki szereti önmagát, az képes jól szeretni – az önbecsülés 6 alappillére
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Az elbizonytalanodás, az anyaságba menekülés, a rutinba csontosodás, a megfakult színek, a nőiesség vibráló energiáinak eltünedezése, érzelmi diszkomfortja mind annak a jele, hogy a nő nem éli meg a Szerető funkcióját. Itt fontos a férfi jelenléte, hogy időben érzékelje a folyamatot, és legkésőbb ekkor kezdje ismét értékelni társában a Nőt. Ha ez nem történik meg, a nő magára marad, és lehet, hogy viharos vággyal ugrik bele egy külső szenvedélykapcsolatba, érzelmileg még inkább távolodik, mert talán már valaki más ragyogtatja. Minden nő érezni akarja a szeretőt is önmagában. Azért, hogy ne veszítse el a „színeit” persze ő is ugyanúgy felelős, mégis olyan férfira vágyik, aki még inkább felszínre hozza az izgalmas, szexi, játékos énjét. Fontos, hogy beszéljen az érzéseiről. Még lényegesebb, hogy ezeket az érzéseket egy kiteljesedett, minden síkon működő, boldog párkapcsolatban, egyetlen férfi oldalán tudja megélni.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter író, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: Everton Vila on Unsplash

Ryan Jacobson on Unsplash

Woman photo created by senivpetro - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk