A Férfi nem Nő, és a Nő nem Férfi!

Van-e biztos megoldás arra, hogy egy pár megmentse a kapcsolatát? Bizonyára nincsen, viszont ha nem is tesznek ezért, nem próbálkoznak, igyekeznek, még ennél is kevesebb esélyük lesz. Ha elhatározták, hogy megmentik a házasságukat, ez a módszer jól működhet: kezdjenek el arra figyelni, mi a jó a másikban, és ne arra, mit nem szeretnek. Egy másik tanács: próbálják meg megérteni, miért is működnek különbözően – a Nők és Férfiak. Nyilván egyik sem garancia, de komoly lépéseket tehetnek a felek a békéjük eléréséért.

Megérteni és elfogadni

Amikor egy kínai gyermeket arra kérünk, beszéljen magyarul, lehetetlent kérünk. Lehetetlen, ha eddig csak kínaiul beszélt. De attól a kínai ember is ugyanolyan ember, mint a japán vagy a magyar. Más szokásokkal, más kommunikációs csatornával, de ugyanolyan: EMBER!

Nos, ugyanígy van ez a Nők és a Férfiak között is. A kapcsolatok javarésze azért megy tönkre, mert olyan elvárásaink vannak egymással szemben, amelyeket lehetetlen vagy nehéz teljesíteni. Nincs elég tolerancia, nincs elég türelem.

A Nő is csodálatos és a Férfi is…

…csak más-más képességekkel, tulajdonságokkal, kommunikációs csatornával, illetve „csomaggal” születtünk. Elvárunk megannyi dologban. De ha megértenénk a miérteket, változna a hozzáállás és elfogadás kérdés is.

A minap a Ben-Hur és A vörös sátor című filmeket néztem. Nagyon hálás vagyok, mert valamit megértettem.

Mi, Nők évezredek óta óvjuk a Férfiakat, a gyermekeinket, a családunkat, a környezetünket. Érzelmeinkkel, békénkkel, lelkünkkel. A génjeinkben van, hogy a „csatába” induló Férjünk, párunk zsebébe szerelmes levelet rejtünk. Hogy az erőt adjon neki, hazahozza őt. Haza, a szerelméhez.

A génjeinkben van, hogy élelmet csomagolunk Nekik a napra, amibe „titkos üzenetet” rejtünk, hogy a nap végén hazajöjjön hozzánk. A bányából, az üzemből, a szántóföldről, ahol vérrel és verítékkel dolgozott értünk és a gyermekeinkért.

A génjeinkben van a gondoskodás, hogy szeretettel várjuk haza, hogy szeretjük, óvjuk a lelkét, vigyázzuk álmát, gyógyítjuk, ha beteg, puha, szerető mosolyunkkal pedig erőt adunk a következő napra.

Ez vagyunk mi, Uraim. Szeretünk, lelki gondoskodást és csodát nyújtunk. Ez tesz minket boldoggá, ilyenkor virulunk, vagyunk örömteljesek. Mikor a családunk lelkét, az otthonunk nyugalmát, szeretettel, békével burkoljuk be. Ezt tesszük idők óta.

Régebben csatába búcsúztattuk őket könnyek közt, és az erős szívünk, hitünk hazahozta őket. Most pedig a mai modern világban próbálunk nekik segíteni, lelki támogatást nyújtani. Beleérzünk, mikor még senki.

Megoldjuk a problémákat úgy, hogy közben mások nem is tudják, bizony volt mit megoldani.

A Férfiak pedig szeretnek és védenek minket. Bármi áron. Életüket a családról való gondoskodás, alkotás, értékeik átadása teszi ki. Hogy Nekünk, Nőknek és a gyermekeiknek a lehető legjobbat nyújtsák.

Büszkén, elégedetten élni

Nekik csatába kellett menni, harcolni, túlélni, megvédeni, ordítani, tépni, szakítani, izzadni, tűrni és túlélni. Keményen földet művelni, teremteni, hetekig menni, felfedezni, megvívni, megteremteni, felelősnek lenni, kiállni. Értünk. Nőkért és gyermekeikért. Hogy minket biztonságban tudjanak. Hogy megvédjenek. Az életük árán is. Mert a Férfit a becsülete és a családja élteti.

Napközben hegyeket mozgat, teremt, alkot, de este hazajön, átölel és szeret. Ha ezzel tisztában vagyunk, elfogadunk, és feltétlen képesek vagyunk szeretni, ha együtt tudunk áramlani ezekkel az évezredes erőkkel…

…akkor esetleg nem lesz a Nő lelkizése, érzelmeskedése probléma. Mert képes vagyok elfogadni, hogy ez a Nő. Szeret, véd, óv, vigyáz, gondoskodó lelke igazi kincs. A Nő, akit érdemes tisztelettel és szeretettel vigyázni, mert ha ragyoghat, ha magát adhatja, szeretetével, lelkével a csodát hozza el a Férj, a család életébe. Segíti a Férfit életbeli útján.

…akkor esetleg nem lesz válóok, amiért a FÉRFI nem érti, miért olyan szép egy romantikus film. Vagy nem hoz minden nap virágot a kertből. De vigyáz ránk, tisztel és szeret. És mi vagyunk a mindene. Mert ez az, ami egy Nőnek igazán fontos egy Férfitól. A szeretet, a tisztelet, az oltalom. Hogy Nőként kiteljesedhessen. Hogy szerethessen.

Ha ezt értékelik, elfogadják, akkor talán egyszer csak elkezdenek egy nyelvet beszélni. Csak úgy, maguktól. Talán.

Talán akkor a Nő nem lesz hisztis kislány, hanem mosolyog, és megértő. Mert él a lelke. Mert kinyílhat. Mert amikor a Nő nem élheti meg a lelki oldalát, az olyan, mint amikor a Férfi nem alkothat, teremthet. Letörik a szárnyát. De ha megéli azt, ragyog és boldogságot hoz mindenki számára.

Talán akkor a Férfi Férfinak is érezheti magát. Amikor szerető karok várják haza. Megbecsülés. S büszkeséget érez, mikor körülöleli mindaz, amit Maga alkotott. Harmónia. Nyugalom. Szeretet. S talán hazafele – maga sem érti, miért – de megáll és hosszú idő után újra letép a mezőn egy pipacsot a kedvesének.

Cikkajánló: Minden tartós párkapcsolat négy lábon álló asztal

Az, hogy különbözőek vagyunk, maga a csoda. Hagyjuk ezt a csodát kibontakozni. Értsük meg a Másikat, Magunkat. Engedjük be a megnyugvást és az elfogadását az életünkbe! Engedjük, hogy megéljük azt, akik vagyunk. A Másik is azt, Aki. A szabadságot. Megéltünk már elég fájdalmat az idők során.

Tóth Anett blogger

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: Unsplash via Pixabay.com

laleyla5 via Pixabay.com

brenkee via Pixabay.com

SplitShire via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk