A férfiak tényleg félnek az okos, sikeres nőktől?

A modern, független nő már nem igazán igényli, hogy gondoskodjanak róla. A férfiak azonban néhány hét, hónap után felkötik a nyúlcipőt és köddé válnak. Miért?

Tiszta, igaz érzelmekre, őszinte szerelemre, odaadó, gondoskodó, érzelmileg is érett, hűséges társra vágyunk, aki értünk, miattunk hozta meg az elköteleződés döntését. A társkeresés azonban ma bonyolult, fárasztó tevékenység lett, és csak jönnek, tolulnak a negatív élmények, csalódások, interjúhoz kísértetiesen hasonlító találkák, könnybe és katasztrófába fúló randisorozatok, vigasz szexelések, magányos hazautak. Igaz szerelemre találni nem könnyű, ha pedig egy öntudatos nő keresi a társát, akkor hosszú és fájdalmas szívleckékkel nehezített út előtt áll, minek a legvégén lehet, hogy nem is várja őt az álomlovag. Ki szúrja el az induló párkapcsolatot, és miért? Régi igazság, a férfi csak azt a nőt imádja, akivel ő potens maradhat, hamar az ellenkezője történik, ha nem érezheti férfinak magát, ha nem talál kapcsolódási pontot a nő rendszerében, amelyben ő férfiként viselkedhet. Ha én nőként rálegyintek, ha lemondok róla, ha szavaimmal földbe döngölöm, verbálisan kasztrálom, ledominálom, ha azt mondom, „hiszem, ha látom”, ha kapcsolatunk létjogosultságát megkérdőjelezem, akkor már régen nem tartom őt hiteles férfinak.

A független nő túl férfias

A modern, független nő már nem igazán igényli, hogy gondoskodjanak róla. A férfiak azonban néhány hét, hónap után felkötik a nyúlcipőt és köddé válnak. Miért? Mert a független nő valamiért túl sok, túl domináns, túl önálló, túl erős, túl sikeres, túl makacs, túl rideg, és túlságosan sok a magányigénye, gyakran vágyik egyedüllétre, privát órákra.

A független nő túl férfias, nekik pedig eszük ágában sincs olyan emberrel élni, aki nem is igazán nő, csupán nőnemű lény, aki pontosan olyan, mint ők, csak vaginája van, Nőt akarnak tudni maguk mellett, finom, bájos, kedves hangú, puha, illatos, bújós, odaadó teremtést. A független nő „tökös csaj”, kiválóan kommunikál, önmegvalósít, egzisztenciát épít, jól ismeri a siker ízét és a teremtés felemelő élményét. Rengeteget dolgozott azon, hogy tudatosan irányítsa életét, soha ne legyen kiszolgáltatva másoknak – a férfiaknak sem.

A függetlenség kezdetben nagyon is vonzó és szexi egy férfi számára, hiszen az ilyen nő önellátó, nem kapcsolatprosti, nem sugardaddy-t, szponzort, vagy bőkezű támogatót keres. De ebben a rendszerben a férfi nehezen találja meg azt a kapcsolódási pontot, amelyben ő férfiként tudna viselkedni, hiszen ő pontosan gondoskodni akar, anyagi és érzelmi biztonságot teremtene, erőt, magabiztosságot és karizmát sugározna a nő felé.

Az ambíció szexi, mégis egy túlságosan célorientált nő lelombozó, bár éles esze, intelligenciája lenyűgöző, és minden férfi nagyra értékeli maximalizmusát, mégsem ideális partner. Miért? Mert nem akarnak a második helyre szorulni, nem akarnak olyan nőt, akik mellett eltörpülnek érzelmi igényeik.

Az argentin tangóban a férfi hódít és vezet, a nő pedig csábít és követ…

…és nem is lenne káosz a modern párkapcsolatok terén, ha mindenki ezt az egyszerű, tiszta sémát követné a táncparketten kívül az élet színterein is. A nő azonban ma úgy próbál ebben a „táncban” vezetni, hogy közben elvárja, vezetve legyen, miközben kimondva, vagy kimondatlanul ellenáll a lépéseknek. A férfi ölelésében révbe érne már, hiszen ő is ugyanúgy vágyik egy inspiráló szeretetkapcsolatra, mégis hatalmas iramban lépeget előre, pedig versengeni és fel is nézni a férfira egyszerre lehetetlen. A nő így szépen lassan megsemmisíti azt a férfit, akire vágyik.

A modern nő a végtelenségig nem tud erős lenni. Nem is kell mindig olyannak lenni. Csak követnie kellene a „tánclépéseket”, és átadnia magát egy férfi gondoskodó szeretetének. Szembe kell néznie a belső gyenge nővel, nem tehet mást, el kell ismernie a létezését. Be kell vallania őszintén önmagának, hogy mégse jó mindig, mindenben rettenthetetlen, megingathatatlan erőt sugározni.

Egy férfira hosszú távon riasztóan hat, ha egy nő egyedül próbálja megváltani a világot

Nem kér, nem szól, ha segítségre van szüksége, nem tesz utalásokat, nem mutatja gyenge oldalát. Pedig minden nőnek van gyenge, gyámolításra, gondoskodásra szoruló női oldala. Tehetséges, türelmes odafigyelő az a férfi, aki a nő szisztematikusan rendezett életében megfelelő pillanatban úgy képes színre lépni, hogy a nő végül elfogadja a felajánlott támaszt.

Minden nőnek szüksége van becéző, szép szavakra, bújásra, bátorító ölelésre, lelki támogatásra, és arra, hogy nőként bánjanak vele, kinyissák neki az ajtót, felsegítsék a kabátját, virágot kapjon, akkor is ha szépen, önállóan vezeti egyszemélyes életét. Miközben a nő kifelé sziklaszilárdnak, sérthetetlennek mutatja magát, árnyékszemélyiségében ott él a tágra nyílt szemű, férfigondoskodásra oly sóváran vágyó, törékeny, gyenge nő.

Egy erős nő igenis lehet nőies!

Csak meg kell újra tanulnia nőként beszélni, járni, érvelni, az életet vezetni. Egy férfi számára soha nem a nő eredményei, a karrierje, az ambíciója a probléma, hanem a kommunikációja: az okoskodó, fennhéjazó arrogancia, a férfias kisugárzás, a férfivirtus, a férfias önérvényesítés.

A nők kommunikációja lett férfias, mert ez a mai, „szupernő” image-t sugalló világrend arra kényszeríti őket, hogy az igazukat, elveiket, férfi módon képviseljék. A világ ma arra neveli a nőket, hogy küzdjenek, mégis a folytonos készenlétben lévő, önérvényesítő harc vágylohasztó egy férfinél.

Az intelligencia szexi

Nem, a férfiak nem félnek az okos nőktől, mert számukra csupa kihívás és izgalom, ha valakit az agyukkal is kívánhatnak, és büszkék arra, ha egy eszes, olvasott, csillogó intelligenciájú nő oldalán lehetnek igazi férfiak. Természetesen itt olyan érzelmileg is érett férfiakról beszélek, akik maguk is meg vannak áldva szürkeállománnyal, és nem csak alkalmi szórakozást keresnek.

Nem, a férfiak nem félnek a sikeres nőktől sem!

Sőt, a férfivilágban még erősebbek lesznek általuk. De a sikeres nők keményen megharcolnak az eredményeikért, és sajnos igen gyakran a párkapcsolatok terepén is csatákat akarnak nyerni, így lesz lassan egy ígéretesnek induló kapcsolatból dominanciát fitogtató játszmák, hatalmi harcok hadszíntere.

Nagyon magas szintű tudatosság és fejlett önismeret szükségeltetik ahhoz, hogy egy férfi megfelelően tudja kezelni, ha a mellette álló nő munkájában elismertebb, és klasszisokkal többet keres nála, főleg, ha a háztartásban és a gyereknevelésben is az övé a munka oroszlánrésze.

A nő hozzáállásán nagyon sok múlik

Le tudja-e vetni a domináns, erős, harcedzett amazon szerepet, ahogyan átlépi a családi otthon küszöbét? Mennyi lágyságot, finomságot, női energiát menekít ki a férfiakhoz uniformizálódó karriervilágból? Hogyan tudja a férfit mindezek ellenére önbecsülésében erősíteni, férfiszerepének megtartásában segíteni? Ezek nagyon fontos kérdések.

Az erős, sikeres nő lehet nőies, az okos nő lehet kedves, biztonságra vágyó, életét nőies prioritások alapján vezető, családi tűzhely melegét őrző finom női lény, aki arroganciáját nem hangoztatja sem nyersen, sem visszafogottan, nincs is szükség erre. Tudja, hogy ő fontos, kohéziós erő, egy emocionális motor, a család szíve, de egyáltalán nem „yes woman”, nem kalaptartón bólogató cicamica, aki időről időre férfi parancsszavakra reagál. Tudja, hogy a férfi egy oszlopfő, aki nélkül talán nem omolna össze egészen a család temploma, de mégis csak ingatagabb alapokon nyugodna.

Cikkajánló: Egy párkapcsolat megéréséhez idő kell!

Egy nő, aki tiszteli a férfit...

…nem aláz, és nem ver sem szemmel, sem szavakkal, neki ez nem fér bele egy kapcsolatba. A nőnek természeténél fogva fel kell néznie a férfira, mert csak így tartható fenn az érdeklődése hosszú távon.

A nő, ha szeret, akkor tiszteli a férfit. Abban a pillanatban, amikor nem képes tisztelni többé, megszűnik szeretni. Egy férfi olyan nő mellett lehet tartósan boldog, aki nem harcol örökösen nyughatatlanul figyelemért, hatalomért, dominanciáért, akinek nem kényelmetlen, fullasztó, vagy túlságosan perzselő a társasága. Aki mellett „meg lehet csak úgy melegedni”, ilyen társ hozhat harmóniát.

A külső megfog, a belső megtart. Hiába a tetszetős külcsín, ha belül kevés az értékelhető tartalom: egy erős, határozott, okos, ámde kedves, és nőies nőnél kevés szexibb dolog létezik a világon.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter képzésben mentálhigiénés szakember, író, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: StockSnap on Pixabay.com

pixel2013 on Pixabay.com

Bernard-Verougstraete on Pixabay.com

StarFlames on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2018. április 21 09:04
    Az ember oly távol került az élet rendjétől, hogy alig van valami zavaros tudása élet rendjének alkotójáról: annyira elhomályosodtak vagy összezavarodtak ismeretei! Az észtől független, sőt gyakran rajta uralkodó érzékei gyönyörhajhászásba sodorták. Ma a világon minden csak bajforrás az ember számára, vagy csábítja és uralkodik rajta, az egyik erejével igázza le, a másik meg kedvességével bűvöli el, és ez még szörnyűségesebb, még zsarnokibb rabságot jelent számára. Ilyen ma az ember állapota. Eredeti természetének boldogságából őriz ugyan még valami tehetetlen ösztönt, de fojtogatja a vakság és gonosz vágyai okozta nyomorult sorsa, ez lett a második természete. Vizsgáljátok meg most azt a sok nagyzási hóbortot és dicsőségrohamot, amelyeket a rengeteg nyomorúság sem képes elfojtani, és aztán döntsétek el, nem egy másik természetben kell-e az okának rejlenie...
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk