Férfias férfi?

Azt kérdezitek, hová tűntek a férfias férfiak? Férfiak, akik erős belső tartással, és helyes önértékeléssel rendelkeznek? Mert nem elegendő a túltengő tesztoszteron és a maximumon pörgő potencia. A férfiasság fogalma nem egyenlő a bicepsz körfogatával, vagy a szexuális teljesítőképességgel, és nem a méret adja meg a férfiasság kiváló karakterisztikus jegyeit.

Egy férfi gondoskodó, védelmet nyújtó, érzelmileg és értelmileg intelligens, és képes a felnőtt felelősségvállalásra, ilyen társra vágyik a nőies nő. Vannak céljai, és van elegendő ambíciója azokat megvalósítani. A férfi tisztában van a férfiszereppel, senki megmentője, hiányzó apaképe, vagy támasztéka nem akar lenni. Nem támaszkodó kapcsolatra vágyik, hanem egyenrangú, saját értékeivel tisztában lévő női társat keres. Hová tűntek a férfias férfiak? Talán úgy fair, ha azt is megkérdezzük, hová tűntek a nőies, befogadó, feminin tulajdonságokat előtérbe helyező, életüket nőies prioritások alapján vezető, nagybetűs Nők?

Nézzünk kicsit tükörbe, és a „Hol vannak a férfiak” kérdésre válaszoljunk őszintén: ebben a felborult szerepegyensúlyú világban talán mi nők is tehetünk arról, hogy eltünedeznek fokozatosan, átneveljük, sikeresen kondicionáljuk a férfiakat. Megmutatjuk, hogy egyedül is sikeresen megálljuk a helyünket, meggyőzzük egymást, és önmagunkat arról, hogy simán megbirkózunk a feladatokkal, nincs szükség férfijelenlétre. A mai férfi egyetlen percig sem akar kiszámítható, megbízható, jófiú lenni, hamar megtanulta, ha nőt akar, ideje bedobni a rosszfiú attitűdöt, így nagyobb az izgalom, az érdeklődés, vibrál a változatosság, és vannak nők, akik még így is ragaszkodnak hozzájuk. A mai elköteleződésre képtelen, kritikus életkezdési válságban szenvedő fiatal férfiakat a hamis családi minta is gúzsba köti. Mert a család egysége végzetesen megborult és torzult, az elhagyó apa képe máig kísérti őket, az anya pedig egyedül állt helyt, mert helyt kellett állni. Az ilyen férfiaktól várjuk el, hogy Férfiak legyenek, felelősséget vállaljanak, elköteleződjenek, és főleg lelkesedjenek a család és a közös gyerek gondolatáért.

A mai férfi is még mindig olyan társat keres, aki azokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek belőle éppen hiányoznak. Ameddig a nő nem tudja egészen az életébe engedni, addig nem érkezik el a férfi. Ameddig jól érzékelhetően hangsúlyozza a függetlenségét, és férfias tulajdonságokkal próbálja magát vonzóvá tenni, akkor még csak az út elején jár. Rengeteget dolgozott azon, hogy tudatosan vezesse a saját életét, és ne legyen kiszolgáltatva másoknak. A nő olyasmit akar mutatni neki, amivel ő már eleve rendelkezik. Sikeresség, keménység, ambíció, férfias önérvényesítés, ez mind megvan benne is. De hol a Nő? Hol a nőiesség, a lágyság, a nőies prioritások alapján vezetett élet? Ez a fajta függetlenség kezdetben vonzó a férfi számára, de később majd felteszi a kérdést: Én hol találom meg ebben a rendszerben kapcsolódási pontot? Hogyan tudok majd férfiként viselkedni? Hogyan tudok majd gondoskodni, teremteni, férfierőt mutatni?

Nem lehetünk ugyanolyanok. Mindez megcsonkítja, majd elpusztítja  a női karaktert, a női reakciókat, a szerepviselkedést, és úgy egészében a női mivoltot. A gender elmélet a férfiszerepet, a férfias viselkedési normákat ugyanúgy károsítja. Ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme. Ha nincs vadász és vad, akkor a férfi nő kapcsolata és a társkeresés elveszíti dinamikáját, unalmassá, lapossá válik, elillan a fűszer, az izgalom, és cseppet sem jelent majd kihívást.

Engedjük őket hódolni a hagyományos férfiszerepüknek, ez nem túlzott alázat, nem szükségtelen, passzív behódolás, és nem a gyengeségünk jele. Szükségük van a hódítás ízére, hogy eljátszhatják a saját, hagyományos szerepeiket, a nőknek pedig arra van szükségük, hogy meghódítva érezhessék magukat. Hagyjuk, hogy azokat a fegyvereket alkalmazza, amiket csak akkor használ, ha fontos csatába indul. Engedjük, hogy megtegyen mindent, mert ez a legjobb férfitulajdonságokat fogja kihozni belőle. Ha a nő direkt módon kezdeményez, a férfi megadja magát. Sodródik az eseményekkel, és mivel vadászösztönét nem piszkálta fel senki, nem érdekelt a kapcsolat kialakításában. Természetes módon bújunk egyetlen randi után az ágyba, hiszen az nem jelent semmit, a szex csak szex. Hódítás, ismerkedés, mély beszélgetések, flört, évődés, csábítás, udvarlás nem létezik. Nincsenek fantáziák, vágyak, elképzelések, csalogató részletek, nincs kézfejen felejtett finom, igéző, hívogató parfümillat.


Cikkajánló: A szexben nincs tökéletes teljesítmény – Az érzelmi jelenlét az, ami igazán számít
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

A férfiak nagy része ugyan élvezi, ha egy nő megkívánja, de az egyértelmű kezdeményezésre sokan zavarral reagálnak. Miért? Mert a rámenősséget a férfias tulajdonságok közé sorolják, és a nőkben ezt kifejezetten nem értékelik. A szexuális csábítás, vagy maga a szex nem gyors, és direkt megerősítés. Nem biztosítja a későbbi összetartozást, és sosem garancia az érzelmi kötődéshez.

Férfias férfiak igenis léteznek, de ahhoz, hogy valóban lássuk egymást, felszínre kell csalogatnunk a bennünk rejtőző nőt. Szükségünk van a férfijelenlétre, a segítségére, a támogató szeretetére és nem azért, hogy támaszkodjunk rá, hanem hogy kiteljesedjünk vele.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter író, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: Background photo created by freepic.diller - www.freepik.com

Love photo created by freepik - www.freepik.com

People photo created by gpointstudio - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk