Hiteles párkapcsolathoz hiteles nő és hiteles férfi szerelme szükséges

Melyik az a pillanat, amikor valakiben bízni, hinni kezdünk? Az a pillanat, amikor szavaival nem csak meggyőz, de meg is szelídít...

Melyik az a pillanat, amikor valakiben bízni, hinni kezdünk? Az a pillanat, amikor szavaival nem csak meggyőz, de meg is szelídít. Amikor már nem vitatkozunk, nem hozunk fel ellenérveket, és nem akarunk felállni, otthagyni őt. Amikor valaki személyiségén átragyog az erényes magatartás, a tiszta, következetes értékrend, és ennek megfelelően cselekszik. Mindez arra inspirálja a körülötte lévőket is, hogy szívesen kövessék őt. Egy hiteles ember megszeretteti önmagát, és ahhoz, hogy szerethető legyen, elsődleges szempont az önmagáról alkotott pozitív, helyes énkép kialakítása, etikus magatartás, és ami talán a legfontosabb: alázat. Testbeszéde, határozott kézfogása, öltözéke, világról alkotott képe, értékrendje, beszédstílusa és hangtónusa mind ezt sugallja. Minden őt közvetíti, és ily módon, mindazt közvetíti, amit ő képvisel, és amiben hisz.

A leghitelesebb emberek nem az eszükkel, hanem a szívükkel kommunikálnak. Képesek empatikus és mély emberi kapcsolatok kialakítására és sorsközösség érzésére, azáltal, hogy bevonják és beszéltetik partnerüket. Hogy is mondta Proximo a Gladiátornak? „Win the crowd”, vagyis nyerd meg a tömeget. A hiteles és meggyőző személyiség azonban soha nem felejti el, hogy először, jelképesen szólva mindenki egy követővel indult el, alázat és türelem emel fel a siker kapujához. Mi lehetne a hitelesség definíciója?

A hiteles ember azt teszi, amit mond. És azt mondja, amiben valóban hisz.

A magánéletben ugyanilyen fontos a hiteles, önbizalmat és önelfogadást sugárzó, meggyőző magatartás. Ugyanezt a belső harmónián és helyes önértékelésen alapuló hozzáállást kell sugároznom a társam felé is, ellenkező esetben vélt hitelességem és meggyőző erőm csak hamis imitáció, silány utánzat.

Az egészséges önbizalom az egyik legszexibb női tulajdonság, mégis rengeteg nő küzd önértékelési zavarokkal, és nem él elfogadásban a világgal, azonosan önmagával. Lehetek-e vágyott nő a társam szemében, ha nincs önbizalmam? Fel tud-e rám nézni a szeretett férfi hiteles nőként? A tartós önbizalomhiány egyenes út a kórós, minden türelmet felőrlő, a kapcsolatot módszeresen kinyíró féltékenység felé. A beteges méreteket öltő féltékenységet egyetlen kapcsolat sem vészeli át. A rátelepedés, az állandó kontroll, a folyamatos ellenőrizgetés, nyomozás, jelszavak feltörése hamar felőröli a kapcsolatot, kioltja a szeretetet, a szerelmet, a tiszteletet, a vágyat, és végül nem marad más kiút, mint a szakítás. Egy egészséges önbizalmú ember nem megfelelési kényszer hatására, hanem a saját elveihez hűen cselekszik. Az egyedüllét periódusa számára nem magány, hanem saját érzelmi fejlődését szolgálja, ezért nincs szüksége állandó semmitmondó, méltatlan viszonyokra, és nem reked meg mérgező, lehúzó emberi kapcsolatok szorításában sem.

Bár egy kapcsolat nem önbizalom-növelő terápia, mégis egy igazi társnak óriási a felelőssége abban, hogy pozitív megerősítéssel, bókkal, dicsérettel, elismerő szavakkal, a szeretet és ragaszkodás kifejezőeszközeivel is táplálja a másik ember önbizalmát, érzelmi komfortérzetét. Egy nő minél pozitívabban látja önmagát, annál boldogabb a mellette álló férfi. A nőt a bók élteti, ettől virágzik, ragyog, egyetlen megerősítő mondat újra széppé varázsolja. Persze a nő ragyogtatása, önbizalmának folyamatos szárnyaltatása nem csupán a férfi felelőssége. Megszeretni önmagunkat egy életre szóló barátság kezdete, tartja a mondás, és milyen igaz. Egy nőnek meg kell tanulnia egyedül ragyogni, önmaga kedvéért, és meg kell tanulnia leplezetlen, magával ragadó nőies kisugárzást közvetíteni.

A női lét egyik fontos éltető eleme az érzékiség, a csábítás, a kiteljesedett, ámulatba ejtő, izgató nőiség megélése. Csak így lehet egy nő hiteles.

Egy hiteltelen férfit, egy hamis erőt fitogtató paprikajancsit nem lehet megkívánni, és a férfi is csak azt a nőt imádja, akivel ő potens maradhat, ugyanis hamar az ellenkezője történik, ha nem érezheti férfinak magát, ha nem talál kapcsolódási pontot a nő rendszerében, ahol ő férfiként viselkedhet. Ez ilyen egyszerű. Ha rálegyintek, ha lemondok róla, ha szavaimmal földbe döngölöm, verbálisan kasztrálom, „ledominálom”, lesajnálom, ha azt mondom, hiszem, ha látom, ha kapcsolatunk létjogosultságát megkérdőjelezem, akkor már régen nem tartom őt hitelesnek férfinak. Ha ő ignorál, megszégyenít, kifelé vetít, más után álmodozik, és azt gondolja, hogy a kényszeredett némaság egyenlő a harmóniával, akkor a kapcsolatunk hiteltelenné vált, a varázs százegyszer is széttört.

Egy nő mindig olyan férfit választ, akit tisztel és akit hitelesnek tart.

Olyan férfi mellett marad, akivel nem sérül a tisztelet kiváltsága, és nem törik el a bizalom. A nők fel akarnak nézni a férfiakra, de nem egy pozitív tulajdonságokkal felruházott, idealizált istenséget akarunk látni, aki soha nem hibázik, hanem egy érett személyiséget, aki felelősséget vállal, és akinek valóban a döntése vagyunk. Semmi nem ad nagyobb érzelmi biztonságot, ha látjuk, hogy a mellettünk álló férfi hiteles, és jó Ember, tettei a szavaival összhangban vannak, hogy ugyanaz maradt az évek során, és az idő barázdái között is meglátjuk igazi arcát.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter képzésben mentálhigiénés szakember, író, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: elanmeloen77 via Pixabay.com

Tizilla via Pixabay.com

Babienochka via Pixabay.com

StockSnap via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (2)
 • ...

  Törölt felhasználó

  -0001. november 30 00:00
  Ismét egy "csodálatos" írás, főleg annak a személynek a "tollából" aki hírből sem ismeri a hitelesség fogalmát, hiszen engedély nélkül praktizál több mint 1 éve. Kuruzslás, BTK. 187. § 1. bekezdés: „aki ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen a) az orvosi gyakorlat, b) az egészségügyi szakképesítéshez kötött pszichoterápiás gyakorlat vagy c) a nem-konvencionális gyógyító és természetgyógyászati eljárások körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő". Nem lesz ebből baj kedves Király Eszter?
 • ...

  Ildy0310

  2017. október 28 12:47
  "A női lét egyik fontos éltető eleme az érzékiség, a csábítás, a kiteljesedett, ámulatba ejtő, izgató nőiség megélése. Csak így lehet egy nő hiteles." Ezt hívják szabadosságnak, ami azt jelenti, hogy a szabadság palástja alá rejtett erkölcstelenség. Burkoltan tisztességtelen, illetlen, helytelen nemi viselkedés. Valóban ez lenne a nő hitelessége?! Tegyük fel a kérdést, mihez képest hiteles? A szabadossághoz mindenképpen hiteles. A sztárok szabadossága nem jó példa a fiataloknak. A szabadosság nem a boldog élethez vezet. Ne higgyünk a világ hazugságának, mert egy világos szándékokkal bíró, igaz férfi nemcsak hogy tisztelni fogja a nő értékét, hanem vágyni fog a tisztaságra.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk