A só kaviárja – Ízesebb, egészségesebb napokat hozhat

Szinte minden étkezéshez fogyasztunk sót, melynek minőségéről, eredetéről általában nincs pontos információnk (miközben a főzéshez használt liszt, olaj, édesítő típusára sok család már tudatosan figyel). A sóvirág felfedezői szerint legjobb, ha a tengervíz, a napfény és a szél természetes „gyümölcsével” sózunk. Azt is mondják, a só virága egyben a só kaviárja is…

Egy horvát sómanufaktúra az Adriai-tenger partján, Nin városában állít elő kivételes tisztaságú bio tengeri sót – a sóvirág is itt készül. Az egészségtelen adalékanyagok felhasználását kizáró folyamat az 1500-as évek óta öröklődik generációról generációra: ahogy elpárolog a tengervíz, a lepárló alján marad a só, a felszínén kristályként a sóvirág, ami évente egyszer – nyáron – kézzel szüretelhető. Több mint 75 féle ásványi anyagot, a testünk számára nélkülözhetetlen nyomelemeket tartalmaz.

Az átlagos sóhoz képest kevésbé kesernyés íze van. Utólagos sózásra a legjobb: a rántotta, a húsok, a halak, a saláták ízét még inkább kihozza. Nem jódozzák utólag, környezettudatos kitermelésben születik, fogyasztása gyermekeknek, szoptató anyáknak és allergiásoknak is kimondottan ajánlott.

Akik a sóvirágra esküsznek, azt hirdetik: itt az ideje, hogy az egészséges étrendhez „életünk sója” is hozzátartozzon! A hóra emlékeztető sóvirág gyakorlatilag sziromszerűen kivirágzott só, külföldön is flower of saltként emlegetik. A franciák ipari mennyiségben állítják elő, a horvátok inkább kézműves formában. Ami nekünk fontos lehet: itt-ott már hazánkban is megvásárolható, rendelhető. Lehet, hogy a férfiak ezek után nemcsak vágott vagy cserepes, hanem sóvirágot is visznek ajándékba?

Dr. Szász Adrián

*

További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Fotó: Food photo created by KamranAydinov - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk