Férfi a konyhában

Mit is keres egy férfi a konyhában? Először is sörnyitót. Vagy dugóhúzót. Esetleg valamit a hűtőszekrényben. Legjobb esetben a kedvese derekát ölelgeti, amikor az a konyhában szorgoskodik. Manapság már az is lehet, esetleg főz valamit.

Szerencsére ez a jó szokás, mármint, hogy a férfi a konyhában főz, egyre inkább tért hódit. Sőt a férfi is tud hódítani.

Mert egy igaz férfi tudja, hogy mivel puhíthatja meg választottja szívét.

Hiszik, vagy sem, egy nő nagyon értékeli, ha egy sajátkezű vacsorával lepik meg. Gondolják csak végig! Mi is jár ilyenkor a fejében;

„De édes, mit összekínlódik, csak azért, hogy nekem imponáljon.”

Később persze, amikor elkészült a finomság, már érkezik is az elismerő mosoly. Ez a mosoly bizony nagyon jóindulatú. Még azon is képes túllépni, ha nem tökéletes a vacsora;

-- „hiszen olyan aranyos, mennyit fáradt értem.”

Itt azért meg kell jegyeznem, az sem mindegy, hogy mi, és hogyan készül a hölgynek. Vannak olyan szempontok, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Például az alapanyag, és ezzel együtt a menüsor kialakítása.

Nagyon fontos a kiválasztásnál, hogy ne saját magának készítsen vacsorát a férfi, hanem már ebben is figyeljen a nőre.

A meghívás előtt meg kell tudni, hogy mi a kedvence, mit nem szeret, és ehhez a tudományhoz kell hozzáadni a férfi saját lehetőségeit.

Nem elég csak megvenni a legdrágább alapanyagokat. Képzeljék csak el, mi van akkor, ha kaviárral kínálják, és a hölgy nem szereti a halat, vagy a libamáj nagyon finom, de a hölgy lelkes állatvédő. Már el is vitte az estét az ördög. Nem azért mert nem szereti, hanem azért mert, a nő azt gondolhatja, hogy nem figyeltek rá.
Az sem mindegy, hogy mi a menü. Az étel lehetőleg legyen könnyed, és a női ízlésnek megfelelő. A csirke, vagy a könnyű hús, a zöldség, a finom sonka, az olívabogyó, a sajt, a csoki, a gyümölcs, bizony ezek az alapanyagok megfelelnek a női ízlésnek. Nagyon figyelni kell a hölgy egyéb adottságaira.

Vacsora előtt illik már tudni, hogy partnerünk nem glutén-, tej-, vagy egyéb érzékeny. Jó, ha tudjuk, ha esetleg vegetáriánus. Amikor mindezzel a rengeteg információval megbirkózott a férfi, és kitalálta a menüt, akkor jön a bevásárlás. Erről viszont a következő részben írok.

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket.”

Buday Péter

Fotó: woodleywonderworks via Foter.com / CC BY

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk